Omskæring af mænd nærmer sig (set i BT)

Omskæring af mænd nærmer sig (set i BT) Anonym
Et af det helt store diskussionsemner på årets internationale aidskonference var omskæring af mænd. Det rykker nærmere, siger en dansk ekspert.

Nogle gange må man ofre sig for sundheden.
Meget tyder på, at omskæring af mænd kan blive et af de vigtigste redskaber til at begrænse hiv-smitte rundt omkring i verden. Ny forskning har vist, at omskæring af mænd hæmmer risikoen for hiv-smitte, og i denne uge var emnet et af de mest omdiskuterede ved den internationale aidskonference i Canada.
- Jeg kan sige én ting til de danske mænd: Det nærmer sig. Nu bliver det for alvor testet, om omskæring er effektiv mod hiv-smitte, siger projektchef i AIDS-Fondet Kirsten Jensen, der netop er kommet hjem fra konferencen i Toronto.
Forskere på John Hopkins University School of Medicine i USA har for nylig undersøgt flere end 300 par i Uganda, og ifølge forskerne reducerer mandlig omskæring risikoen for, at deres kvindelige partner bliver smittet med hiv med hele 30 procent.

sludder stoiss
Nu er det ikke ligefrem en overflod af sandheder fra den avis. De har lavet flere bommeter med hensyn til hvad der er sandt og hvad der ikke er.
Det ER dog rigtigt at der er en lille forskel i riscikoen for at blive smittet med HIV fra omskårede/ikke omskårede mænd men at kalde det effektivt er lidt mere end en overdrivelse. Og det er HELT sikkert ikke noget der vil blive oblikatorisk.

misbrug af videnskab a.nonyme
Hvis de samme 300 par havde brugt kondom havde de reduceret smitterisikoen endnu mindre.

OMskærelser af mænd er vold hverken mere eller mindre. Hvis folk vælger det selv er det ok, men at tvinge det er vold, hvad enten det sker på børn eller voksne. Pærsist som det er på kvinder.