Overvægt et samfundsproblem.

Overvægt et samfundsproblem. claespedersen
Omsorgs svigt på de psykiatri afdelinger.
Jeg så en udsendelse på DK 4 om overvægt med to kvindelige læger og den socialdemokraternes sundheds politikeske ordføre Lone Møller, og om hvad samfundet skulle gøre ved det stigende sundhedsproblem, som overvægt med føre, for samfundet både økonomisk og socialt, og vil blive en tikende bombe under vores sundheds udgifter. En af lægerne var fremme tanker omkring at tvangs fjerne børn hjemme fra med svært overvægt. Hvad jeg ikke på nogen måde kan tilslutte mig, men mener at man skulle rådgive disse forældre, der mange gange på grund af deres egen sociale situation ikke magter at deltage i det sociale liv, og oplever sig selv som uden for, og måske selv oplevet mobningen i deres opvækst, så deres selvtillid er meget lille.

Men nu er det blevet helt legalt at sparke ned af i samfundet, uden den store sociale forståelse til at se mennesker problemer i en større sammenhæng. Vi ved fra rygning, at ryger der kommer fra den højre sociale gruppe i samfundet, lever jo kun to til tre år korter end ikke ryger, så vores sociale forhold bliver en rimlig store rolle i vores sundheds tilstand.

Men nu har jeg oplevet forholdene inde for det psykiatriske system, og har set hvordan folk er blevet overvægtige inde for dette system, og mennesker som får blodpropper i en ganske ung alder eller væske ophobning i kropen på grund af dårlig kondition som konsekvens af mangel på motion. Jeg ser mennesker i føre års alderen med en dårliger krops kontrol, end man kan se hos mennesker oppe midten af halvfjerdserne, på grund af de i et helt liv ikke har dyrket fysisk aktivitet.

Men jeg forstå på den ene af de læger, at hun virkeligheden mener folk skal tvangs fjernes folk fra de psykiatriske afdelinger, når de drager denne konklusion om omsorgssvigt og overvægt høre sammen, jeg har set en del med psykiske problemer tage 20 til 50 kilo på under psykiatrisk behandling. Mange hævder at det skyldes medicinen, da den ændre stof skiftet hvad jeg ikke bedtvivler skyldes en lille del. Men når man har været inde for murene så ved man også hvor lidt fysiks aktivitet der er, så er der ikke noget at sige til at folk tager på i vægt.

Da selv var indlagt tabte jeg mig 7 til 8 kilo selvom jeg fik medicin, men jeg gik også ture hver dag for mig selv, så medicinen i sig selv er ikke årsagen, men bliver brugt som undskyldning for omsorgs svigten, og en stor del af den fysisk aktivt de har, er det noget som beregnet for mennesker på plejehjem. Den tid jeg var der havde vi enten volleybold eller løb engang om ugen men det batter jo ikke noget, når man ellers inaktiv det meste af tiden. Vi er nogen i dette land, hvor det ligger til os at tage på i vægt, men med den rigtige motion og kost kommer man langt. Men angående kosten har set for mange efter de været med i en ernærings gruppe og tabt nogle kilo, tager de dem på igen. Da det kræver så meget selv disciplin at helle tiden at tænke på spise rigtig, og de fleste kan ikke overholde dette.

Jeg før foreslået en times motion om dagen i folkeskolen, og idrætten skal ind på alle uddannelse institutionerne nogle timer om ugen, uden det styres ud fra en eller anden ideologisk retning, men hovedformålet er det skal opleves hyggeligt og spændende og sjovt, og befolkning bliver tilvænnet til at røre sig som noget naturligt.

Ellers mener jeg overordentlig vigtigt at man fjerner moms på de sunde føde vare, og sætter prisen op på vare der har et højt sukker eller fedt indhold, så tror jeg folk stille og roligt vil ændre deres indkøbs vaner.

