Overvågningssamfund

Overvågningssamfund Anonym
Ja, det måtte jo komme, at det bliver lovligt at overvåge vi danskere, når vi går på gader og stræder, går i byen og bor på hotel.
Justitsminister Lene Espersen sender nyt lovforslag ud om, at banker, butikker, hoteller og restauranter må sætte kameraer op. Dette er naturligvis for at forebygge overfald og hærværk samt anden vold. Men - senere er der mulighed for, at kommunerne også må sætte kameraer op og overvåge eksempelvis gå-gader.

Jeg tænker bare, er grænsen ikke ved at være nået for, hvor meget overvårning vi skal have i vores samfund?
Hvad mener du?

Du skal læse før du skriver Jansen
Jeg mener at du som tråd-initiativtager skulle have læst indlægget, der er stiftet før dit, omhandlende samme tema!

Se selv listen over seneste indlæg.

Hvor er vi Først til Mølle
Enige!!??

Jeg kan ikke gldansk
se, hvad det skulle gøre, hvis man ikke har noget at skjule? Har man rent mel i posen, sker der jo ikke noget ved, at man bliver filmet? Og kan overvågning bidrage til et samfund, hvor volds- og røveri-niveauet sænkes ... tjah, så er det da kun en stor fordel, ikke?

Har du god samvittighed? kaiogkaren
Videooptagelser har allerede vist deres værdi. Hvad kan du have imod det?

Ja til kamera overvågning Anonym
Hej anonyme

Nej jeg syntes, at det er helt fint med kamera overvågning! For det er meget betryggende, hvis der nu skulle ske noget, kan de se det på video. Og efter hvad jeg hørte i nyhederne, gemme de dem også kun en måned af gangen, så bliver de slettet igen.

Og som der er andre der så flot har skrevet, her på sol debatten, så er der ikke noget, at være bange for, når du selv er en respekteret borger i samfundet.

Du mærker jo slet ikke, at der er kameraer sat op de forskellige steder.

ja ja Anonym
Det er sjovt som folk tror at et kamera skulle kunne stoppe alle former for kriminalitet.
Hvis du kører for stærkt, får du taget et billede og tilsendt en bøde, men du har jo stadig kørt for stærkt, og kameraet stoppede dig jo ikke!!! Klippene i kørekortet virkede de første 3 måneder, nu kører folk lige så tåbeligt som før.

På samme måde kan man jo spørge en bankrøver "Tror du du bliver fanget?" og 99% vil svare: NEJ! -så et kamera vil altså ikke stoppe en bankrøver.
I london har man verdens rekord i overvågning, men det stoppede ikke 4 galdninge i at sprænge sig selv til atomer og rive uskyldige med sig i døden.
Fortæl så de døde(og deres pårørende)at der er nemt at opklare "for vi har de skyldige på video"...

Sjovt nok foreslår regeringen "kloge-åger" at kød branchen skal kontrolere sig selv, for det er jo en kendt sag at der ikke er nogle brodne kar i den branche(hvorfor var det lige at fødevare ministeren gik?). Hvorfor skal de ikke video overvåges ? så vi bagefter kan sige: "Du gjorde mig syg, du betaler!" men det er måske et indgreb som griber for meget ind i friheden...

kun godt med overvågning joel
De som er imod overvågning i det offentlige rum er også med til at blåstemple den kriminalitet der foregår.

Hver gang man hører om overfald, voldtægter, indbrud o.m.m. kan man ikke lade være med at tænke, at kriminalitetsprocenten faldt ØJEBLIKKELIG i London da man indførte videoovervågning.

Har man desuden rent mel i posen kan det da også kun være godt og tryghedskabende.

Hmm... Prisen
Hvis folk ikke begik vold, røveri, osv. Så ville der nok ikke være brug for overvågning? Når det bliver mere og mere slemt, så må man til sidst sætte kamera op for at forhindre & opklare sagerne...

De steder hvor der er mest behov for det, skal de sætte kamera op, ligegyltig hvad folk mener..

Omvendt retspraksis ALVIN
Og så kan vi bo i et samfund hvor alle principielt er skyldige indtil videobåndet beviser det modsatte

Desvære har Danmark Kristina_Hjertens_flamme un...
...udviklet sig til en politistat. Der er en skam hvad politikerne har gørt af Danmark :-(((

Overvågning som den........... Hahahihaha
.......du nævner har KUN fordele. Naturligvis kan det være, at folk må give afkald på at dalre over for rødt lys etc.(og hvilke andre måder de ellers finder til, at bilde sig ind at de er lidt farlige og outrerede) men det er da kun en fordel. Hvis du selvfølgelig har lort i klemme, så kan jeg godt se problemet.

Politistat????? Hahahihaha
Du aner vist som sædvanlig ikke hvad du snakker om.

