Politiet eller "klare det selv"???

Politiet eller "klare det selv"??? usikker??
Hej

her i nat var jeg vidne til en falsk brandalarm, efterfølgende hærværk og mindre slagsmål mellem diverse beboere i vores ungdomslejligheder.

Nogen havde trykket på alarmen under en fest, andre stod og visdte hvem det var men dækkede over ham, mens os der gerne ville sove bare kunne stå på gangen og vente på at alarmen stoppede.

Det gjorde den efter en times tid, da begyndte den mistænkte så at kaste med flasker, tallerkener mm så der var nogle stykker der ville klare sagen med vold. Det lød også meget voldsomt derfra, samtidig med at festen var enormt støjende så jeg valgte at tilkalde politiet.

De opløste situationen og fandt vist også ud af hvem der trykkede alarmen. Så på den måde var det en "succes", men der var alligevel nogle af dem som var oppe at slås, som kritiserede mig efterfølgende fordi de mente at lærestregen ville have været mere indlysende hvis de havde haft lejlighed til at banke hærværksmanden og hans venner.

De gik med andre ord ind for at den slags skulle løses mand og mand imellem, og at det nærmest er dårlig stil at hente politiet.

Hvad synes i om det? Jeg kan godt se pointen med at han havde fortjent et par skaller, dem under jeg ham helt bestemt men på den anden side bliver jo bare til masseslagsmål, plus at der også er et pengemæssigt spørgsmål i det - nu hvor det er officielt hvem det var, går regningen til ham og ikke oveni alle sammens husleje, det opnår man jo ikke ved at give ham tæsk.

Men hvad er jeres mening om det?

Du gjorde ret ingalil
i at tilkalde politiet.

Hærværksmanden kunne være kommet alvorligt til skade ved at få tæsk af mange, og det er ikke godt at have på sin samvittighed for nogen. Desuden, hvornår ville al balladen ellers være hørt op, hvis ikke du havde påtaget dig et ansvar.

Jeg synes, det var godt gået af dig.

Hilsen, Inga

Du har handlet korrekt.. m35kbh
og fedt at politiet faktisk havde tid til at rykke ud. Det føles tit forkert at gøre det rigtige, men du gjorde det rigtige. Det gør ikke situationen bedre at folk der bor tæt på hinanden også lige slås. Det ender måske så med en dom i stedet til dem der ville tæve ham eller også så er der et regnskab at gøre op senere hen, hvis ham der fik tæsk så får lyst til lige at cleare sagen og komme igen -skruen uden ende i worst case.