Opsigelse og sygemelding.

Opsigelse og sygemelding. Stresset mand
Hejsa.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med lidt regler.

Jeg har gennem længere tid været stresset af mit arbejde, og været i behandling tidligere på året. Men min ledelse er stadig meget hård og svær - og derfor har jeg fået stress'en tilbage.

Er nedtrykt, ikke motiveret, træt - men kan ikke falde i søvn om aftenen og min energi er helt væk.

Derfor har jeg taget beslutningen at opsige min stilling.

Men hvordan er reglerne. Skal sige op til d. 31/12 (1 mdr) - men magter ikke at skulle blive på arbejdspladsen, og min læge har tidligere,dengang jeg fik stress første gang, sagt at han mente jeg skulle sygemelde mig en mdr - hvilket jeg afviste og fik behandling af en stresscoach. Men ved at jeg kan få min sygemelding fra lægen uden problemer.

Kan jeg så bare gå ind til min chef, aflevere mine bilnøgler, arbejdsredskaber og en opsigelse og sige at jeg sygemelder mig resten af arbejdstiden?
(og bruge tiden på at slappe af, få styr på min hverdag igen og søge et nyt job)

Det er jo ca halvanden mdr de skal betale mig - dog ingen stor pris for det pres de har givet mig, og de "investeringstimer" jeg har lagt i jobbet, som min chef kalder det.

Håber nogen kan hjælpe.


Mvh den stressede.

Jeg synes at du gør jetpost
bedst i at sygemelde dig, det er trods alt dit arbejde der har givet dig stress, og ingen ved hvor længe det tager at blive rask, og hvis du selv siger op så skal du selv betale, det ville dog være bedre om det var arbejdsgiveren der betalte for den skade de har forvoldt. Du skal nok regne med at blive fyret, men det stiller dig bedre økonomisk, da du derfor ikke får karantæne, og alt efter hvor længe du har været ansat får en fratrædelsesgodtgørelse....

Er din chef en rigtig psykopat? Bimmer ILP
Du skal aldrig lægge investeringstimer i et arbejde. Hvis
du ikke kan klare det på 40 timer om ugen, så
skal du finde et andet hurtigst muligt!!!

Du skal ikke sige op, men lægge dig syg indtil
din arbejdsgiver siger dig op. I mellemtiden
får du sygedagpenge.

Nej, det vil jeg fraråde... dommeren
Jeg vil råde dig til at gøre følgende...
Opsige din stilling med den begrundelse at du ikke kan klare jobbet på grund af stress, eller hvad din læge vil kalde det. Tag gerne ham med på råd !
Sygemeld dig dagen efter...
Vent med at aflevere nøgler osv. til du har en lægeerklæring på at du ikke skal komme mere...

Nej... Du skal ikke... dommeren
Regne med at blive fyret !
Jeg kan regne ud på din opsigelse at du er funktionær...
En fyreseddel ville koste arbejdsgiveren mindst 3 gange mere i løn, end hvis du selv sagde op !

Husk på ! dommeren
At arbejdsgiveren får refunderet sygelønnen efter et vist antal uger... Og holdes derfor skadesfri under din sygdom...

hejsa Stresset mand
Tak for svar...

Men bliver i tvivl om en ting.

Hvis jeg gør følgende. Tager til lægen, får en lægeerklæring - går til min chef dagen efter og melder mig syg, samt ligger en opsigelse. - Får jeg så ikke løn i min sygemeldingsperiode?

Får jo normalt løn under sygedage.

Er ansat som kørende sælger for en mindre salgsvirksomhed inden for dagligvarehandel.

Og til en længere nede - ja, min chef er lidt psykopatisk - på en klam måde... god til at gi dårlig samvittighed over ting man HAR lavet.

Mvh

Husk... dommeren
At du ikke får karantæne, hvis lægen skriver under på at du ikke er egnet til jobbet !
Tag ham altid med på råd !

Tak... Stresset mand
Du lyder til at have styr på reglerne.

Har aldrig sat mig ind i alle de regler og fagforening og lign... var medlem af HK en årgang -men skulle skifte til Dansk business - men fik aldrig meldt mig ind.. (glemsomhed)

Så har ikke en fagforening pt at tage med på råd.

Tak for gode svar, MEN! Stresset mand
Hejsa.

Mangler bare svaret på en ting.

Går jeg til lægen og får min sygemelding, og aflevere den med en opsigelse. Skal min arbejdsgiver så betale min løn i opsigelsesperioden, trods min sygemelding.

