Pige-styrketræning!

Pige-styrketræning! Fitness
Jeg er en pige på 23, der bruger enormt meget tid på træning. Jeg elsker at komme i fitnesscenteret - og kan nogle gange være der 4-6 timer dagligt. Jeg tror bare ikke, jeg bruger min tid fornuftigt - jeg vil gerne tabe 3-4 kg, men samtidig også gerne have en markeret krop. Ikke store muskler, men veltrænede arme, ben osv. Hvor meget skal jeg motionstræne, og hvor meget/hvordan skal jeg styrketræne?

Ikke optimalt, nej Bobby Fischer
Du skriver intet om din kost. Den mad, du spiser, betyder mindst halvdelen for din fremgang.

At tabe fedt og samtidigt øge sin muskelmasse er en svær balancegang.

Lige nu træner du aaaalt for meget. Det er direkte skadeligt, at træne så meget. Din krop bliver ikke stærkere i træningscenteret. Den bliver det i din seng, når du restituerer.

Jeg vil anbefale dig 30 minutters moderat motion om morgenen i HØJST 5 dage om ugen, fx på løbebåndet eller ellipsetræneren på lidt frugt og en masse vand. Umiddelbart bagefter drikker du proteinshake eller spiser havregryn med skummetmælk.

Udover det tre eftermiddage med styrketræning i omkring 45 minutter (højst en time). Jeg vil anbefale et færdigt "splitprogram" fra et træningssite. Husk at indtage protein umiddelbart efter træning. Ellers bliver du ikke stærkere.

Den eufori, du mærker, når du træner 4-6 timer, kommer af, at din krop begynder at æde sig selv for at skaffe energi til at yde. Det er IKKE en god ting, og man taber sig ikke af det. Man tærer bare på sine muskler og kroppen vænner sig til at være nærig med energien, hvilket kan give store vægtsvingninger på meget kort tid.

Min baggrund er boksning og styrketræning. Jeg træner sammenlagt fem timer om ugen og har langsom men sikker fremgang i både styrke og udholdenhed år efter år.

ahr mia maja
jeg symes ikk piger skal være stærke. jeg synes man skal være sund, have godt kondi osv. men det er ikk sex at være for stærk som pige så jeg synes du skal tage 2 timer 1 gang om ugen.

Du... Fænomenet
behøver ikke være bange for at få muskler, det er pænt på alle, og det er i øvrigt pisse svært (især for en pige) at få for mange af dem. Man kan træne på mange forskellige måder, man kan tage lettere vægte, men ikke så lette at de intet giver, og så lave mange gentagelser. Jeg synes selv det er bedst at tage meget tunge vægte, og få gentagelser. Men du må ikke træne for meget. I starten trænede jeg også meget, og fik også meget ud af det, men nu hvor jeg ikke træner så meget mere, får jeg faktisk mere ud af det. Tre dage om ugen, i en til to timer er fint, og sørg for at spise ordentligt. Selvom du skal tabe dig, skal du alligevel have masser af proteiner. Sørg for at træne hele kroppen, og ikke kun de der populære steder, som lår og mave (men det lyder da også som om du går op i det) overkroppen er også vigtig.

Jeg er selv en pige på 24, og har trænet siden jeg var 18. Desuden synes jeg kreatin har givet mig nogen gode resultater. Nogen tror man kan træne på en bestemt måde, og få muskler som bliver lange og smidige, eller træne på en anden måde, og få tunge, hårde og store muskler. Men muskler er muskler, og de kan ikke bygges op på alle mulige forskellige måder, folk er bare forskellige, og muskler ser forskellige ud fra person til person. Hvis du vil have små muskler, træn forsigtigt, hvis du vil have store, træn hårdt.

Skidt pyt hader fitnesscentre
De fleste, der bevæger sig hyppigt på fitnesscentre, er de samme personer, som besøger McDonalds mest - det har jeg læst i en undersøgelse!

Jeg synes istedet hun skulle starte på noget roning - herlige naturoplevelser + træning af ALLE muskelgrupper! Jeg ville blive skør i hovedet, hvis jeg gik i sådan et gudsforladt klinisk center i flere timer om dagen! Men nu kan jeg også kun tale for mig selv....

Man hører altid... Fænomenet
det er "du kan ikke bygge muskler og tabe dig samtidig". Jeg tabte ca. 25 kg, da jeg startede til træning, og jeg blev kun stærkere og stærkere. Det er en gang fis, og man er åbenbart nødt til at prøve det selv, før man kan anerkende det. Mine to søstre gjorde det samme, min svoger gjorde det, og flere af mine venner har gjort det. Ligemeget hvilken mærkelig formel med fedtforbrænding og energiforbrug og alt det der, folk kommer med, så hjælper det ikke noget. Jeg kan ikke gå rundt og tro på en eller anden videnskabelig ting, når jeg har gjort det stik modsatte af hvad den siger.

Ja pyt-skidt Bobby Fischer
McDonalds-historien er jo bare sensations-statistik. Den siger intet om trådstarteren.