Samt mener heller ikke der skal være moms på cykler, så forældre har råd til købe en cykel til deres børn, samt vil fremme almindelige mennesker løst til cykle, samt mener jeg også i de 5 sommer måneder skulle betale for køre ind i byerne i bil, dette vil også medvirke til befolkningen blev vænnet til tage cyklen frem for bilen.

Disse forslag hvis de bliver vedtaget medvirke til at langt den største del af befolkningen ville få en normal vægt, de mennesker som på grund af nogle arvelige forhold forsat er overvægtige, ville læger helt sikkert i fremtiden kunne gøre noget for, og jeg vil kun håbe vores næst komme regering vil vedtage disse forslag

Mabuting pagbati.

Danskerne er fede og dovne Emil Lauge
Du har helt ret. Jeg ved godt det er et lidt kedeligt indlæg, når jeg bare giver dig ret. Det ville være sjovere hvis der var noget at diskutere.
Du har skrevet en del om patienter i psykiatrien, mange undersøgelser peger på at motion kan hjælpe folk med psykiske problemer, især folk med depressioner. Har aldrig selv været indlagt, men når jeg har været lidt depri, eller tingene bare har været uoverskuelige, så har jeg snøret løbeskoene, og løbet en tur. Og haft det rigtig godt bagefter.

De fleste børn har ikke noget motionsproblem, selvom de måske er lidt overvægtige. Men fra ca. 7 klasse og opefter, bliver der et problem. Man burde starte dagen med en halv times motion i skolen, og en halv time inden man gik hjem. Ikke nødvendigvis løb, så man behøvede bad. Men en halv times hyggelig gåtur, hvor man kunne snakke sammen.

Og så en provokerende påstand: Danskerne er fede og dovne (som vores kære kronprins har sagt), og viljesvage. Ja, vi er fandme fede, dovne og viljesvage!! For det er altså ikke svært at leve sundt. Man kan sagtens spise moderat mængde slik, kage og andet godt. Drikke lidt sodavand, øl eller vin. Og samtidig leve sundt. Bare sørg for at få noget motion. Det er ikke så svært. Og spis salat til. Det smager jo godt det skidt, og køb en fedtfattig dressing, eller lav den selv, det tager 2 min

Du giver mig ikke ret. claespedersen
Jeg mener bestemt ikke du giver mig ret, og mener slet ikke dit synspunkt omkring børn først i 7 klasse får problemer med deres kondition er rigtig, og når jeg snakker om motion så den halv times gang om dagen giver ikke noget, og det ret vigtigt at børn får det røre sig og lege med en bold og lidende aktiviteter, hvor de oplever det som sjovt , og det er overordentlig vigtigt i forhold til udvikling af din motorik, dette er netop et problem som man ser ved stor del af disse mennesker som ikke dyrker motion, at de ikke er blevet stimuleret i deres opvækst.

Derfor møder de ikke op i en idræts forening, da de forbinder det med oplevelsen af nederlag, og når man først er kommet til veje 20 til 25 kilo for meget er det lidt svært at komme i gang, og specielt hvis man aldrig har haft mulighed for at have en positiv oplevelse med idræt, hvad en stor del af den gruppe af mennesker aldrig har haft.

Men ellers kan mange mennesker jo sagtens drikke ikke par glas vin eller drikke nogle øler og spise lidt godt, men problemet er stadigvæk den restgruppe på 15 til 20 % som har disse problemer, og gør samfundet ikke noget virkelig aktivt nu, vokser problemer bare større og større.

Som vi har set i forhold til indvandrerne, hvor store problemer mange af dem har i vores skoler, og med at kunne følge med, som giver sig udslag i sociale problemer, med store omkostninger til følge. Jeg synes ikke tiden er til de lappe løsnings ideer, som har vidst sig ikke at være gang bare.

Nej vi har brug for en ordentlig forebyggelse politik, samt giver idrætten andre positive side gevinster som bedre indlæring og medvirker til socialintegration i samfund og vi kan mødes på tværs af de samfundslag vi kommer fra. Derfor en times idræt om dagen i folkeskolen og idræt ind på alle uddannelses institutioner nogle timer om ugen.