MVH

Du skal først nogetfornoget
sige din stilling op. Samtidig skal du have arbejdsgiverens underskrift på at du har opsagt din stilling ( det har han pligt til at give dig)-husk at datere. Dagen efter skal du sygemelde dig. Hvis arbejdsgiveren kræver lægeerklæring skal han selv betale den. Så er du sikret sygepenge/løn indtil din opsigelse udløber. Held og lykke fremover

Jeg ved godt hvad jeg taler om jetpost
da jeg er uddannet i en stor personaleafdeling....Jeg ved da godt at det koster arbejdsgiveren at fyre ham, men det vil de gøre alligevel selvom det koster penge, det er 100% sikkert, da de ved at der med stress vil komme mange sygedage. Arbejdsgivere er jo ikke dummere en alle andre, selvom det nogen gange føles sådan.

Du skal ikke have en sygemeldign før arbejdsgiveren jetpost
beder om det. Mener faktisk ikke engang at man kan få udstedt en før efter et vist antal arbejdsdage, men det er jeg ikke sikker på, men du kan da ligeså godt lade arbekdsgiveren betale den, det er ike engang sikkert at han vil have den. Jeg siger held og lykke hvis du prøver at følge de rådsom "dommeren" kommer med, så kommer det for alvor til at koste dig penge, og du kan opnå det samme uden at miste penge, men valget er jo heldigvis dit eget. Held og lykke

Hvis du er funktionær irene54
så bør du
1. gå til din egen læge og få en langtids- sygemelding
2. denne sender du til din arbejdsgiver og gør INGENTING andet
3. mens sygemeldingen kører melder du dig skyndsomst i en fagforening, som du drøfter sagerne med.

Afhængig af hvad de råder dig til, kan du så træffe beslutning om hvad du så vil gøre.

En langtids sygemelding gælder i ca. 6 uger - så brug den tid til at tænke dig om.

Held og lykke og god bedring med din stress.

Lige præcis jetpost
alle de godré råd med at sige op, ar da vand på arbejdsgiverens mølle, og han sparer penge....

mange tak allesammen - en sten er forsvundet Stresset mand
Men - jeg ved at jeg ikke vil tilbage. Det kræver en længere historie. Har haft flere omgange, hvor jeg har taget fat i min chef, og han lover, og det bliver aldrig bedre.

Så det der vil gøre mig bedst, ville være at vide at jeg ikke skal tilbage. Skal nok finde mig et nyt og godt job - har uddannelsen og kontakterne - og vil heller ikke gå flere mdr - max de 6 uger.

Selvom min chef har været et svin, så kan jeg godt te mig anstændigt, sørge for at sige op nu, så de kan finde en afløser hurtigst muligt osv.

Tror på karma - selvom han ikke har været verdens bedste chef, så er der ingen grund til at nasse mere end hvad jeg har brug for - de 6 uger.

Men mange tak alle andre også.

Ved hvor jeg står og hvad jeg vil gøre.

MVH Stresset

En sten er faldet fra maven.. tak.

så det jeg gør! Stresset mand
Tager en tid hos min læge og går tingene igennem med ham.
Aflevere derefter en opsigelse til d. 31/12.

Tager så en uge mere på jobbet, for lige at få afsluttet og sagt farvel til nogle gode kunder. Så man ikke brænder broerne.

En uge senere, smider jeg jokeren (sygemeldingen) - og så tager jeg mit liv derfra - får styr på alt - ryddet op i hjemmet og kælderen og finder ud af hvad jeg vil efter nytår.

MVH

Hvis du er medlem anonym
af en a-kasse og fagforening, kunne du ringe og snakke med dem om dine stressproblemer og psykopatiske arbejdsgiver, hvad de vil råde dig til at gøre. Hvis du får en lægeerklæring fra din læge, så kunne du måske sige op uden karantæne fra A-kassen, hvis du bliver syg af stress af dit arbejde. Måske kunne fagforeningen hjælpe med at løse problemerne og snakke med arbejdsgiveren, og måske ændre på nogle forhold som giver stress.

Hvis du selv siger op uden at have snakket med a-kassen og fagforenigen, så kan du risikere karantæne.

Ja da Rappendullen
Jeg skulle da umiddelbart mene, er der ikke er noget til hinder for, at du sygemelder dig perioden ud efter opsigelsen.
Så længe du har en lægeerklæring på det, så kan arb.giver jo ikke gøre noget!

Men er du meget i tvivl, så spørg din fagforening!

God bedring...

Løn Rappendulle
Naturligvis får du løn under sygefravær.
Om sygefraværet skyldes stress, influenza eller noget helt 3. er sagen underordnet.

Faktisk kan du sygemelde dig UDEN at ligge en lægeerklæring.
Det er først når din arb.giver beder om en lægeerklæring, at du har pligt til at aflevere den.

Faktisk kan du trække den SÅ langt, at din arb.giver til sidst fyrer dig og dermed undgår du 3 ugers karantæne fra a-kassen og er altså dermed bedre stillet rent økonomisk.

