Politik - hvorfor?

Politik - hvorfor? Antipolik
Måske et meget dumt spørgsmål, men derfor stiller jeg det nu alligevel:

Hvorfor er det lige, at politik optager så mange mennesker?
Hvorfor er det lige, at vi opdrages til at finde det væsentligt?

Jeg er måske atypisk. Eller måske jeg bare er abnormal, fordi politik interesserer mig ikke. Og hvorfor gør det så ikke det?

Tjo, indrømmet, jeg synes simpelthen, at jeg bliver i så dårligt humør af det.
Som foreksempel sidste år under valgkampen. Jeg var i stort dilemma om, hvor jeg skulle sætte mit kryds og bestemte mig derfor for at følge valgkampen på tv og i andre medier og sætte mig ind i det.
Jo mere jeg fulgte med, jo mere desorienteret, bitter og endelig gal blev jeg. For hvad oplevede jeg:
Den ene løgn og spin efter det andet. Så havde Villy Søvndal besøgt et utal af plejehjem, så havde han ligepludselig ikke, indrømmede han. Så var Helle Thorning- Schmidts tal forkerte, så hævdede Anders Fogh Rasmussen at der ikke lå patienter rundt om på gangene og så videre...
Til sidst slukkede jeg for hele molevitten og fandt en god bog istedet, fordi jeg blev gal:

Gal over, at de som er valgt til at bestride vigtige poster sætter meningsmålinger, personlige sager og spin højere end det formål de er valgt til: At føre en politik, som på lang sigt er god for os alle, om vi så er røde, blå, lilla eller grønne [;)].

Der bruges en bunke penge på politik, som tilsyneladende ser ud til at skille os mere ad end at føre os sammen om, at hjælpe hinanden og få samfundet til at køre fornuftigt rundt.
Og alligevel optager det os så meget.

Er du til politik - og hvorfor?
Eller er du ikke - og hvorfor ikke?

Politik eller ej...rigtig god dag til jer alle [:)]

Hvorfor Politik
Fordi alt hvad du foretager dig, alt hvad du siger (næten) bl.a. dit indlæg her er politik.
Alt hvad der sker i verden om dig, alt hvad du selv gør, alt er politik DERFOR

Viljen til (at) magt(e) (hverdagen/livet) mumrik_bakunin
"Hvorfor er det lige, at politik optager så mange mennesker?"
Fordi mennesket ikke kun er et individuelt egoistisk dyr men så sandelig også et socialt dyr der "finder sig selv" eller finder en mening/glæde i sociale relationer - og som derfor om nødvendigvis prøve at forstå det sociale. At mestre relationer mellem andre individer giver individet magt. Magt til at leve livet på en sådan måde at det er i overenstemmelse med individets interesser. Lyder meget teoretisk, så lad mig sige det sådan: Når jeg kender til alle undertrykkelses-mekanismerne i samfundet, bliver det også lettere for mig at genkende dem, destruere dem og indsætte andre mekanismer der varetager mine interesser. Jeg er så om sige blevet politisk. Politik handler stort set bare om hvem der har magten og hvordan de benytter sig af deres magt.

"Hvorfor er det lige, at vi opdrages til at finde det væsentligt?"
Hvis man er opdraget til at finde politik væsentligt og at man (hvis man ikke var blevet opdraget til det) ikke har nogen interesse for politik i forvejen, så er det fordi at de, der har magten i samfundet, ønsker at du og jeg skal engegere os i politik. Og måske ikke bare i politik, men også engegere os i politik på en hel bestemt måde. Fx KUN engegere os i politik som har at gøre med folketinget. Dvs. ikke være en del af en udenomparlamentarisk gruppe der er i mod idealer som samfundet/det etablerede går ind for.
Hvis samfundet kan mestre at opdrage hver enkelt individ til at forholde sig til politik på én bestemt måde (som kommer samfundet, i følge magthaverne, til gode) så er det ganske simpelt et udtryk for den magt, som magthaverne bruger over for individerne i samfundet. Igen, anvendelse af mag = politik.

"Jo mere jeg fulgte med, jo mere desorienteret, bitter og endelig gal blev jeg."
Det forstår jeg sandelig. Politikkerne og medierne opfører sig ikke mere falsk på noget som helst andet tidspunkt end under valgkampene, som giver sig ud fra at være højdepunktet i de såkaldt demokratiske lande.

"Gal over, at de som er valgt til at bestride vigtige poster sætter meningsmålinger, personlige sager og spin højere end det formål de er valgt til: At føre en politik, som på lang sigt er god for os alle, om vi så er røde, blå, lilla eller grønne"
Alle og enhver handler ud fra egne interesser. Enhver, der hævder at ikke gøre dette, lyver. Ens egne interesser kan sagtens komme mange andre til gode, men der må være en grænse for hvordan en politikker kan slippe af sted med at lyve for befolkningen.

"Er du til politik - og hvorfor?"
Det er jeg bestemt, men jeg er ikke sikker på at vi alle sammen har den samme indstilling til hvad politik i det hele taget er. Jeg har nævnt at politik omhandler magt (politik: læren og anvendelsen af magt = HVORDAN og HVORFOR man har en bestemt adfærd i sociale relationer. Dette lægger sig måske rimeligt meget op ad psykologien, men efter min mening hænger politik og psykologi meget tæt sammen).
Politik handler ikke kun om hvad der sker i Staten, EU og alle de andre Stater på denne klode. Det handler om mig, os og de andre. Vore liv.

