Omskæring af mænd rykker nærmere

Omskæring af mænd rykker nærmere Tamara32
Et af de helt store diskussionsemner på årets internationale aidskonference var omskæring af mænd. Det rykker nærmere, siger en dansk ekspert.

Nogle gange må man ofre sig for sundheden.

Meget tyder på, at omskæring af mænd kan blive et af de vigtigste redskaber til at begrænse hiv-smitte rundt omkring i verden. Ny forskning har vist, at omskæring af mænd hæmmer risikoen for hiv-smitte, og i denne uge var emnet et af de mest omdiskuterede ved den internationale aidskonference i Canada.

- Jeg kan sige én ting til de danske mænd: Det nærmer sig. Nu bliver det for alvor testet, om omskæring er effektiv mod hiv-smitte, siger projektchef i AIDS-Fondet Kirsten Jensen, der netop er kommet hjem fra konferencen i Toronto.
Forskere på John Hopkins University School of Medicine i USA har for nylig undersøgt flere end 300 par i Uganda, og ifølge forskerne reducerer mandlig omskæring risikoen for, at deres kvindelige partner bliver smittet med hiv med hele 30 procent.

Kilde: http://www.urbanavis.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060818/PCINDLAND/608180330/1029/URBAN

Hvad mener I mænd - er det i orden, hvis I skal omskæres for at nedsætte hiv-smitte?

Gammel nyhed Anonym
Hvad er der galt med de indlæg der allerede ligger om emnet?

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=21&conference=306&posting=738207

og

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=201&posting=738265

det er da... Forudenhud
...en GAMMEL nyhed, og det er SPAM!
Nu har du lært "kopier sæt ind"
Lav dine egne indlæg, Avisen kan vi selv læse!

Er fløjtende ligeglad Anonym
med hvad andre gør, men jeg vil ikke have det gjort.

HIV/AIDS er heldigvis en af de sygdomme man selv har en stor del af ansvaret for om man får, så mener ikke det er relevant at bruge recurser på.

Hvis din tanke med indlægget var at omskæring skulle gøres obligatorisk, må jeg skuffe dig og sige at du ingen indsigt har i hvordan et moderne retssamfund fungere...

Ja, det er okay..... arkimedes02
Tvangs omskæring vil aldrig i livet være okay. Men kan man frit vælge, så er det okay. Rent medicinsk kan jeg dog ikke få øje på nogen legitim diagnose hvad HIV angår.

Jeg er selv omskåret, men det skyldes hverken tradition, religion eller noget som helst andet. Jeg havde en del infektioner som barn pga forhuds forsnævringer. Det var et nødvendigt onde.

Skulle en omskæring kunne beskytte nogen for at videregive HIV smitte, så finder jeg det okay. Men det skal være med patientens accept. Som sagt kan jeg dog, udfra min ringe viden om det, ikke finde nogen medicinsk berettigelse for en omskæring. Bag forhuden vil kun sidde rester af urin eller sæd. Og i den sæd der måtte sidde, vil HIV virusen være dræbt, da blodet mister smitteevnen såsnart den forlader kroppen.

Arkimedes

Arkimedes.

Man har selv ansvaret? arkimedes02
Hvis en fyr er sin kvinde utro med en anden fyr, og så smitter hende. Er hun så ansvarlig for at være blevet smittet?

Flere mænd end du tror er bifile, og det er forbundet med en enorm smitte risiko for disse mænds partnere.

Arkimedes

PS:Det at smittetilfældene er langt mindre de senere år, er ikke ensbetydende med at HIV smitte ikke længere eksisterer i Danmark. Kondomer er altid en god ting når man er i et forholdsvist nyt forhold.

Frem og tilbage... Kivogkævl
...er lige langt! Det er vist noget værre vrøvl du ender op med her: Hvem er interesseret i hvad du mener, hvis din ringe viden alligevel ikke sætter dig i stand til at mene noget..???
Hvad med bare at lade være med at sige noget?
Du må vel - selv med din ringe viden - kunne reflektere så meget, at andre nok har gode argumenter for at anbefale indgrebet, så du behøver nok ikke at mene noget om den sag alligevel!