Mabuting pagbati

børn og psykiatriske patienter rose de rescht
er to meget forskellige grupper at komme ind på.

Hvad de psykiatriske patienter angår, så jo medicinen har en afgørende effekt da antidepressiver appetitøgende og vægtøgende. Motion er gavntligt for alle mennesker ikke kun patienter med psykiske lidelser - men psykiatriske patienter har sjældent overskudet til selv at være bevidst om vigtigheden af motion og kost. depressive mennesker har dårlig nok overskuddet til at komme uden for døren, mennesker med angst er måske direkte bange for det.

Motion -jo ½ time er nok sundhedsstyrelsens anbefaling gælder på en om dagen. motionen i skolen fejler skam intet i de små klasser, da de små klasser bliver sendt ud og lege i langt de fleste frikavrterer, med mindre regnen øser ned. Det er heller ikke ualmindeligt at de via SFO kommer både i svømmehal og i idrætshal.
Som motion generelt for hele befolkning er det primært under- og normalvægtige personer der er bevidst om motions sundhedsmæssige værdig, hvorimod mange svært overvægtige mennesker ikke tillægger motions sundhedmæssig værdi.

De overvægtige børn, der skal man have en helt anden tankegang end den typiske kost/motionrelaterede tankegang, da deres forældre måske nok rationelt set ved at overvægt skyldes ubalance mellem kostindtag og motion, men når det gælder lige netop deres barn er der helt andre årsager til barnets overvægt. Der er årsagsforklaringer der spænder vidt - ligefra for mange gulerødder på rideskolen til forkert modermælkserstatning som spæd.

Kostomlægning - på mange af de berømte slankeskoler lægges der op til en radikal kostomlægning, hvilket man måske kan holde i den periode der sker et vægttab, når man har nået sit mål tror jeg at mange vil være tilbøjelige til at falde tilbage til deres gamle vaner igen -derfor tager de på igen- netop fordi kostomlægningen er så meget anderledes end deres normale vaner. Hvis de derimod fik lavet en individuelt tilpasset plan med udgangspunkt i deres normale vaner, med så få ændringer som overhovedet muligt, så tror jeg det ville være lettere at holde.
Man kan ikke tabe sig med motion alene, det er påvist at kostomlægningen er den vigtiste faktor for vægttab mens motion er vigtig for vedligeholdelse af vægten.

Lidt realisme ville være at fortræke. claespedersen
Vejen til helven er brolagt med uden oms snak, angående antidepressiv medicin og den øget lyst til mad har jeg aldrig oplevet denne, men jeg oplevet et øget behov for mad og andet usundt i perioder hvor jeg er indaktiv, så det er bare at undskylde dovn skabet fra systems side længer er den ikke.

Der nogen der høre efter de råd som sundhedsstyrelsen kommer som er de et nyt præsteskab, hvad de jo også er for nogen bortset man fjernet ordet gud. Der er dokumenteret undersøgelser på børn der viser de ikke udviklet deres muskler på grund af inaktivitet. Samt drejer sig om de unger børn får nogle sunde interesser med sig sener i deres udvikling.

Og så kommer du med en anden forslag om kostomlægning der tager udgangs punkt i hver enkeltes normale spise vaner det fokusering på hver enkelt individ, frem for at erkende vi lever i samfund med vist ansvar for hinanden, og en lære om ting hænger sammen i en større sammenhæng, og den bedste måde at gøre dette på er og bliver en omlægning af vores moms regler, så de vare der mest udsunde kommer til koste noget mere, og de føde vare som er mest fedt fattige kommer ned i pris.

Ellers er det langt ude i hampen at sige man ikke taber sig ved motion, da for første forbrander du flere kalorier når du motioner, samt jo større muskel masse du har jo mere energi bruger du.
Derud over kan man tabe dig, ved at træne bevidst inde for puls områder, hvor din krop er i stand til omdanne fedt til energi, som mener er omkring en puls på omkring de 130 for person i 20 års alder.
Ellers er der andre måder at træne på hvor øget de forbredning meget mere, men jeg ved ikke om de specielt sunde, men det er forsøg der er lavet på rigshospitalet hvor man træner hårdt i flere timer i træk.

