PSYKOLOGI....hjælp

PSYKOLOGI....hjælp maude
jeg vil gerne læse pykologi, men jeg ved ikke hvilket snit jeg skal have, og hvordan man samler point hvis det er tilfældet.

kan du hjælpe mig til hvordan jeg finder ud hvad jeg kan gøre de næste år, for at have en chance for at komme ind på mit drømme studie...?


kh mause

kig på Universitets hjemmeside cand.mag.
log ind på Københavns Universitet, der er listen over gennemsnit for de enkelte fag.
Held og lykke.

Snit... ACE
Hei.
Tja, det snit, du skal have, er i hvert fald ikke det hvide... Så meget ved jeg ;o)

Ace

tak maude
1000 tak...jeg var meget i tvivl om jeg sku have det hvide snit...øhh

Gennemsnit Iben
9,3 i Ålborg 9,5 (mener jeg) i Århus og 9,8 i København.

Knus Iben

Hvorfor Mor til ung
Hvorfor er gennemsnittene ikke ens over hele landet?

Hvordan man samler point! Anonym
Hej!

Nu ved jeg ikke præcis hvilken uddannelse du har taget, men jeg kan give nogle gode råd til hvordan du kan samle point ind. Hvis du har været på gymnasiet/HF kan du tage et 1 års HHX Eller hvis du taget 3-årige HHX, så tag nogle enkelt fag på VUC (voksenuddannelses center)minium 4 fag som du aldrig har haft før.
Du kan også være medlem af en forening fx. RødeKors, kræftens bekæmpelse eller være politisk aktiv o.lign. Der er mange muligheder på det område.
Du kan også bruge erhvervserfaring, men nogen steder gælder det kun fra 18 år og op. Og andre steder kan de bruge erhvervserfaring fra 15 år og op.
Den bedste måde er at se på www.KOT.dk og print et ansøgningsskema ud og se hvilke oplysninger de har brug for og hvilke krav der stilles på de forskellige universiteter. Husk du skal søge på Kvote 2, hvis du bruger point og eksamensbevis, hvis dit gennemsnit ikke er højt nok på Kvote 1. Håber at mit indlæg ikke er for svært at læse og at det giver en ide om hvordan du kan samle piont ind. Held og lykke i fremtiden....

Venlig Hilsen Luthien

merci maude
1000 tak, jeg printer dit svar, og undersøger dine oplysninger...det var en stor hjælp...

Det var så lidt!!!! Anonym
Hej!!!

Jeg er glad for at jeg kunne hjælpe, hvis du stadig er i tvivl efter at have undersøgt tingene, så skriv igen..... Så skal jeg nok prøve at hjælpe/guide dig igennem tingene. Så du har en chance for at komme på universitetet.

Venlig hilsen Luthien

okay det vil jeg gøre så maude
ja tak. det er meget indviklet, men jeg har virkelig en drøm at komme ind på det studie. altsa jeg har en HF, med gode karaktere i alle fag på nær i to fag(så de har trukket ned desværre)...måske skulle jeg tage de to om så...? jeg fik 11 i psykologi i HF, jeg ved ikk om jeg kan bruge det til noget...?
derudover arbejde jeg på et sted for psykisk syge i kbh. der har jeg været i 2 år, og har tit fået afvide at de var gode "point".

men jeg undersøger det når jeg kommer hjem...

hvorfor gennemsnitet ikke er ens over hele landet Anonym
Københavns universitet er det mest fortrukkende i Danmark, de har lidt flere muligheder at tilbyde unge. Hvis Københavns universitet havde adgangskrav på 9.0, skal de tage alle ind som har 9.0 og over ind, hvilket kan forårsage pladsmangel. Som regel er gennemsnittet højt, fordi der er mange der søger ind som i det her tilfælde psykologi. For at undgå en ubalance på uddannelses områderne, er det bedst med højt gennemsnit, mens det er populært blandt unge. F.eks sygeplejske og ingeniør er der stor mangel på, derfor vil gennemsnittet være lavere for at give unge muligheden som ikke har så højt gennemsnit, men også for vække andres opmærksomhed på noget andet.

