Overophedning

Overophedning Anned
Jeg forstår ikke hvad det er politikkerne taler om, når de er nervøse for overophedning mht. et lands økonomi.

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan det er en skidt ting, at det går godt med økonomien?

Det er samme ja da
tomme floskler som politikerne altid bruger når de vil indføre slaveriet ad bagdøren. Varm luft, det eneste de er interesseret i er, at hente folk fra udlandet for så at kunne hetze mod dem når det går skidt igen. Politikerne har behov for prygelknaber, så derfor sender de prøveballonerne for at mærke om det kommer protester

Svar kaminsky
et problem er at når folk får mange flere penge til forbrug pga store løn stigninger. Mange af de varer der forbruges importeres og giver minus for betalingsbalancen. (kun vores olieindtægter gør at der pt er overskud) Samtidig kommer der øget inflation og det er ikke godt! Manglen på arbejdskraft er også et problem, som jo netop får lønninger til at stige. Så det er en ond cirkel så at sige.

Logak Jaja
Ret simpelt...Sådan da.

Det går godt for landets økonomi, så vi er uden gæld til udlandet. Det betyder at vi bruger flere penge, og dermed skal bruge flere varer i butikkerne. Da der produceres flere varer (til butikkerne) skal der flere i arbejde, og de folk der skal i arbejde, kan forlange mere i løn, da de lige pludselig er "nødvendige". Et side spring er så at man kan komme uden om omskoling / besvær/ med de danske arbejdere, ved at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Når folk får mere i løn stiger priserne, for nu øjner butikkerne en mulighed for at score lidt ekstra, hvilket får arbejderne til at forlange mere i løn eller nedsat skat. osv osv...

Det hele bunder ud i at den dag det begynder at gå ned af bakke igen, bliver samfundet så ekstra hårdt ramt hvis der er givet skatte lettelser eller massive lønstigninger.

Okay.. Anned
mange tak.. nu fatter jeg det :)

Det er vel kun anonym
godt at virksomheder mfl. tvinges til at uddele de kæmpe overskud og indtjening.
Mht. inflation, så er det ikke længere noget som er bestemmende for enkelte lande.

og det hele bunder i anonym
kapitalismens udbud og efterspørgsels gak.
Kapitalismen skal have vækst for at kunne overleve.