Desuden Alvin
har de sidste 100 års historie lært os at hvis en stat har mulighed for at misbruge oplysninger om borgerne så BLIR de misbrugt, tvivler på at PET er mere etisk anlagt end STASI og CIA

Det er min mening Kristina_Hjertens_flamme un...
...så pas dig selv og skriv hvad du mener, ikke? Hvad rager det dig hvad jeg mener? Jeg angriber ikke din mening så pas dig selv

Grænsen er langt fra nået LouiP
- Det er kun godt, at der er kommet mere overvågning. Når man er ude et sted offentligt, er det vel ligegyldigt om tre kameraer filmer dig, end om 30 mennesker kigger på dig? Altså, jeg mener bare, hvad er der galt med overvågning?
Det kan måske virke lidt øhm...Fængselsagtigt...Men jeg kan ikke se, hvad man skulle have imod overvågningskameraer? Du går jo alligevel ikke og klør dig i røven offentligt, så kameraet fanger ikke noget - eller hvad? :P

Ej...Hehe..
Men der er også en grænse! Offentligt og sådan er i orden, men hvis det ender med kameraer på private beboelsesområder, så synes jeg man er gået ALT FOR VIDT!

Men jeg har i hvert fald intet imod overvågning!

Jeg synes bare det er sjovt :D

Hilsen Louise

Grænsen går Ben.
hvis de sætter kameraer op inde på selve toiletterne - som indtil videre er forbudt.
Det med overvågning er en tilvænningssag.

Jeg har ikke noget imod overvågning laddyladdy
som sådan. Det er ikke noget der kommer til at påvirke min hverdag. (satser jeg på)
Dét jeg har noget imod er, at vi er nået til et punkt hvor det i manges øjne er NØDVENDIGT med overvågning. Jeg har noget imod at vores samfund indeholder vold, tyveri m.m af en karakter der kræver overvågning. Jeg har noget imod at man ikke længere kan stole på hinanden.
Det jeg kan frygte (måske ubegrundet) er, at det skaber en falsk tryghed. Tyve, voldsmænd finder blot på andre metoder at udøve deres ugerninger med

Hvis Junge
Man ikke har noget af skjule, hvad er så Poblemet?
Fint med mig, lad os bare få mere overvågning.

Polititstat Junge
Danmark er ikke skyggen af en politistat, her kan man ikke tage sig sammen til at rydde et ungdomshus, her hersker politisk svaghed, men rejs du til en Bananstat i ulandene, så skal du få poiltistat at mærke, det er langt ude og sige at danmark er en politistat, det er kun de kriminelle der ser panser alle vejne der mener dette, ikke en alm dansker.

Nej! Hahahihaha
Du griber blot enhver chance for at svine landet her til. Du aner INTET om hvad en politistat indebærer. Politiet er, takket være velmenende mennesker som dig, nok det eneste her i landet man absolut IKKE behøver at være bange for (Endsige forvente hjælp fra).

Meninger uden viden. anders_engberg
Uden selv at have den store viden omkring området, har jeg dog fundet en artikel.


"Justitsminister Lene Espersen (K) vil tillade øget overvågning i det offent­lige rum.

Et nyt lovforslag vil give banker, butikker, hoteller og restauranter adgang til at videoovervåge deres indgangspartier, facader og dele af fortovet og deres egne arealer, f.eks. parkeringspladser.

Optagelserne må ikke videregives uden de berørtes samtykke, men kun udleveres
til politiet, som skal stille med en dommerkendelse i forbindelse med en efterforskning, og optagelserne skal slettes efter 30 dage."
Kilde : http://news.tv2.dk/article.php/id-5859032.html

Dvs du kan stadig gå over for rødt, smide dit mc-donaldspapir på gaden og skabe dig lige så tosset som du plejer at gøre. Du vil ikke selv blive overvåget - det vil nærmere være en sikkerhedsforanstaltning for butikker og ja, for dig som kommer gående på gaden og er i fare for at blive overfaldet!

Kan virkelig ikke se hvorfor det er en skidt ting? Men det er jo selvfølgelig min mening!

;o)

A

Ja for at vende den om Eson
så har jeg også noget imod at vi er nået dertil, hvor det er NØDVENDIGT med overvågning. Det vil jeg give dig ret i, for selve overvågningen kommer vi ikke til at mærke noget til i privaten. Det er ihvertfald ikke ideen

What? Enda
Politiet er da altid venlige til at hjælpe. Ihvertfald i København. Men måske er det fordi jeg er pige ;0)

Det kan. Mjølner.
Vel ikke tænkes at de prøver at efterligne dine politiske forbilleder i det tidligere Socialistiske diktatur Øst-Tyskland ? ...... for så er der lang vej endnu !.

Det gør du vel. Mjølner.
Når du kalder hans land for politistat !.

Sjovt nok. Mjølner.
Så er de Venstreorienterede paniske overfor overvågning i alle afskygninger !.... men i de lande hvor de Venstreorienterede har magten, kammer graden af overvågning totalt over i det vilde overdrev !........ sjovt at tænke på !.