Spøjst indlæg!

Hvad med livmoderhalskræft? Anonym
Hvis man ved at være omskåret kan forhindre sin kone i at få det, var det så ikke værd at overveje? Eller kan man ikke forlange det af sin mand?

Tamara Gæst
Hvad mener du selv?

Jo for den da....... arkimedes02
Men når jeg skrev som jeg gjorde, så var det udelukkende i forbindelse med faren for HIV smitte. Overså du helt og holdent at JEG selv er omskåret? Jeg kan ikke lige se hvor vi to skulle være uenige. Det var naturligvis ikke med de tanker at jeg skulle kunne give nogen livmoderhals kræft at jeg som 12årig blev omskåret. Det var som sagt fordi jeg fik for mange ar i forhuden af infektionerne.

Men er der så ekstremt mange tilfælde af den sygdom her i landet? Etniske danske mænd generelt, er vist ikke kendt for en overnaturlig forkærlighed for at være omskårne? Og er dette så skyld i et ekstrem højt antal af livmoderhalskræft?

Skyder man gråspurve med kanoner her?

Arkimedes

PS: det minder mig lidt om den unge kvinde som fik fjernet begge sine sunde (flotte) bryster fordi hendes mor døde af brystkræft.

Spøjst Indlæg? arkimedes02
Den kompliment kan jeg desværre ikke gengælde. Jeg ved så tilpas meget om HIV smitte, at jeg godt kan give min viden tilkende her. Og den gav jeg udtryk for i mit indlæg.

Du til gengæld, gav slet ikke noget som helst tilkende udover en meget ringe skjult lyst til at gå efter manden istedet for bolden.

Af os to, er du den der har absolut mindst at sige.

Arkimedes

Jeg mener... Tamara32
ikke det bør være obligatorisk, men op til den enkelte, om han vil have foretaget indgrebet.

Hvad mener du?

Nej jeg skal aldrig omskæres! komododragon
Skal du Tamara32? Såfremt kvindelig omskæring viste sig at nedsætte risikoen for at kvinder smitter mænd med aids ville du så ofre et par skamlæber??

Ja eller Nej?

Talmanipulation komododragon
Og i øvrigt er tal taknemmelige.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=201&posting=738372

AIDS er folks egen skyld komododragon
så jeg kan ikke være mere enig.

Hvorfor i hede hule helgoland skulle jeg omskæres fordi nogle fjolser ikke kan finde ud af at bruge kondom.

Ja ok så er der dem der er født med aids eller får det gennem blod og kanyler, men det har omskæring hvis ikke den store effekt på.

For mig at se er det her en agurketids-sensationshistorie af værste rang, som nogle militante rødstrømper EEEELSKER at slå os mænd i hovedet med.

Kan det sammenlignes? arkimedes02
I fuld respekt for din holdning, vil jeg tillade mig at spørge dig om du har tænkt den sammenligning igennem? Hvordan kan du, med bare en mikroskopisk indsigt i forhud og kønslæber, finde på at sammenligne de to ting?

Omskæringen af en fyr, er sådan set bare at komme af med et overflødigt stykke hud. Fjerner du derimod kønslæberne hos en kvinde, fjerner du en del af en kvinde som du sikkert elsker at kunne hidse hende op på, ved at stimulere dem?

Da jeg blev omskåret var det for at jeg skulle slippe for nogle gener som var særdeles smertefulde. Det er dog ikke ensbetydende med at jeg synes alle mænd bør gennemgå det. Men hver enkelt menneske bør individuelt vurdere om det giver en fordel eller ej. Men en omskæring af kvinden er et langt langt større indgreb i hendes liv/kønsliv end du giver udtryk for du kender rækkevidden af.

Arkimedes