Jeg har prøvet at sejle havkajak på Færøerne. Det var virkelig fedt, og jeg er helt enig i, at motion ikke behøver foregå i et center. Men nu skrev hun jo, at hun er vild med at være i træningscenteret, ikke... ;)

Svar Fitness
Jeg er også fokuseret på kost - sørger for at spise sundt og få nok proteiner!

Jeg synes, det er flot, når piger er markerede - men for at jeg selv bliver det, kræver det nok, jeg smider 5 kg. Min mave synes dog at være ligeglad med min træning - træner mave ½-1 time hver dag, men der er stadig meget top på:-)

Ro! Mia!!
Kajak og vand lyder hyggeligt - men uundgåeligt noget med tidskrævende og kræver mere planlægning. Fitness er perfekt for mig, fordi jeg kan træne sent om aftenen/tidligt om morgenen, eller hvornår jeg ellers lige gider/har tid..

Ikke padling, men roning! ;-) hader fitness
Hvorfor er det lige alle automatisk tænker "kajak" når jeg siger "roning" - jeg mener jo ikke padling :-)

Padling styrker ikke specielt mange muskelgrupper i forhold til rigtig roning i robåd med rullesæde undsoweiter.

Har selv været roer sammenlagt 10 år fordelt over de sidste 20 år, siden jeg var 12 (er 32 nu) og er lige så trænet som da jeg var 18. Men det med den gode figur kommer helt automatisk - det primære er, at man får en masse oplevelser, som f.eks. når man er på langtur. Disse oplevelser går man helt glip af i et fitnesscenter.

Ved roning træner man lige så mange muskelgrupper som ved svømning, det gør man ikke i kajak...

Man... Fænomenet
taber sig ikke nødvendigvis på maven, ved at træne mave. Man taber sig hvor kroppen nu synes... Og desværre er maven ofte det sidste sted man taber sig, sådan har jeg det også.

Jaaah... Fitness!
...det er muligt - men det ændrer jo ikke på min pointe: Det kræver planlægning!

Såååååå... Fitness
...irriterende. Jeg er tilfreds med resten af min krop, men er nødt til at tabe ekstra kg, hvis jeg vil kunne gå i stramme toppe.

Tager du imod rådene? Bobby Fischer
Du træner for meget. Det er ikke bare en mening. Det er et faktum.

Lige nu træner du efter princippet "Mind over matter". Du tvinger din krop til at yde en masse, men giver den ikke lov til at blve stærkere.

Du er i den grad overtrænet, hvis du træner så meget. Det er derfor, du ikke har fremgang. Fremgang kommer kun, hvis du restituerer ordentligt.

Jeg vil foreslå dig, at læse nogle bodybuilding-artikler om "less is more".

Jeg er sikker på, at du vil blive lykkelig over at træne effektivt. Du skal bare lige lære dt først.

Måske har du en spiseforstyrrelse også? Det kan du få anonym hjælp til at komme igennem.

Pas nu på dig selv, ikke...

Rolig nu! Fitness!
Nu skal vi heller ikke overfortolke vel?? :-) Jeg ved godt, jeg træner for meget, men jeg ved ikke, hvordan jeg laver det om til effektiv træning. Mit forhold til mad har intet med det at gøre :-)

Det må din instruktør da have fortalt dig Hmmmmmm
--------------------

Helt rolig :o) Bobby Fischer
Det var ikke en anklage men en velment kommentar.

Og jo, dit forhold til mad har meget med din træning og effekten at gøre. De to ting kan aldrig adskilles.

Lad mig forsøge en metafor: Træningen er mørtel, og maden er byggesten. Lige nu forsøger du at bygge et palæ af enorme mængder mørtel. Det er spild af tid.

"Less is more", søde. Din krop behøver tid, ro og den rette mængde kalorier for at blive bedre.

Det preller vist stadig af på dig, fordi det ikke er, hvad du vil høre. Men det er sandheden. Læs lidt om det og væn dig til tanken.

Jeg tror... Fænomenet
hun har en hjerne, så jeg tror efterhånden den er gledet ind hos hende. Der er jo ingen der siger hun har en spiseforstyrrelse, bare fordi hun har svært ved at bygge muskler, vel?

Det er sandt Bobby Fischer
Jeg siger det ikke, hun siger det ikke.

Men jeg foreslog, at det kunne være tilfældet. Hun sagde "nej". Og så er den ikke længere, med mindre du da holder det emne i live af årsager, som jeg ikke forstår.

Det er... Fænomenet
da dig der bliver ved at skrive, at hun træner for meget. Det var nu mere det jeg tænkte på.

Øh, ja? Hader fitness
Jeg har på fornemmeren, at det ikke er mig du vil svare. Men naturligvis, alle fritidsaktiviteter kræver planlægning, deri er jeg ikke uenig ;-)

JA.. Fitness
Der er ingen instruktører, der hvor jeg træner.

Jeg VED godt, jeg træner for meget - det jeg eftersøgte var et alternativ!

Angående styrketrænning! ronni-m
Hej

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med den her lille ting!
Jeg har trænet i noget tid nu, men ku godt tænke mig og blive noget større.... bare hurtigere. Så ville høre om der er nogen der måske kender til noget det kan hjælpe. Har hørt om kreatin, men ved ik om det hjælper. Det skal ku ses... altså musklerne.
Men håber på og få nogen svar!