Oplysning: Tegn på stofmisbrug

Oplysning: Tegn på stofmisbrug simon-says
Der er flere klare tegn på stofmisbrug. Ændrer dit barn pludselig personlighed, og bliver adfærden angrebet af store humørsvingninger? Falder karaktérniveauet og er fraværet i skolen stigende? Om aftenen drikker han/hun uhørt store mængder vand?
- Disse er kun begyndende tegn, men indikatorerne kan gemme sig i udviklingen af en teenager.

Ændring i adfærd er jo det man gennemgår i udviklingen af personligheden i alderen 12-18 år, så derfor lægger forældrene mærke til ændringen, men forbinder den ikke med stoffer. En teenagers aggressivitet og apati er ikke unormal i familier idag, men måske er grunden en anden end den formodede.

Længere henne i forløbet bliver faresignalerne endnu mere tydelige, hvor personlig hygiejne og påklædning bliver sekundær prioritet. Svedeture forekommer og immunforsvaret svækkes. El-guitaren, playstation-konsolen eller beautyboksen bliver pludselig solgt. Alle disse symptomer bør få alarmklokkerne til at overdøve troen/holdningen; "Sådan noget rør mit barn ihvertfald ikke!". Men hvad gør jeg, hvis jeg har mistanke?

Hvordan hjælper jeg mit barn: Hvis man pludselig står i den ulykkelige situation, at ens barn er hooked på stoffer, er der mange forskellige reaktioner - forskelligt fra menneske til menneske.

Ofte reageres der med skænderier og restriktioner, hvor ingen parter kommer lykkeligt ud af problemet. Det er her skole-, socialforvaltning- og politisamarbejdet (SSP) og forskellige foreninger står til rådighed for forældrene. Både SSP Hvidovre, Thomas Cook, tidligere misbruger og Foreningen "Sig nej til stoffer - sig ja til livet" er enige om, hvor der skal sættes ind i kampen mod stofmisbrug. Og i spørgsmålet: "Hvad gør jeg, hvis jeg opdager, at mit barn tager stoffer?" - er de ikke i tvivl. Rådet om at støtte op om sit barn og give alt den hjælp man kan, er essentiel. SSP, kører på andet år en kampagne, som også er rettet mod forældre til børn i kommunens folkeskoler.

- De misbrugsaftner vi afholder omhandler alkohol og er for forældre og elever i kommunens 7. klasser. Vi forsøger at åbne op for en dialog mellem den unge og forældrene og gøre det legitimt at være ærlige overfor hinanden. Det er altså dialogen vi arbejder med og forhåbentlig kan den blive så implementeret i familien, at der kan snakkes om andre problemer - og ikke kun alkohol. Med hensyn til de hårde stoffer, kommer der en tidligere misbruger ud på skolerne og afholder foredrag. Dette tilbud er henvendt til 8. klasserne. Før foredraget har eleverne læst bogen om foredragsholderens liv - og haft mulighed for at forberede sig med spørgsmål og eventuelt gruppearbejde.
- I konfrontationen skal man som forældre holde hovedet koldt over for sit barn. Jeg tør godt at sige, at alle har brug for deres forældres støtte, hvis et misbrug skal bearbejdes, fortæller Morten Bækgaard Jensen, SSP - medarbejder.

Hash-værk: Thomas Cook, ex-misbruger kan fortælle, at i kølvandet på denne distancetagen til omverdenen som følger et misbrug, også fører til agressive handlinger mod det bestående samfund. Meningsløst hærværk hvor agressioner udleves for at straffe de "andre" - papnakkerne. Og det er jo ingen hemmelighed, at hovedstaden og ikke mindst Hvidovre lider under dagligt van-dalisering og tilsvining af kommunens og privates ejendom. Ødelagte biler, graffiti, ildspåsættelse, smadrede ruder, væltede og afbrændte affaldscontainere... De utilpassedes "to-do"- liste er lang, nærmest uendelig. Thomas mener, at disse tilfælde sagtens kan være bivirkninger af stoffernes indtog i de unges hverdag.

*FedeBritt* - venligst udlånt af Hvidovre Avis

Det printer jeg ud Megaglad mor
tak for et godt indlæg og fortsat god weekend.

Gamle nyhedder MIN MENING
i ny indpakning.


Min mening

Eksperter... Peace & Bass
De fatter bare ikke en skid. Hvis I tror på det pis, så er det sgu da klart, at så mange unge mennesker ikke føler sig respekterede.

"Sig nej til stoffer, sig ja til livet" hvad fanden er det for en gang puritansk ævl? Man er ikke misbruger af at tage stoffer, men af at misbruge dem.

Jeg har aldrig rørt stoffer, men sgu ikke for at sige "ja til livet". Er det fucking Oprah Show han sidder og leger.

Sådan en nar gør mig irriteret, måske skulel jeg smadre et eller andet for at straffe papnakken - clean.