Faktis kan du - hvis du er lidt "heldig" - risikere, at din arb.giver fyrer dig UNDER sygdom. Det er nemlig bundulovligt og dermed kan du kører en sag mod ham og vinder den med 100% garanti og får dermed økonomisk kompensation oveni hatten!

Ugens dårligste råd ! dommeren
Hvis du siger op og ikke fremskaffer en lægeerklæring, så står du altså til karantæne !

Lad være med at sige op... miss-mee
...med mindre du har et andet job på hånden. Så længe du du er syg får du enten sygeløn fra din arbejdsgiver eller du kan få sygedagpenge fra kommunen (også selvom du ikke står i a-kasse).

Hvis du bare siger op ender du jo på kontanthjælp med karantæne og derefter i aktivering med det samme, hvilket jo ikke løser dine stressproblemer.

De fleste arbejdsgiver fyrer gerne en medarbejder, der har udstigt til at være langtidsyg, da det ofte er noget der gentager sig...og er der udsigt til, at du kan risikere at være syg i 120 dage, kan du godt fyres.

Lægeerklæring skal du først få lavet, når din arbejdsgiver beder om den og så er det arbejdsgiveren der skal betale for den.

Prøv at tage det roligt og se om det ikke løser sig af sig selv, hvis bare du forbliver sygemeldt hos din arbejdsgiver...når du er syg skal du jo ikke tilbage på jobbet:-) ...mee:-)

Desværre ikke mere... miss-mee
...før i tiden kunne man fyres under sygdom efter 120 sygedage uden problemer for arbejdsgiveren.

I dag er det udvidet til at man kan fyres under sygdom, hvis der er udsigt til at man er syg i mere 120 dage i streng. Altså faktisk på første sygedag, hvis der er lægelig dokumentation for at sygdommen vil vare over 120 dage...mee:-)

Der er en ting som... dommeren
Er helt afgørende her !
Og det er det faktum at du vil væk fra arbejdsgiveren...
Hvis du "nøjes" med at sygemelde dig, så løber du risikoen for ikke at komme det alligevel, fordi...
Efter nogle få uger, jeg mener at det er 9, overgår du til kommunen !
På dette tidspunkt er arbejdsgiveren økonomisk fritaget for sine forpligtigelser og kan med sindsro vente på at du bliver rask igen...
Kommunen kan sætte dig til hvadsomhelst for at aktivere dig. Din eneste undskyldning for at undslå er at du er syg, men så skal du ud og skaffe erklæringen... ! raskmelder du dig, så melder kommunen det øjeblikkeligt til arbejdsgiveren, som derefter kan fyre dig med øjeblikkelig virkning, hvis du altså udebliver !
Til den tid er det væsentligt sværere at skaffe en lægeerklæring på dit stres...
Du rammer IKKE arbejdsgiveren ved at han skal forlange og betale en lægeerklæring, den får han også refunderet...
Tag en snak med din læge, de fleste ved overraskende meget om hvordan at reglerne er skruet sammen...
Jeg vil råde dig som de fleste her at søge så meget professionel hjælp som muligt, også indmelding i en fagforening.
Til sidst... Nærlæs din ansættelseskontrakt og overhold alle forhold som står beskrevet deri...

Og endnu et råd... dommeren
Du har stadig 18 dage til opsigelsen skal være afleveret. Ved godt at det lindrer enormt når føsrt at beslutningen er truffet, men brug alligevel tiden til at gennemtænke og ligge en fornuftig strategi. Det skylder du dig selv !
Hastværk er ofte lastværk i sådan en situation...

Det er da vist kun... dommeren
Håndører !
Med din uddannelse i en stor personaleafdeling, så ved du vist udemærket godt at arbejdgiver kun betaler fuld løn under sygdom og af egen lomme en meget kort periode (5 uger)...
Derefter får arbejdsgiver refunderet fra det offentlige !
Derfor er differencen på selv at sige op og blive fyret meget lille for arbejdsgiver, når der nu er tale om et sygdomsforløb !
Jeg er selv leder og kan ikke engang se et økonomisk argument i det som du siger...

Det vigtigste er vel også at manden hurtigt og fornuftigt kommer ud af jobbet !

jamen... den stressede
Tak for dit svar.

men som jeg skriver, så vil jeg ikke tilbage. og har ingen problemer med at finde et nyt arbejde. Har flere tilbud på hånden fra mine kunder bla.

Og vil heller ikke være en belastning for andre - for problemet er jo netop min ledelse, og har været i behandling, så er ret klar over hvad der skal til for at få det bedre.
2 ugers ferie ville være nok, og så møde hos en ny arbejdsgiver.


Mvh

Rotteræs den stressede
Hejsa.

Tak for en masse gode råd - og vælger at gøre som jeg har beskrevet tidligere.