Stort set enig:-) mumrik_bakunin
Du skulle evt. ikke kende til det verdensberømte Milgram-forsøget?
http://da.wikipedia.org/wiki/Milgram_eksperimentet
Jeg synes det illustrerer meget godt det du skriver om, som jeg også selv er meget enig i.
Hav en god dag

Selvklart - jeg er til politik Sober
Det er min forbandede pligt som medlem af et samfund

fordi man ikke er lige glad! Janni
Det kan godt være at politikerne bruger valgkampen forkert, men så kan man muligvis sætte sig ind i politik på et andet tidspunkt?

Det er nu engang politikerne der styrer vores land, at vi som dansker tilsyndeladende er lige glade med hvad politikerne står for og hvad de vil gøre for danmark er da bare yderst skræmmende.

´Jeg giver fuldt ret i at politik er ret så deprimerende, men derfor synes jeg stadig vi har en form for pligt til at følge lidt med i det, for det har en ret så stor betydning for vores hverdag og hele vores liv!

Alternativet til anarki. Georg Groeg
Lad værd at tage det så tungt. Husk, din stemme er kun en ud af godt 4 millioner.

Hvad med lyst? mumrik_bakunin
Jeg håber da for dig at du interesserer dig for politik først og fremmest fordi det er i din egen interesse, og ikke fordi det er i samfundets interesse at du engegerer dig i politik.

Egne interesser mumrik_bakunin
"Det er nu engang politikerne der styrer vores land"
Og embedsmændene og alle de andre "eksperter"

"at vi som dansker tilsyndeladende er lige glade med hvad politikerne står for og hvad de vil gøre for danmark er da bare yderst skræmmende"
Ja, helt enig. Man kan vel nærmest sige at det er befolkningen egen skyld at det kan blive taget ved næsen af en smart politikker der har ordene i sin magt, hvis dets borgere er ligeglade med politik.

"derfor synes jeg stadig vi har en form for pligt til at følge lidt med i det, for det har en ret så stor betydning for vores hverdag og hele vores liv!"
Jeg ser det ikke som en pligt. Så snart vi har at gøre med pligter er der ikke længere tale om lyst og frihed. Folk bør opmuntres til at engegerer sig, så de gør det ud fra lyst og egne interesser.

Hver fjere år..... mumrik_bakunin
Og det kalder vi "demokrati", Folkets Styre :-D
Tidsperioden efter Oplysningstiden og frem til nu, mener jeg, vi passende kunne kalde for: Hykleriets Epoke;-)

Pligt bedre end lyst Gorbo
Politik bør ikke nødvendigvis være en borgers vellyst, men er nok i sig selv, hvis borgeren føler sig forpligtet til at følge med i politik for netop at undgå magtfordrejning og andre katastrofer. At engagere sig i politik med baggrund i skepsis og en følelse af pligt er mere effektivt og samfundssikrende end at engagere sig med baggrund i lyst.

Derfor politik E.T.
Det er vigtig at man stemmer fordi vi lever i et demokrati, tænk på de der ikke må sige noget og hvis de gør det så bliver de i værste fald skudt.
Grunden til at man ikke kan stole på politikerne er at alle på nær Dansk Folkeparti går ind for EU de skal helst have noget at falde tilbage på nor de er færdige i dansk poletik.
Da jeg blev født for 52 år siden var det galt med Afrika, hvad har det hjulpet i de mange år hvor der bare er blevet pumpe penge ned i det system. Efter min mening ikke noget som helst. De bliver ved med at føde børn skønt de ikke kan give dem noget at spise.
Vi har også i årtiger betalt penge til dem hvor fra vi får olie, så mange at de i dag ikke ved hvad de skal bruge dem til. De har købt alt hvad man kan købe, men er det ikke os der skal give penge og bistand de de muslimske lande. Næ det skulle de selv have lov til. De skulle selv modtage de muslimer som ikke ønsker at bo der hvor de bor. Så vi slap for at de kom hertil. Tænk hvor ville vi slippe for mange problemer. Så kunne vi sørger for vores egene.
Vi skulle forlængst hvis ikke det var for alle de gamle partier, kører på alternativ brandstof. Tænk hvor meget vi kunne beskytte miljøet og ikke mindst alle de penge der gik i vores egne kasse. For ikke at glemme alle de arbejds pladser vi kunne skabe. Der vil både blive råd til sygehuse, plejehjem, skoler, børnehaver for ikke at glemme de handicappede. Ja vi vil kunne tilbyde at handicappede kunne leve næsten som resten af befolkningen og ikke som i dag. Hvor det er svært bare det at komme ud og handle. Tænk hvis vi bød de fremmed, at de kan blive behandlet af en læge nede på gaden i sin bil, fordi de er fremmed og ikke har samme farve som os eller fordi de ikke kunne tale dansk. Ja det ville medfører et ramaskrig, men det er hvad man kan tilbyde en handicappe der sider i kørestol og som har brug for en speciel læge. Fordi de altid bor på 1 eller 2 sal uden elevator.
Der er nok, at tage fat på så det er nok derfor der er så mange der er interesseret i politik. Så er der dem der går aktiv ind i politik, de glemmer som regel hvor de starte.

Hilsen; E.T.