Ondt i venstre side af maven

Ondt i venstre side af maven kathrineaa
Jeg er en pige på 16 år der med jævne mellemrum går rundt med en smerte i venstre side af maven. lige under trussekanten også næsten op til ribbene. når jeg trykker på det gør det endnu mere ondt, og når jeg hoster og griner eller for den sags skyld bare går gør det vanvittig ondt. det kan komme og gå fra den ene dag til den anden. er der nogle der ved hvad det er? er desperat efter lidt hjælp..

Internettet Anonym
Heej .
Ved ikk særlig meget om det, men der er jo sider på nettet, hvor du kan søge frem og tilbage. Fx netdoktor .
Ellers hvis smerterne bliver ved, ville jeg da søge lægehjælp .

Ja da dulkis
- det er noget du skal gå til din doktormand med. [:)]

:o) Dok2ren
Der kan være flere årsager til de smerter du har, men det bedste du kan gøre -og det eneste, er at gå til din egen læge. Du skal ikke være nervøs, for jeg tør vædde på at du ikke fejler noget slemt :o)

:). kathrineaa
mange tak.

Gå til lægen Anonym
er mit råd.
Og vent ikke med det. Man ved aldrig.

Tja AnonymOus
Hey. Dine smerter lyder meget som mine, som jeg iøvrigt lige er hjemvendt fra hospitalet for(igen, igen, igen)..
Lægerne kan stadig ikke sige hvad der er galt med mig, og jeg får det ca. med 1-2 måneders mellemrum(startede i November.)
Jeg har fået udskrevet en recept på 50 mg diclon piller, og de virker fantastisk, hver gang jeg får dem. Mit råd er at gå til egen læge og få ham til at udskrive en recept på disse piller(det er stik-piller, så de virker hurtigt!)

Et svar? (: Annika
Jeg er også en pige på 16år med nøjagtig samme smerte , Som kathrineaa. Ondt lige over trusse kanten og op til ribbene )-: Det er sindsygt irriterene og har rigtig ondt under samleje som jeg bare vil trække sammen det er vildt smertefuldt! Vil også rigtig gerne have noget hjælp :-)

Det er irriteret tyktarm Tartarm
Det lyder rigtig meget som om I alle har irriteret tyktarm. Det gør ondt i den nederste venstre del af kroppen, fra ribbene og nedefter. Irriteret tyktarm kan også give smerter ved samleje da tarmen jo er nabo. Man har masser af gode dage uden symptomer og nogle hvor det pludseligt gør ondt, det afhænger rigtig meget af hvad man spiser og hvor stresset man er. Det er forskelligt havd der sætter det i gang men de fleste er enige i at amn bør undgå tørret frugt og frugt, alt med brus, koffein, alkohol og krydret mad/kød, bønner og løg. (Undgå alt du normalt prutter mere af). Drik en masse, masse vand og pebermynte the og spis grønsager og fibre. Undgå stress og få sovet nok. Prut når og hvis du kan da det er trykket på den ømme tarm der gør ondt. Kvinder får det oftere end mænd (måske fordi de bekymrer sig mere...