opskrift på roastbeef søges

opskrift på roastbeef søges lotte
hvem kan hjælpe med en super lækker opskrift på roastbeef .

Roast beef Merete
Roastbeef med ravigottedressing og salat
Tilberedningstid: 45 min. 4-5 personer

Roastbeef:
¾ kg okseinderlår
10 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ dl vand

Bagte kartofler:
1½ l vand
½ spsk groft salt
1¼ kg mellemstore kartofler

Ravigottedressing:
¼ liter creme fraiche 18%
¼ dl ravigottedressing
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl piskefløde

Salat:
100 g små friske spinatblade
1 liter salat revet i grove stykker (romaine, iceberg)
100g frosne, optøede ekstra fine ærter

Roastbeef:
Brun kødet på alle sider i gyldent smør på en pande – ca. 3 min. i alt. Læg kødet i en lille bradepande, og sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen ved 175o i ca. 45 min. Mål stegens centrumtemperatur efter ca. ½ time – den skal være 55o (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250o.

Bagte kartofler:
Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen ca. ½ time mens stegen hviler.

Ravigottedressing:
Vend creme fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.

Ved serveringen:
Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og anret på et fad. Server med salat og dressing


roastbeef dsp
du kan koge stegen i 20 min. og derefter stege den i ca. 5 min på alle 4 sider og du har en dejlig roastbeef. hilsen Dorte..

roastbeef.... tinna
du hælder vand i en gryde så stegen den lige dækkes. bring vandet i kog, og put så stegen i. lad den koge i 18 min.og hæld vandet fra. nu steger du den i gryden ved svag varme til 65 grader på stegetermometer. lad stegen hvile i 15min. og så kan der serveres.

Ros Inge
Det lyder til at være en meget fin opskrift, som jeg vil prøve næste gang.

ikke i koldt vand... mingus
Husk at stegen først skal i vandet, når det spilkoger, så porerne lukkes straks - ellers ryger al saften ud i vandet, og du ender med en tør, kedelig steg....