Opsigelse af medarbejder - udeblive

Opsigelse af medarbejder - udeblive maj5
Min medarbejder har været sygemeldt nogle uger nu og ringer så til mig for at sige at han nu er rask og vil komme tilbage om nogle dage. Kan han virkeligt bare blive hjemme flere dage, når nu han har raskmeldt sig? Kan jeg fyre ham pga. udeblivelse?

Den er en smule manden1
Kringlet.
Hvis han har raskmeldt sig og ikke møder på arbejde uden lovlig grund, ja så kan du godt fyre ham, for udeblivelse.
Men du kan roligt regne med at han til sin fagforening, vil påstå at han ikke har foretaget denne raskmeldning og hvis du så ikke kan bevise at han har gjort det, vil det nok komme til at fagforeningen rejser en sag, ang: uberettiget fyrring, da bevisbyrden ligger hos dig.
Så vær varsom og prøv at finde et andet fyringsgrundlag, måske efter nogle uger.

Er du sikker på han er helt rask? Anonym
Ring til ham og spørg ind til "jeg kommer tilbage om nogle dage". Forklar ham, at han kun kan modtage løn/sygedagpenge, såfremt han reelt er uarbejdsdygtig, og såfremt han er rask, men bare lige vil have et par dage hjemme, så bliver det på egen regning (ferie, omsorgsdage e.l.).

Når han så kommer tilbage, så tag en snak med ham om vilkårene for at arbejde hos dig. Herunder betingelser for syge- og raskmelding.

Kridt derefter banen for hans arbejdsopgaver op - og skær ud i pap hvad du forventer af ham. Hvis han så ikke præsterer... så kan du fyre ham.

Fyr ham ikke i forbindelse med sygdom - det er simpelthen alt for besværligt.

kan man ikke seriøst
det gør man bare ikke. har du prøve at være menneskelig? prøv det...

Øhhh er det ikke dig der er den ene del af aftalen? dulkis
- har du ikke et klart defineret regelsæt for sygemeldinger og andet fravær? Du ved det der man kalder personalepolitik...[:D]

- Det mest almindelige er vist at sidste sygedag er sidste fraværsdag. Udebliver man derefter er det udeblivelse - som de fleste steder er fyringsgrund - eller en selvbetaler. Det skulle du måske lige fortælle ham noget om, så han også ved, hvad han har at rette sig efter.

- Kunne man forestille sig han er sygemeldt denne uge ud og bare er flink og fortælle dig allerede nu, at han dukker op på mandag? Kommunikation kan jo være en svær størrelse.

Ønsker du ham? april4 er optaget
Er han en medarbejder, som ellers er værd at samle på? Det lyder jo ikke umiddelbart sådan, hvis du seriøst overvejer en fyring fordi han udebliver raskmeldt et par dage.

Ring evt. til ham og få konstateret om han er rask nok til at gå på arbejde og at han i så fald kan tage fri på egen regning og at du så glæder dig til at se ham igen på mandag.

Men: Glæder du dig til at se ham? Det lyder jo ikke sådan!

Slave ? Oldefar
Er han ansat som slave eller som medarbejder, en medarbejder er en person som sammen med dig forsøger at hjælpe dig med at drive din virksomhed til fælles bedste, en slave er en du kan gå rund og hunse med til dit bedste.

nej maj5
Nej jeg glæder mig efterhånden ikke til at se ham... Det koster virksomheden dyrt at han gentagende gange er syg og vi er nødsaget til vikar løsninger. Og at han ikke udføre sit arbejde... jeg tror også det er på tide at vores medarbejder er den der skal være "menneskelig"... Pengene hænger ikke på træerne her...

... maj5
Jeg tror han skal være glad for at have været ansat her så længe, det tror jeg ikke han havde været andet sted...

Tænkte Oldefar
Tænkte nok! At du tror, du har ansat en slave. Han er bestemt bedst tjent med at du fyrer ham, så han kan få en ordentlig arbejdsgiver, en der ikke bruger dette forum til at styrke sig selv, men samtaler med sine medarbejder.

Rask syg flaks
Hvis han har raskmeldt sig den dag du taler med ham i telefonen. Så må det være fri-dage til han kommer på job igen-
Det blvier du nok nød til at tale med ham om. Om han er syg eller rask.[:/]

Kære oldefar.. maj5
jeg er rent faktiskt menneskelig... Men der er altså grænser for hvad en lille virksomhed kan klare økonomisk Måske skulle du prøve selv at være selvstændig og få tingene til at hænge sammen...

Ja og ? Oldefar
Jeg har faktisk været selvstændig, min Hustru og jeg har drevet en lille vognmandsforretning i 25 år og har haft mange ansatte i den tid, nogle i over 20 år, og virksomheden drives fortsat af en af mine tidligere ansatte, det er 8 år siden at vi solgte den og der arbejder stadig flere af vores gamle medarbejder i den.

Dejligt maj5
...

Ansattes slave luna01
Jeg kender godt dit problem, det er alt for svært at fyre de ansatte. Du bliver som selvstændig tit slave for dine ansatte, for det er nemlig dem der bestemmer om du skal have fri. Jeg er sikker på at den selvstændige herre, enten er fuld af ......, eller har så mange ansatte at han ikke selv behøver at gå på arbejde når de sygemelder sig.