Prednisolon og bivirkninger

Prednisolon og bivirkninger tulle00
Hej alle derude:-)
Jeg har fornyelig opstartet på Prednisolon 30 mg og har snart været medicineret i 1 måned. Er der nogen derude der har erfaringer med hvor hurtigt de "grimme" bivirkninger kommer, såsom vægtøgning og måneansigt på 30 mg? synes jeg kan se at mit ansigt er let hævet....
Psykisk er jeg også allerde en del påvirket. Er lidt bange for at jeg er ved at få en depression....forsvinder den med medicinstop? eller er det en reel depression som har sit eget liv??? håber der er nogen der har nogle erfaringer de vil dele.[:$]

bivirkninger Anonym
Hej du.

Såkaldt "mooneface" og psykiske påvirkninger er helt normalt og styrken er individuel men gå ned på apoteket og bed om en udskrift om den medicin du indtager. Den er noget mere omfattende end indlægsseddelen.
Angående dine psykiske påvirkninger er det vigtigt at du informere dine omgivelser og at de forstår alvoren i at du ikke er den samme person så længe du indtager medicinen.
Held oh lykke
P. www.k10.dk

Prednisolon og bivirkninger tohe
Hej
Det er lidt forskelligt hvor hurtig det gå med det. det forsvinder når du stopper med at tage det. Du burde have noget for den måske begynde depression for det er meget kendt bivirkning ved at tage prednisolon er at psyken bliver påvirket. Du burde snakke med din læge om at få noget som hedder Amitriptylin ( fåes i forskellige styrker) den skal tages om aftenen inden du gå i seng. Håber så også du har fået afvide at du skal tage exstra kalk, Da det afkalker dine knogler.

Er selv på prednisolon. så kender turen, og på mig virker det at tage amitriptylin også så min psyke er ikke påvirket mere af det.

det er meget onkelanton
30 mg er en kraftig dosis. Skal du ikke nedtrappe, hvilket er normalt?
Du vil snart mærke din vægt stiger, 10 kg i løbet af to måneder, sådan.
Måneansigt er individuelt.
Hvorfor skal du tage dem i så stor dosis?

Det er ikke alle nightnurse
der får samtlige bivirkninger - moon face ses sædvanligvis først efter års medicinering.

En mulig grund til at du er hævet i ansigtet er, at søvnkvaliteten på Prednisolon er ikke så god som uden.

Din psykiske påvirkning kan være begge dele - men er det sådan at du mærker en stor forskel på "før Prednisolon" og "under Prednisolon", bør du tale med din læge om evt. at ændre tidspunkterne for indtagelse af medicinen og/eller mængden af Prednisiolon.

Under alle omstændigheder skal du virkelig sørge for at passe din hud - husk at smøre dig ind i bodylotion eller anden creme (helst uparfumeret) hver dag, så du holder din hud hel og smidig.

Tag de helt roligt bici
Ang. din angst for 30ml. Prednisolon, så kan jeg fortælle dig,at jeg selv har en slem tarmsygdom(haft i over 35 år)og været flere gange på 125 ml-og det er noget som kan mærkes.Alt går væk,når du er ude af det igen.
Du nedtrappes langsomt,og et rigtig godt råd:Jo mindre du tænker over medicinbivirkninger/sygdom,des bedre.
Min sygdom og al den medicin,det har jeg ikke "gidet" tænke på,og derfor har jeg levet SÅ godt med min sygdom.
Glæd dig over alt dejligt i dit liv,-og vid at du en dag har det meget bedre,netop
på grund af en fantasiske medicin.
Held og lykke og god bedring.

bici vi taler om onkelanton
mg ikke ml

TIDSHORISONT... NO-NAME
HEJSA,

DA JEG BEGYNDTE PÅ PREDNISOLON, GIK DER IKKE RET LANG TID (MAX 6 UGER) FØR JEG FIK MÅNEANSIGT. SÅ DET MED AT DÉT FØRST KOMMER EFTER MANGE ÅRS "FORBRUG", PASSER VIST IKKE HELT... NOK FAKTISK SLET IKKE...

GOD FREDAG OG WEEKEND

mg ikke ml bici
Lad nu være med at hænge dig i om jeg, ved en fejl,har skrevet ml istedet for mg-bare den person, som skulle have mit svar, forstod meningen-så kan du hænge dig i l`et, og lade det fylde dit liv idag:-)

1111111111111111 onkelanton
er du dum eller

vægtstigning tulle00
vægtstigning er vel individuelt. Hvis jeg ikke spiser mere end jeg plejer tager jeg vel ikke på.....medicinen ændrer jo ikke på stofskiftet vel?

nedtrapning tulle00
Og jo jeg skal igennem en nedtrapning inden jeg stopper...selvfølgelig:-) meen ikke lige foreløbig.

Måneansigt tulle00
Håber ikke det ender med måneansigt:-( men kan helt sikkert se idag at jeg er lidt mere hævet i kinderne for hver dag...øv øv øv.

Tak til alle der har svaret mig, der varmer virkelig at der er nogle andre der kender til den situation jeg sidder i. Det er vist svært for mine omgivelser helt tage mine bekymringer seriøse. Det er mere..."selvfølgelig får du ikke en depression" og "selvfølgelig får du ikke måneansigt...hvorfor skulle du dog det?" tjaah fordi det får folk med tiden:-(..... bare de ville læse den indlæggseddel...

tak tulle00
Håber ikke det ender med måneansigt her:-( men kan helt sikkert se idag at jeg er lidt mere hævet i kinderne for hver dag...øv øv øv.

Tak til alle der har svaret mig, der varmer virkelig at der er nogle andre der kender til den situation jeg sidder i. Det er vist svært for mine omgivelser helt tage mine bekymringer seriøse. Det er mere..."selvfølgelig får du ikke en depression" og "selvfølgelig får du ikke måneansigt...hvorfor skulle du dog det?" tjaah fordi det får folk med tiden:-(..... bare de ville læse den indlæggseddel...

Hej der Annoonem
Jeg ved ikke helt så meget om prednison og hvad det tages for. Men en ting har jeg samlet op.
Det er at når man ønsker at stoppe med denne medicin. Så skal den trappes ned. Det ved du nok allerede.
Men det er fordi at sygdommen kan springe ud i fuldt flor. Nærmest lige som en trold af æske. Så er du lige vidt, eller måske sat tilbage.
Jeg Undskylder hvis jeg siger noget indlysende.[f][f][f][f][f]