Passer grammofonen til anlægget ?

Passer grammofonen til anlægget ? joergenfrom@yahoo.com
Står for at købe en billig, brugt grammofon til min bror..i julegave.
- en Technics SL-DD33.

Min brors musikanlæg hedder- siger han - vistnok Technics SL-CH505,
og har idag tilsluttet en Beogram 2202, som ska udskiftes.

Ka' Technics-grammofonen tilsluttes anlægget uden problemer? Der vil ikke komme til at savne forstærker/forforstærker el. lign. ?

Har prøvet grammofonen hos mig selv - først i et minianlæg - og siden i en gammel forstærker. I begge tilfælde kom der kun en spæd og rimelig uhørlig lyd ud af højttalerne - og volumenknappen helt opppe på max.

Ka' det skyldes en fejl ved grammofonen - eller vil den bare virke perfekt, når den bliver parret med Technics-anlægget?

Håber på respons - og af den hurtige slags!

Mange hilsner
Jørgen

Tjah qwerty
Så vidt jeg husker....

Hvis hans anlæg allerede har pladespiller bør den virke, hvis altså ikke pladespilleren er defekt. Signalet der kommer gennem phonoindgangen bliver forstærket, så hvis ikke din forstærker har en phonoindgang så bliver lyden meget svag. Benyttes jord-stik ikke vil der komme støj. Så medmindre du har en forstærker med phonoindgang så kan du egentligt ikke teste om pladespilleren virker.

En ekstra faktor er hvilken nål der er på. Der er 2 typer og den ene af dem er standard, den anden er speciel og kræver at forstærkeren er bygget til det. Hvordan ser nålen ud? Er den defekt?

Pick-up 1-2-3
... kunne måske lyde som om der er en MC pick-up på pladespilleren. I så tilfælde kræves en omskifterknap forstærkeren MM/MC. I mangel af en sådan, kan man vist få en forforstærker at sætte imellem.

P.S. Iøvrigt giver MC pickupper en suveræn lyd. Det er næsten som at få nye plader når man skifter til sådan een .....

Hilsen 1-2-3

Tjahh Zet
Jeg kender ikke de omtalte forstærkere, så jeg ved ikke hvad de kan og ikke kan.

Men en grammofon skal altså tilsluttes via en såkaldt RIAA forstærker, som ændrer frekvensgangen af signalet fra pick uppen. Man hæver kort sagt de dybe toner og sænker de høje.

Når du selv skriver at du kun får en høj skinger lyd ud af forstærkeren når du prøver, kan det skyldes du enten bruger en forkert indgang, eller forstærkeren slet ikke kan bruges til grammofon.

Der er ikke mange nyere forstærkere som har grammofon indgang, men de kan købes færdige, men jeg ved ikke hvor eller du må selv ud og bygge en.

Lidt ligegyldigt information! Anonym
En grammofon er en samlet musikafspiller... dvs en afspiller der kan spille uden at tilsluttes andet anlæg. Grammofonen har ikke været brugt i mange årtier. Den kendes fra Anders And & co., hvor der er en roterende plade hvor pladen lægges og en stor tragt hvor lyden kommer ud.


En anden ting er en pladespiller... det er sådan en du skriver om og den skal tilsluttes en forstærker for at spille. Pladespilleren bruges stadig nogle steder.

Om den gør capnc
Begge mine Technics 1210'er bliver brugt flittigt hjemme hos mig.
Det er så afgjort stadig det fedeste medie at mixe på, da det giver en god føling med musikken.
Desuden er der heller ikke noget mere charmerende end bacon-lyden på de gamle skiver.