Luthien

Kvote2 Århus Jeppe
http://www.au.dk/da/optag/kvote2.htm
Her er ses oversigten over mulighederne for kvote2 point. Som "erhvervserfaring" tæller bl.a. kibbutz, arbejdsløs, gravid og fængselsstraf, så de point skulle være ret lette at tjene.
Men men, husk på at psykologi er et af de allermest populære studier, og mange søger kvote2 med MAXIMUM point, og kommer alligevel ikke ind.
Jeg har et andet råd - som du nok ikke vil tage med kyshånd - nemlig at undersøge beslægtede uddannelser, og se om det ikke var noget der kunne være ligeså spændende for dig.
For hvorfor bruge de bedste år af sit liv på "pointjagt", uden at vide om det fører til noget i sidste ende...?

PS... Jeppe
Hvor gammel er du, og hvad er din tidshorisont? Kvote2 afskaffes jo snart..

til jeppe maude
jeg er 19, fylder 20 meget snart. er lige blevet student, og det er rigtig at jeg selvfølgelig kunne se på noget af de beslægtede uddannelser, men tror jeg jeg prøver psyk. til at starte med. om jeg så skal gå hele min gym.-tid om for at score de bedste karaktere igen, så vil jeg gøre det. for jeg har kun et liv, og jeg vil ikke gå på kompromis... men det er faktisk kun 2 fag jeg ikke har fået gode karaktere i, så jeg kunne oss tage dem om igen...

NB... Jeppe
Jeg vil lige påpege, at der ikke er noget der hedder "at forbedre karakterer/snit". Den første gymnasieeksamen er bindende, og derefter er der i princippet ikke noget man kan gøre i kvote1-sammenhæng.

jamen hvad så... Anonym
kan jeg så ikke bare tage de to fag om jeg ikke har fået gode karakter i...?

Eksamensbevis er bindende...... Men Anonym
Hvis du er usikker på om din erhvervserfaring giver nok point, så synes jeg at du skal tage en 1 års HHX..... Hvis virkelig brænder for at komme ind på psykologi...

Venlig hilsen Luthien

Mjae... Jeppe
Så kan man vel få point i den kategori der hedder "Anden uddannelse", men som sagt, mange ansøgere henter max. point i alle kategorier, og derefter afhænger det vel af "helhedsvurdering" / levnedsbeskrivelse... ikke?
Spørgsmålet om det på nogen måde kan hjælpe at tage fag om, tror jeg de kan besvare her:
http://uddannelseogjob.dk/vejled/brevkas.htm

Psykologi - kvote 2 Sine
Hej.. jeg skriver godt nok lidt sent, men håber du læser det. Jeg har faktisk brugt de sidste 3 år på at komme ind på psykologi. Jeg har suppleret min studentereksamen (ikke snittet, det kan man ikke ændre ved) med andre fag mat b og eng a. Jeg har været i udlandet, på højskole og arbejdet bl.a som lærevikar og handikapmedhjælper. Point foregår lidt ligesom snit, der bliver fastlagt et minimum pointkrav alt efter hvor mange der søger og hvis man har formået at samle nok point kigger de så på levnedsbeskrivelsen (motivationsansøgningen). Jeg kom endelig ind i år, og det bedste råd jeg kan give dig er at virkelig arbejde på den, for i sidste ende er den alfa omega for om du bliver optaget. Og husk at lave research på hvordan sådan en bedst skrives, da det er bedst at undgå klicheer. Men bliv ved med at forsøge! Det er virkelig et drømmestudie!

sej hjemmeside simonga
her er en rigtig sej hjemmeside om psykologi.
http://psykologi.weebly.com