Ellers angående de psykiatriske patienter ser specielt ved den gruppe på grund af den omsorgs svigt som de bliver udsat for af systemet, går de i stå i deres motoriske udvikling, samt dem der anlæg for tage på vægt går det, som jo ikke på nogen måde medvirker til de kan komme til leve et rimeligt liv.
mange oplever det jo ikke selv på grund af den udflagiske af deres følelser der sker på grund af neuroleptika behandlingen, og dens indvirkning på de centre i hjerne, der har med vores følelser at gøre.

Mens ellers hvis alt den tid jeg hørt på kost og vægt tab var blevet brugt på motion havde vi set nogle færre tilfælde af overvægt, men ellers da jeg var indlagt var der ikke noget i vejen med den kost vi fik, og den var noget mere sund end den jeg spiste eller spiser normalt. Men når der så skal være småkager til kaffen eller ostemadder, og nogle tager kage med for vi skal lige hygge os. En jeg lå på stue med spiste 100 gram chokolade om dagen som trøst, og havde taget 45 kilo på da han blev udskrevet til andet sted.

Ellers er ok at undskylde mennesker for omsorgs svigt på grund sociale omstændigheder, men man må lige som gå ud fra at et uddannet personalle har et vist samfund sind og forståelse af årsager og sammenhænge. Men set i bakspejlet kan jeg fortælle mange historier fra den tid som illustrere deres manglende forståelse af omverden.

Men det var ikke mig der havde stillet dette forslag om tvangsfjernelse af overvægtige børn fra hjemmet på grund omsorgs svigt, det var en kvindelig læge, jeg mener bare bør rette op inden for egen rækker,før man begynder at være efter andre for omsorgs svigt.

Ellers fik jeg selv for meget slik som barn af min kærlige mormor, og var noget overvægtig men jeg oplevede mig aldrig som omsorgssvigtet af hende, men gjorde det i kærlighed til mig. Og den er tros alt noget større end den form for moralisme, som man nogle gange møder inde for læge verden.

Da vi så flyttede og jeg fik mulighed for dyrke noget mere idræt blev min vægt normal, dog er det aldrig løkkes mig at lære min mor, det jeg lærte i skolen om rigtige mad vaner.

Ellers holder jeg ved min holdning om en times idræt i skolen om dagen, så børn får et fri rum til lege i og udvikle deres motorik, så de har nogle positive interesser som de bruge sener i livet til opbygge sociale netværk.

Mabuting pagbati

Claes

helt ude i hampen rose de rescht
...er det altså ikke når jeg siger det er omlægning af kost der batter når kiloene skal smides, og motionen plus fastholdelse af nye kostvaner der har betydning når vægttabet skal vedligeholdes. Det er videnskabeligt bevist, i op til flere undersøgelser.
For at vedligeholde et vægttab er det vigtigt man forstår det ikke er en kur man skal på men en livsvarig ændring af vaner.
Jeg er ganske enig i at der skal være tilbud som fremmer denne forståelse, men tror altså ikke på vejen frem er at lægge større skat på usunde vare og gøre sunde vare billigere. Folk køber det alligevel. Cigaretter er højt beskattet, men rygerne ryger fortsat.
Alkohol er beskattet, men danskere er et af de folkefærd der drikker mest.
At skubbe fedmeproblemerne over til at være et samfundsproblem, der er at fratage sig sit eget ansvar. Kan du ikke engang tage ansvar for dig selv - hvordan skal du så kunne støtte andre til at gøre det samme.
Derer et pædagogsik princip der hedder "ansvar for egen læring" det gælder altså også læring om sund livsstil.

At børn får sunde interesser er i bund og grund deres forældres ansvar, ikke skolens. De kan højst være med til at præge dem i den tid de er på skolen, hvilket mange skoler faktisk også gør. Bl.a. gennem temaarbejde om sund livsstil.

