PET . scanning - hvordan er den undersøgelse?

PET . scanning - hvordan er den undersøgelse? olivia
Er der nogle her der kender noget til den undersøgelse? Er den ubehagelig?Hvor lang tid varer den?Hvor lang tid varer undsersøgelsen? Kan man vælge at komme i narkose? Ikke efter lægen der henviste?

Vil være rigtig glad for hjælp til at tage stilling til om min syge pårørende skal yderligere udredes ved en PET-scanning.

bare rolig mohammed
den er ikke spor ubehhagelig, med mindre man er stærk kaustrofobisk.
selve scanningen tager en ca. en time. du bliver selvfølig sprøjtet med radioaktivt sporestof, der halveres hver anden time, så i løbet af et døgn skulle det gerne være næsten totalt opløst.

du kan læse mere om det på dette hjemmeside

http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/fakta+om+kraeft/Undersogelser/petscanning.htm

Ingen fare jgo
Hej Olivia

Der er intet ubehageligt ved den undersøgelse. Man får ca. ½ time før scanningen indsprøjtet kontrast i en blodåre. Man skal så holde sig i fuldstændig ro i den halve time. Varigheden af scanningen kommer an på, hvor meget/lidt af kroppen, der skal scannes. I mit tilfælde skulle jeg have scannet overkroppen (bryst/hals) område. Det tog ca 25 minutter. Under processen skal man selvfølgelig også ligge helt stille. DET var det mest ubehagelige - for mig i hvertfald ;o).

Det er ikke nødvendigt med narkose, da der hverken er ubehag eller smerter forbundet med scanningen.

Håber du har fået lidt mere klarhed over undersøgelsen. :o)

Stort ønske om god bedring til din pårørende.

Jacqueline

Tak for svaret -men olivia
vil så gerne høre flere svar og erfaringer.
Vedkommende der skal til undersøgelsen er dybt dement. Har fået CT-scanning med udredning af alle de sorte pletter der var, på bla. pandelapperne og også i siderne, er mkeget i tvivl om der noget formål med tyderligere sc½anning?

hvordan er det at få en pet scanning Kisser55
Jeg fik lavet en pet og ct scanning d 14/2 2011, jeg kan fortælle at den er total smertefri og uden ubehag af nogen art. jeg skulle faste i 6 timer inden jeg mødte ind, men måtte dog gerne drikke vand, jeg blev lagt på en seng, hvorefter jeg fik lagt en nål i armen , ligesom at få taget en blodprøve, det radioaktive blev sprøjtet ind,hvilket jeg overhovedet ikke mærkede noget til,hvad jeg ellers havde troet , så skulle jeg ligge og hvile mig 1/2 time, da den var gået blev jeg ført ind i et andet lokale hvor jeg skulle drikke 2 store glas vand , inden jeg skulle ind til selve scanningen, her skulle jeg selvfølgelig ligge ned med armene oppe over hovedet, de begynder så at køre scanneren lidt frem og tilbage imens fik jeg et kontrast sprøjtet i den nål som var blevet lagt, det føles et kort øjeblik som en varme der strømmer igennem kroppen ikke ubehageligt, de fortæller hele tiden hvad der sker og hvor lang tid det tager for hver scanning de tager , scanningen tog ca 3o min. jeg ville aldrig vælge narkose til denne scanning, da det er en af de nemmeste undersøgelser jeg har prøvet, og anbefaler den varmt til jeres syge pårørende, det hele tog ca. 2 timer.