Nej det får ingen effekt Mette Rasmussen
på det private. Vi har skam ikke ressourcer til at overvåge hele Danmarks befolkning. Det er kun ment som en hjælp, hvis uheldet skulle være ude

Hvor går dine græser. claespedersen
Hvad hvis det var i dit eget hjem for holde øje med om du behandler dine børn ordentlig om du udsætter dem for omsorgs svigt eller på din arbejdsplads, så andre kan høre hvad du snakker med dine kollegaer om. Og skal vi have video kamera op i alle hjem for sikker os imod kriminalitet personligt synes jeg det ender med at blive ret grænse overskridende i forhold til sikker imod kriminalitet, jeg ganske overbevist om vi få et bedre samfund hvis vi brugte de penge vi bruger på kriminalitets bekæmpelse på at skabe et bedre samfund.

Langt den største del af kriminalitet bliver begået af stofmisbruger og rodløse unge der søger spænding i deres hverdag samt en del af bander fra Østeuropa der brug af fattigdoms problemer tager til Europa med øje for tjene penge på kriminalitet jeg personligt er ganske overbevist vi meget bedre bekæmper kriminalitet og terrorisme, ved at skabe bedre socialforhold samt et skolesystem der underviser elver i en naturvidenskabelig verdens forståelse.

Men hvor går dine grænser i forhold til overvågning af borger i vores samfund

http://www.youtube.com/watch?v=J9-_uweUyt0&mode=related&search=

Mvh

Jeg ved det ikke. claespedersen
Men mit håber befolkning erkender langt den største del af den kriminalitet der finder sted bliver begået på grund af fattigdom og gæld eller mangel på penge til stoffer og man bør vel også stille det spørgsmål er det virkeligheden ikke bedre folk bruger deres penge på mere positive ting i tilværelse end at sikker sig imod kriminalitet.

Jeg tror at hvis man brugte de penge vi bruger på overvågning på skabe et bedre samfund så ville pengene være givet bedre ud og lod mennesker afhængige af stoffer købe disse af det offentlige så vil det give et meget bedre resultat i forhold til bekæmpelse af kriminalitet.

Mvh

Hvad stoffer angår............ Hahahihaha
........har du fuldstændig ret.
Samfundet er selv skyld i problemet ved det i grunden uhyrlige indgreb i privatsphæren det er, at ville bestemme hvad folk må indtage og hvad ikke. Selvom krigen mod stoffer ikke KAN vindes, fortsætter de forstokkede tumber alligevel, endskønt staten kunne indkassere nogen fede afgifter hvis stofferne f.eks solgtes under kontrol fra apoteket.

Well. Venstre eller højre, så er det til syvende og sidst blot almindelige kvajpander der regerer os.

Før lid du af islamofobi Kristina_Hjernens_flamme un...
nu lider du også af grandomani. Det må være skrækligt at være dig.

Jeg angreb ikke Danmark derimod regerings politikerne og DF som har gørt Danmark til politistat. Benægt så meget du vil faktaerne men du kan ikke fornægte at Anders og CO har inførtovervågning, påbud, forbud, straffe, bøder og begræbet *bukke og fåer*

Du må være en uelsket, ensomt menneske kan jeg aflæse af dit livssyn. Sender dig gerne universel kærlighed hvis det kan ændre og lyse på din livs vej. Småligt har jeg ikke været så hermed er det gørt :o)

det måtte jo komme Anonym
Nu skal vi så have kameraer alle steder, og det er så op til den enkelte forretnings moral at slette eller sende materialet videre til andre ?
Nu har vi jo set at kød branchen skal kontrolere sig selv, så selvfølgelig skal en forretning eller bank, der optager borgere så også kontrolere sig selv...
For man kan da slet ikke se for sig, at nogle brodne kar kunne vælge at lægge en sjov episode ud på nettet.
Man har jo allerede set det fra det store udland, de små sjove video'er af folk der dummer sig på den ene eller anden måde, så det er da klart at vi som danskere skal med på den vogn.
Er da nogen der ville have noget imod at blive "udstillet" på nettet, fordi de falder på røven udenfor en butik, eller står og kysser i en port ?
De kunne jo bare lade være med at gå udenfor hvis de ikke ville på nettet !

Du bliver også klogere - håber vi Torh
Hvad for dig til at tro på

1. du kan stole på politiet
2. du kan forvente deres hjælp

???????????????????????????????????

Grænsen går laddyladdy
ved overvågning i de private hjem og på toilettet ;0)
Det er vel også ulovligt

Ja ja.... Hahahihaha
....så siger vi det.

Jeg har ikke noget imod jpagh
at de overvåger offentlige toiletter for at kontrollere at folk vasker hænder efter, som vores mor har lært os, så længe de ikke sætter kameraer op inde på selveste lokummet, det er jeg lidt for bornert til endnu

ja du skulle jo nødigt jpagh
miste din anonymitet

Idiot! Mig!
Problemet med jer lallerøvs mainstream danskere er jo at I netop har massere at skjule, jeg kan nævne som eks.: Spritkørsel, køren for stærkt, snakke i mobil medens man køre, sort arbejde mm. Ups det havde Hr. Danmark som sædvaneligt ikke lige tænkt over. Iøvrigt hvem skal kontrollere kontrollørene og hvem kontrollere de korrupte politikere og direktøre som har så skide travlt med at kontrollere underklassen?