Perlefiskeri - Danni Elmo

Perlefiskeri - Danni Elmo musikredaktionen
Hvem er det nu lige det er? Uijh boyz n' gørlz Det er Danmarks charmetrold nr. 1! http://www.dr.dk/grandprix/solisterne/profil/danni_elmo.asp

Den 11. februar blev den dengang 19-årige Danni Elmo nr. 2 i det danske Melodigrandprix...og udkom med sin skive "Back For More" i slutningen af sommeren. Læs mere her http://dannielmo.dk/?m=01

Og hvad er det så lige ved denne sprudlende og rockende poppedreng, der bare gør det nødvendigt at høre den skive, og komme "Back for More"?

Det vil jeg prøve at beskrive, men skal være den første til at indrømme, at hans personlige udtryk, hans overmusikalske, funky, perlehumør, glimt i øjet og storsmilende total charmy looks nemt kommer i vejen for mit musikøre.

Pop er i mine ører generelt temmelig kedeligt, og er hurtig brugt op. Dannis skive er pop...og så skulle den sag være overstået. Men nej - skiven sætter sig selv på hele tiden, så nu er jeg nødt til at dykke ned og undersøge, hvad det dog er som ikke vil vige pladsen for en helt anden Dani..nemlig sangeren fra Cradle Of Filth, Dani Filth...som jo er my absolute favorite \,,/ hehe

Jeg prøver at lytte mig ned i, hvad det er der er så solidt.....

Og jo! Der var én! Op fisker jeg en perle: "Ease My mind", skivens sidste nummer. Enkelt guitarspil og Dannis let grumsede rockstemme, som både er flabet, funket og følsom. Let anstrengt lyder omkvædet:

"You locked your heart away.
I believe I'm the key to set you free.
Cause I'm guilty of love,
and you must forgive me.
That's why I cry endlessly
for you to ease my mind."

Det er jo ren klichétekst, men når manden synger med denne oprigtighed, som får en til at gribe sig selv i at kigge ømt på stereoen og udbryde "Okay baby...I forgive you" så tænker man.."Hvad skete der DÈR!?!?"

Han taler til en! Han MENER sine sange... Han både skriver alle sine sange og tekster selv, han har et budskab og kan synge! HALLO!!! Der er tale om et aldeles lovende musikalsk talent her!

Okay jeg fortsætter min inspirerende fisketur... En anden perle: "Supernatural" er en RIGTIG pop-ting i traditionel forstand...med et overflødighedshorn af kærlighed og længsel. Alle de rigtige ting, der får en pige til at forære en fyr alt ved først givende lejlighed bobler ud af højtalerne i min stue!

Der svæver noget SUPERNATURAL rundt sammen med den sang, noget som bærer følelsen rigtig godt ind i varmen og lægger sig på plads. Et klaver i baggrunden, godt med rumklang og en lille rundgang, der giver alle de følelsesmættede ord sutter på! Og så:...

"...get so lost without you here, gotta have you near, no matter where you go - I'LL STAND BY YOU, I'LL STAND BY YOU!"

- "Yeps Danni...Det er sgu da den nøgle, du så smukt sang om i "Ease My mind"!

Det går rent ind, og når det sådan ligefrem får ens hjerte til at plabre helt af sig selv, så kan han noget, som hans ideal Thomas Helmig IKKE kan. Ikke hos mig ihvertfald.

Nu kan man indvende lidt forskelligt mod denne skive. Feks. hvorfor den skal være sunget på engelsk, når nu han er en stærk og sej jyde. Han kunne nok bruge at blive bedre til at udtale det engelske sprog for at mestre de store følelser hans tekster indeholder... En anden ting er, at jeg personligt godt kunne tænke mig at han ikke nøjedes med at lukke den sangfugl ud, der bor i ham...men at han gav den LUFT under sit enorme vingefang! DET sus kan jeg næsten ikke vente på -

Alligevel vakler kritikken noget allerede før den er sendt afsted. Når man hiver skivens mest funklende perle op! "Hope Against Hope" føres man...ja, jeg fristes til at sige forføres man af hans evner for at levere en sang på den helt rigtige måde. BOY man bliver jo helt ført væk i den melankolsk silende regn, han fremkalder i stuen!

"I know there's nothing I can take, to dull this pain
I guess it's only right I feel the shame
I know inside you've found the one who will
be more than I but still....

It's better to have loved and lost than
never to have really loved at all.
But the higher you climb
the further you fall......"

Oj det er stærkt mand!

Og her kommer alle der kan komme langere bagud i tiden end de 20 år Danni kan mønstre (:o) no offence) til at tænke på Nazareth's "Loved And Lost" fra Ramapant 1975 http://www.update.uu.se/~fbendz/lyrics/luv_lost.htm

Citatet er dog endnu ældre... Alfred Lord Tennyson's poem 'In Memoriam:27', 1850:

I hold it true, whate'er befall;
I feel it, when I sorrow most;
'Tis better to have loved and lost
Than never to have loved at all.

Det siger bare noget om at Danni synger en tidløs sandhed ind i vores fælles virkelighed på en så personlig og engageret måde, så man føler, man var der selv! Og det er man jo også.

Man må bare tilbage efter mere hele tiden! Og man går ikke forgæves.

Ole Ernst's søn? simon-says
Ta' dig ikke af mit svar du ½onde, det er en joke jeg kører med why.king.

*FB*

~.o musikredaktionen
Ok...får man så af vide hvad det går ud på?