Du burde gå ind i dig selv. claespedersen
Hvis du kan finde en i dette land, der har lært at spille skak eller bordtennis af sig selv, der slå mig overgiver jeg mig, og erkender du har ret.

Men jeg tror du kommer til lede længe, og i mange år, > vi lære som udgangs punkt fra hinanden.

De mennesker der ikke kan erkende dette, tænker i virkligheden ikke dyber over tilværelsen eller sit eget liv.

Du tror måske du kan tænke men i virkligheden tænker du ikke, som mange andre i dette land heller ikke gør.

Ellers som sagt lever i et samfund og har et ansvar for hinanden, og dette vil du også erkende hvis du begynder, at tænke, og ikke lader dig styre af dine følelser.

Ellers har forældre hoved ansvaret for deres børn som udgangspunkt, jeg har aldrig sagt andet. Men dog erkender jeg nogle forældre ikke altid har de samme forudsætninger, som andre har for at støtte deres børn.

Ellers vil ikke i denne sammenhæng komme med samlinniger mellem det amerikanske samfund, hvor din holdning er udbredt over. Hvor i det Svenske samfund erkender man, at man som borger i et samfund har et ansvar for hinanden.

Ellers hænger lærring og ens motorik sammen, og vores største tænker igennem historien i dette samfund Niels Bohr var en særdels god fodbold spiller, og hans bror Åge Bohr var på landsholdet.

Men havde de ikke haft forudsætninger for lære fra andre var de aldrig blevet, de store personligheder som de tros alt blev.

Men jeg sikker på du har forudsætninger for at erkende du lære fra andre, og det meste af det du ved kommer fra andre og ikke dig selv.
Ellers henviser til Tor Nørretraanders bog >Mærk Verden<. (En beretning om bevidsthed)

Ellers er det eneste jeg efterlyser, og håber at kunne medvirke til at påvirke vores system til at erkende, er at hvis vi skal undgå en masiv udstødelse af mennesker i dette samfund, er vi som samfund nød til at erkende dette.

Derfor en times idræt om dagen i skolerne, selvom det ikke i sig selv løser alle problemer, men så vil det præge vores samfund i en mere positiv retning.

Ellers finder jeg dit pædagogisk syn farligt for samfundet, selvom jeg udmærket er klar over, det har stor opbakning, men heldigvis møder pædagogikken også stor modstand, fra andre lære kræfter inde for vores skole system. Specielt er der mange drenge, der overordentlig store vanskeligheder ved at magte denne undervisnings form, og det skyldes bare vores hjerner fungere på andres måder en pigers hjerner. Men når vi bliver voksen kan vi drage store fordelle af dette hvor kvinder går i stå i deres udvikling, det bare måden naturen har skabt os på, og dette bør man respektere at det forholder sig sådan.


Mvh.

at have ansvar rose de rescht
..for egen læring betyder ikke at man skal lærer tingene af sig selv.
Jeg er udemærket klar over at det jeg i mit liv har lært har jeg fra andre, men jeg har selv taget ansvar for at lærer det ved ikke at blokerer mentalt -ved selv at opsøge de steder som kunne tilbyde mig den lærdom jeg ønskede at modtage. Jeg har taget ansvar for egen læring ved selv at yde en indsats for at lærer. Før man erkender at man er nødt til det - så kan der være nok så mange samfundsmæssige tilbud, det vil ikke hjælpe meget.
Og der er mange der ikke ønsker at modtage læring om både kost og motion, som tror de taber sig ved at gå på et kursus. Med den indstilling skal der helt andre pædagogiske midler i brug end dem der traditionelt bliver brugt i slankedebatten.
Hvis du står overfor en person der ikke mener at motion har nogen sundhedsmæssig betydning, så kan du som god samfundsborger tage nok så meget ansvar for ham, og forsøge at lærer ham at det ikke er rigtigt, men er han ikke parat til selv at tage ansvaret for at lærer det, er han ikke parat til at ville lærer det, så nytter din undervisning ikke meget. Han har heller ikke mulighed for at lærer sine børn sunde vaner nej.
Eller andre i samfundet. Han må altså først og fremmest lærer at tage ansvar for sig selv, og sin egen læring, før han kan tage ansvar for andre.

