Overvågning af sin computer?

Overvågning af sin computer? Hanne24
Er der nogen der har viden indenfor computer, internet, sikkerhed og overvågning?... Da vi bor flere på samme adresse og derved deler internetadgangen, så er spørgsmålet(vi har hver vores computer) - kan min nabo godt sidde og "overvåge" mig og min færden på nettet når jeg sidder på internettet - altså fra deres egen computer - kan de holde øje med hvad jeg laver og hvad jeg kigger på o.s.v.???...

Ja sagtens Eksperten
Det afhænger lidt af hvordan jeres netværk er sat op.
Hvis du kører trådløst eller via en hub, kan han se hvilke datapakker du sender og modtager.
Det vil sige han kan se hvilke sider du surfer på, læse din mail osv.
Sider hvor data er krypteret kan han dog ikke se, f.eks netbank og visse sider hvor man læser sin mail online.

overvågning? hanne24
Er der et program på nettet man kan downloade, så jeg kan tjekke om der findes en "overvågning" på min computer og så jeg evt. kan få det slettet?..... Ja, jeg bruger trådløs - kan de andre se hvilke hjemmesider jeg er på når de IKKE er ved deres egen computer(altså når de ikke er hjemme) eller kan de kun overvåge mig når de selv er online samme tid som mig?..... Du skriver de kan læse min mails - hotmail? og MSN?..

Nej Eksperten
Du kan ikke checke din egen PC mod den form for overvågning, fordi der jo ikke kræver at der installeres noget på pc'en.
En trådløsforbindelse fungere ved at din pc har en radio(sender/modtager) din router har også en radio(sender/modtager), når du er på nettet sender og modtager din pc hele tiden data via radiobølger, da radiobølger som bekendt bevæger sig frit, kan alt hvad der sendes let modtages af hvem som helst indenfor ca. 100 meter.
For at aflytte behøver man ikke at være hjemme, pc'en kan gøre det automatisk, den skal dog selvfølgelig være tændt [;)]

De eneste sider som ikke kan aflyttes er dem der er krypteret, oppe i adressen hedder de noget med https:// i stedet for bare http:// der er ofte også en hængelås nede i hjørnet af browseren.

Det er muligt at sikre sig ved f.eks at bruge http://www.anonymizer.com/ her krypteres alt data og ingen kan lytte med, i hvertfald ikke lokalt.
Men inden du bliver helt paranoid, har du formodning om at du bliver overvåget?

Det har hun da givetvis og dine udgydelser Anonym
har da nok også fået sat paranoiaen i selvsving. Var det ikke rimeligt at forklare hende, det ikke er noget man bare kan se, når man tænder computeren. Der skal gøres noget aktivt for at få de infomationer.

Du er simpelthen fej.

Prøv dette Bare mig
Hej Hanne...
Gå ind på http://Spywarefri.dk og stil dit spørgsmål der. Der er du sikker på at få om ikke professionel hjælp så i hvert fald hjælp af folk der ved hvad de taler om og ikke selvbestaltede "eksperter" som du rissikerer at møde her.
Jeg har selv fået gode råd der, og de har altid virket.

Her går det godt ernst_kolding
Nej Hanne, ingen kan umiddelbart overvåge din gøren og laden på nettet, den som har routeren stående kan se der er aktivitet og ja vedkommende kan også gå ind i routerens software og se hvem der er online, men der kan man ikke se hvad der sendes og modtages, man kan blot se ip-adressen på brugeren.

Der skal bruges "værktøjer" for at man kan det, men selvfølgelig kan folk da anskaffe disse værktøjer, men helt ærlig, hvor stor tror du interessen er for dine netbesøg??

Hvis du har en firewall aktiveret er du rimelig beskyttet mod at andre kan logge sig på din pc, det er nemlig den letteste måde at finde oplysninger på, det er straks mere besværligt at opsnappe trafik via de radiosignaler som bruges i et trådløst netværk, det magter de fleste almindelige pc-brugere ikke.

Vær du ganske rolig, der er ikke stor risiko for, at andre ser hvad du foretager dig på nettet, for at se nøjagtigt hvad du har været inde på, skal man hente oplysninger om din ip-adresses trafik på nettet og det kan kun hentes hos udbyderen og ingen udbyder oplyser det til andre end myndigheder.

Fej? Eksperten
De fleste med bare sporadisk kendskab til computere er nok klar over, at nå de sidder på samme netværk på arbejdet, så popper det kollegaen laver ikke automatisk op på din egen skærm [:D]

Hvis man ikke kan klare at høre sandheden, så lad være med at spørge.

Hun spørger om Eksperten
"kan min nabo godt sidde og "overvåge" mig og min færden på nettet når jeg sidder på internettet"

Svaret er, at det kan naboen godt.
Om risikonen for at det sker, er stor eller lille ved hverken du eller jeg, det må spørgeren selv vurdere, hvis f.eks naboen er en it-nørd uden liv som måske er lidt forelsket i pigen er der nok en risiko.

JA!!! Moe
Hvis du eller dine beboer har en iphone kan i sagtensk overvåge hinanden. Jeg kan via min iphone se hva for nogle sider vedkommende er inde på og hvad personen laver i sin computer og så har jeg også DIREKTE adgang til LIVE KAMERA hvor jeg kan se personen live fra personens egen webcam.

www.jumitech.com