Pirogger

Pirogger DDD
Jeg havde en gang en fantastisk opskrift på pirogger med to forskellig slags fyld, noget med gulerødder i den ene og spinat i den ande. Det er meget længe siden, og nu kan jeg ikke finde den. Er der nogen der har en opskrift på pirogger?

Pirogger Anonym
Hej - til dig der leder efter pirog-opskrifter. En Århus-lektor, Kjeld Bjørnager, har udgivet flere russiske/slaviske kogebøger. Jeg kan ikke titlerne i hovedet, men dem kan du finde på fx www.kb.dk / www.statsbiblioteket.dk. Og KBs pirog- (og andre!) opskrifter er super!

Ja... Anonym
Jeg har en opskrift som stammer fra dengang man havde husgerning i folkeskolen. Den er godt nok med kødfyld men det kan du jo selv lave om på.
Selve opskriften er til 10 stk:
50 g gær 3½ dl mælk, ½ dl olie, salt, 1 æg, 10-11 dl hvedemel. Æg til pensling

Mælken lunes og gæren opløses heri. Olie, salt og pisket æg hældes i til sidst melet til dejen er blank og smidig. Hæver 30 min. Efter endt hævning dels dejen i 10 stykker som rulles ud til firkanter. Et par skefulde fyld lægges på hver firkant og pirogen lukkes ved at presse enderne sammen. Sammenføjningen lægges nedad og der snittes et par lufthuller i. De efterhæver 15-20 min, pensles med æg og bages 20-30 min på 225-250 grader.

Håber det kan hjælpe dig lidt.

Charlotte

Tak DDD
Tak til jer begge to.
Jeg forsøger mig.
MVH
DDD

Her er nogle noerdk
Du kan finde nogle opskrifter her:

http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0040059.html
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0040282.html
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0040283.html
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0550051.html

:)

UPS DDD
åbentbart er jeg ikke særligt behændig til at søge på sol siden. Tak for hjælpen fjollefår

Spinatpirogger DDD
jeg prøvede spinatpiroggerne og de var rigtigt gode.
tak for hjælpen.