Det ville være ideelt hvis der kunne være flere idrætstimer i skolerne, men som sagt jeg tror ikke problemet med manglende bevægelse er stort i de små klasser, har du været i en afdeling af en skole med op årgangene 0. - 4. klase, så ville du opleve at der ikke er meget ro i frikvarterene.
Man må også erkende at der er begrænsede ressourcer i dette samfund, og man må derfor tage udgangspunkt i hvad skolens kerneopgave er. Det er at lærer børn at skrive, læse og regne -samt bidrage til deres dannelse som sociale væsner. Nu er vi så i en tid hvor danske børn er langt dårligere rent fagligt sammenlignet med børn fra den øvrige vestlige verden. Hvorfor, bla. fordi timeantallet i kernefagene er blevet skåret ned til fordel for andre fag. Nogle vil have mere musik -det kan også øge indlæring, særlig for de børn der her oplever sejre - nogle vil have mere billedkunst, det er også et led af dannelsen - nogle vil have mere idræt. Det ville være ideelt hvis man tilfredsstille alle, og give alle børn ligevilkår og mulighed for dannelse og sunde vaner. Men man må også se i øjnene at der ikke er ressourcer til det, og skolen derfor skal koncentrere sig om kerneydelsen.
Og hvad sund livsstil angår, så er det vist at trods undervisning om sund mad og sund livsstil, vil børn "overtage" deres forældres holdninger og adfærd på dette område.
Skal de børn som er i "fedmerisiko" indlæres bedre vaner, så skal disse vaner også indlæres i deres forældre - Deres forældre skal lærer at tage ansvar for egen sundhed før de kan tage ansvar for børnenes. om min holdning er udpræget amerikansk og ikke svensk skal jeg ikke kunne udtale mig om. Jeg tror faktisk den er ret dansk. Jeg mener ikke vejen frem til bedre og sundere livsstil er gennem lovgivning, forbud og ændret beskatning.
Og jeg mener ikke at man i en debat om "fedme" bør fokusere på enten motion eller kost. Der skal være en fornuftig balance.
Overvægt er i følge klinisk ordbog "en ubalance mellem kalorieindtag og kalorieforbrug" Jeg har aldrig påstået at motion ikke er godt, jeg er kun fortaler for at man bliver rørt. Men det ville give en ny ubalance, hvis man udelukkende fokusere på det ene eller det andet.
Man er dog også nødt til at have helt andre perspektiver ind i debatten end kost og motion, for overvægt handler i høj grad også om følelser og værdier.
Og før du hårdnakket holder på at man skal have idræt i skolerne hver dag, så burde du måske sætte dig ind i hvordan skolen rent faktisk fungere idag, der er adskillige tiltag og projekter i de øvrige timer som giver børnene mulighed for bevægelse udover det de har i idrætstimerne.
og højere priser på usund mad...jeg tror ikke på det ændre grundholdningen og livsindstilling. Og hvem skal afgøre hvad der er sundt og usundt. Hvad der er sundt for dig er det måske ikke for mig.

Og ja og en sidste ting at sige andre mennesker ikke er i stand til at tænke, men kun tror de er det, og lader sig styre af deres følelser i stedt for deres tanker. Det er ikke særlig pænt sagt. Følelser og tanke har begge plads i netop en sundhedsdebat.

Lod jeg mig personligt styre af mine følelser i højere grad end mine tanker, så sad jeg ikke her og skrev idag.

For mig virker det som om du ikke rigtig kan acceptere at andre har en anden holdning end dig, andre erfaringer.

