Oziris - Debut-CD til januar

Oziris - Debut-CD til januar musikredaktionen
Oziris er et band fra Århus, der virkelig er værd at bemærke. Et band der helt enkelt tilfører dansk musik en ny dimension.

De har gjort sig kendte blandt et kernepublikum hvoraf undertegnede absolut er en af deres dedicerede fans. De startede op for nogle år siden på mymusic og blev i 2004 kåret, som et af de bedste band på sitet.

Deres stil er ubeskrivelig, men hvis man skal prøve nærme sig en smule, får man en stemning af at have sat sig til rette i salonvognen i et antikvarisk tog, trukket gennem ukendte tågede landskaber af et damplokomotiv, mens man indtager en udsøgt kop varm the. Man døser lidt og betragter en lirekassemand dreje sin kasse for at underholde togets passagerer.

Men man HØRER musikken boble op fra den danske undergrund, stærkt inspireret af bla. et legendarisk band som Led Zeppelin.

Musik og text fortæller sælsomme historier fra et univers, hvor Edward Saxehånd går hånd i hånd og bor dør om dør med Alice i Eventyrland.

Jesper Kragh spiller guitar og synger...komponerer de syrede texter til dette hekserock. Tag ikke fejl af hans lidt generte fremtræden. Når han er på hjemmebane får musikken ben at gå på...Han er helt inde i det og skiftevis kaster sig rundt og smyger sig som en kat...har ordet i sin magt, en pæn sort humor og et stille smil.

Karina Bundgård er en lille, yndig pige, der modsvarer hendes to mandlige makkere....med en overlegen dygtighed spiller hun den tunge, gennemtrængende og særdels velspillede bas. Forstår virkelig at trykke den af, så den sidder i skabet hver gang.

Steen Lauridsen er trommeslager - og man ved ikke hvor han har det fra. Ingen spiller som han. Tæt, rytmisk, kompliceret, besnærende nærmest surrealistisk en NØRD på sit felt, hvir man ellers kan tale om "trommenørder". Helt opslugt af sit trommespil tryller han musikken op i ukendte sfærer.

Man bliver ganske enkelt forført af denne magiske treenighed...lyt selv, og fortæl gerne hvad I synes om det. http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=76821525

Eller her: http://oziris.mymusic.dk/

"The Crow" har været igennem flere udviklingstrin, og den bliver bare bedre og bedre. Min favorit er "Marie Christine". Det er bare så fedt og usædvanligt, at man får lov at deltage i processen, og høre hvordan det går. Man kan også debattere med bandet. Det er bare den helt rigtige ånd det her! OZIRIS - VI ER MED JER!

Til januar udkommer de med deres debutalbum "The Hazel Hide To Everhaunt" http://www.marrowphone.com/

Personligt har jeg ventet med længsel på denne deres debutskive, og jeg glæder mig rigtig meget.

Håber også at I andre får blod på tanden og vil sætte jeres tænder i denne danske specialitet indenfor musikalske godbider. Bon Appetit ;o)