Skal ikke igennem en masse rotteræs med kommune og aktivering. Skal bare væk fra jobbet, lige have lidt tid til at få energi og humør igen - og så tilbage til et godt job - inden for samme område. For er god til mit arbejde, og elsker branchen - men har bare den forkerte ledelse. Har været ansat i 2 år nu, og er den yngste mand i firmaet - dog den sælger der har været ansat i længst tid (ud af 13 sælgere) - og ligger dagligt øre til andres brok - og ved det ikke er mig, men ledelsen det er galt med.

Så skal nok komme mig - ville bare være irriteret over at stå en mdr/6uger uden løn.

Men mange tak - er ganske afklaret med hvad jeg gør nu.

MVH

hvorfor? den stressede
Behøver vel ikke hive så meget ud af min arbejdsgiver som muligt. Hvad er da det for en mentalitet.

Jeg skal videre, men selvfølgelig kunne klare mig på turen - men sagsanlæg og alt muligt andet, er nok ikke det der vil løsne min stress.

Man skal heller ikke brænde alle broer - det må være nok med de få jeg allerede gør, ved at gøre det på denne måde.

du har forstået det... den stressede
Hurtigt og fornuftigt...

Ikke alt det bøvl - bare ud, så alle parter lider mindst muligt.

Stress kommer også af forventninger til en selv - selvom chefen er med til at presse dem op for en - så er der et medansvar fra en selv.

jeg troede bare at du jetpost
søgte råd men det gjorde du jo så ikke, det er jo ikke så svært selv at finde ud af at man kan komme ud af jobbet ved at sige op

så er det ikke stress jetpost
så er du jo bare ked af at være på den arbejdsplads. lad os kalde tingene ved rette navn. Hvis du mener at du bare har brug for 2 ugers ferie og så et nyt job, så ser jeg ikke at dit problem er stressrelateret, undskyld

du har rodet jetpost
dig ud i noget du ikke selv kan overskue....han er godt nok ilde stedt hvis han følger dine "gode" råd. Det kan godt være at du er leder, men det er forhåbentlig ikke i personaleafdelingen..

Læs nu hvad det er jetpost
jeg skriver. Selvfølgelig skal han have en erklæring, men sgu da ikke før jobbet beder om det. Nu må du stoppe, du kører jo manden ud på et sidespor.

Hvad kan du overskue ? dommeren
At love en fratrædelsesgodtgørelse ved 2 års ansættelse ?
At indgive en sygemelding istedet for opsigelse ?
Sæt dig lidt i mandens sted. Når du kan "overskue" hans ønsker, så kan du prøve at hjælpe...
Du har endnu ikke modbevist et eneste af mine argumenter på trods af at funktionærloven og de andre love iøvrigt ligger tilgængelige på nettet !
Prøv f.eks. retsinformation. så finder du at en sygemelding IKKE er lykken, hvis man altså vil videre...
Det næste er vel at du begynder at fable om en sag på det psykiske arbejdsmiljø...
Eller vil du forklare her hvorfor at den ikke kan vindes ?

Opsigelse... dommeren
Angående opsigelse, så bliver han nødt til at have lægens accept i opsigelsesøjeblikket !
Ellers er det ifølge karantænereglerne uvedkommende at han er sygemeldt !
Så har han jo sagt op fordi at han ikke ønskede jobbet...
Har han sagt op med lægens accept, så har han sagt op fordi at han ikke psykisk magter jobbet !
Kan du selv høre forskellen ?

Helt ærligt... dommeren
forhold dig lidt til hvad manden skriver !
Han er blevet tilbudt jobs i det samme miljø !
Jeg ville gerne ansætte en fra konkurrenten, eller en leverandør som kom og fortalte mig at han havde sagt op, men føler sig så frosset ud at han har sygemeldt sig...
Jeg ville se anderledes på det hvis han kom og søgte job med beskeden om at han havde sygemeldt sig... Så er hans aftrædelsesdato jo ikke længere fastlagt ! Og derfor ved jeg egentligt ikke hvornår at jeg kan ansætte ham !
Man får et job ved at skrive en god ansøgning.
Man får lov at beholde sit job ved at lave et godt stykke arbejde.
Man får en god anbefaling ved at slutte arbejdsforholdet med conduitte !

Hmmm... dommeren
Det er godt nok lidt af en alsidig personaleadminstrativ uddannelse som dit firma har investeret i dig !
Det er godt nok ikke for hvemsomhelst at stille tvivl ved en læges udsagn, og han er jo tilsyneladende klar til at skrive en erklæring !

pamperi dansk arbejder
se dog og let bagdelen. havde du været min kolega, havde jeg givet dig en på snotten.du er en udspekuleret svine pels system bedrager jeg vil håbe du aldrig kommer ud på arbejdsmarket igen.pamperi tråd