Jeg holder ved i mine holdninger. claespedersen
Hej rose de rescht.
Jeg var en gang til fordrag med en Tibetansk Lama, i forbindelse med vi havde haft religion som tema i forbindelse med påsken, og jeg havde virkelig været ude i nogle voldsomme diskussioner både med en muslimsk og en kristen repræsentant . Min lære var i den forbindelse blevet ret sur på mig, denne Lama som fungere som diplomat for det Tibetanske Eksil samfund her i Vesteuropa, fik vores konflikt ned på jorden igen, og sagde til min lære, at han skulle prøve lytte sig bedre ind til hvad det var jeg sagde, samt sagde han henvendt til mig, jeg skulle tænke over hvordan man udtrykte sig. Dette er jeg måske ikke blevet bedre til, selvom jeg har tænkt på de ord en del gange siden.

Jeg ved udmærket ordrene ikke skal opfattes bogstaveligt (Men at tage ansvar for egen læring) opfattes ikke på den måde af mennesker som ikke er inde i den pædagogik som praktiseres på skolerne.

Jeg forstår udmærket hvad der menes bag ordrerne, men jeg støtter nu engang den fløj af lære som er modstander af denne form for Pædagogik.
Da det jeg læst er jo at de dygtige elever finder sammen i grupper, og de mindre dygtige kommer til side sammen, at de selv finder ud af det Gymnasier og på universiteter finder jeg ok, men mener ikke det bør være sådan inde for folkeskolen.
Når jeg måske bliver demagogisk i min akomentation, er det billeder og oplevelser jeg har fra de miljøer og omgivelser jeg færdes i, og ud fra min verden danner jeg mig mine synspunkter. Jeg betviler ikke du langt hen af vejen har ret, men jeg ser en stor rest gruppe af mennesker, som er gået i stå i deres liv.

Angående Musik som fag mener jeg ikke der behov for øget antallet af musik timer eller for den sagsskyld billedkunst, og dem der draget er af dette ønske er som regel mennesker der vil styre andre i bestemt retning. (PS sider jeg lige nu og høre en sublim koncert med Nora Jones, og hvorfor skal nogle mennesker prøve at ødelægge andres induvielle udtryk) I idrætten lære du både sammenspil med andre og der spille rum til den enkelts autonomi.

Ellers holder jeg forsat ved mit forslag, om en times idræt om dagen og hvis der politisk vilje skal de penge nok kunne findes, og de bliver sparet igen på længer sigt.

Ellers i Sverige har man lavet undersøgelse over hvilken tiltag der virker bedst på mennesker med svær overvægt, og det er at sy maven sammen, så man ikke spiser så meget og ens mætheds fornemmelse kommer før. Men jeg synes det er et lidt voldsomt indgreb, og kan man undgå dette ved at lære vores børn fra barns ben, at det hyggeligt og godt at dyrke idræt, så er det bedre set fra min verden.
Samt ser du også i den anden ende mange begynder i en tidlig aldre ar være optaget af deres egen krop, på grund af den krop fiksering som vi har i vores samfund og udvikler spiseværing, den lidelse ville man også kunne forbygge ved mere idræt i skolerne. Jeg ved godt du hævde at disse lidelse også ses inde for sports verden, men er koncentreret omkring idræt grene, hvor man sætter sin egen krop i Centrum.

PS. Jeg har ikke tid til læse dit indlæg ordentlig igennem, da jeg vil se en film på tv nu, men vil gøre det og svare dig igen, hvis der noget, jeg ikke har svaret dig ordentligt på.

Endentlig så jeg helst et kammer under regeringen der tog sig af vores uddannelse politik, som var direkte folkevalgt. Da der er så mange vikler, man må have med når vi diskutere uddannelse og skolegang. Og giver dig ret det er meget vigtigt at børn lære at læse og regne og andre sprog, men dog må vi erkende ikke alle er lige dygtige til dette, men en stor del af de mennesker har andre evner på andre områder, som der ikke plads til i den danske folke skole i dag.

Ellers tak for dine lange svar og den tid du har brugt, selvom vi ikke lige med det samme blive enige.
Mvh. Claes