Råd mod vinterderession?

Råd mod vinterderession? Tamara-
Jeg har lidt tendens til at blive lidt skidt til mode, når mørket sætter ind. Så snart solen skinner, forsvinder det dog som dug fra solen.

Er der nogle kostråd jeg kan følge? Jeg løbetræner og styrketræner nogle gange om ugen og det hjælper. Overvejer også at købe en af de der lamper, men vil helst se om jeg ikke kan holde den ovre på en kostplan.

Hvad anbefaler i og hvad anbefaler i IKKE i forbindelse med vinterdepression (som jo ikke er en rigtig depression for mit vedkommende, trods alt. Men man ved jo ikke om det kan udarte sig)

lampe måske en ide
der findes en lampe der simulerer sol lys ca 500 hos isenkræmmeren det har hjulpet min kone

Jeg havde tænkt på lampen men Tamara-
...hvad koster sådan en af slagsen mon?

Er stadig meget ineresseret i kostråd :-)

Kender ingen kostråd Det lyse sind
Ved ikke hvordan man skulle spise sig ud af en depressionstrussel, men nogen har da sikkert en teori, til gengæld ved jeg lampen virker. Folk på Grønland, f.eks som ikke er vant til at leve med mørke i flere måneder bruger dem med stor virkning mod vinterdepressioner.

I gamle dage, da det ikke var så moderne at blive deprimeret (eller kalde alt for en depression, hvis man ikke grinede fjoget hele tiden) spiste folk "vintermad" Grønkålssuppe f.eks. var en uundværlig spise i de mørke måneder. Grønkål indeholder en masse jern, så det er måske den vej du skulle.

Link lampetarm
http://www.livingintime.dk/lysterapi.php?gclid=CJGn_7-GkJYCFQyD1QodgxgDEQ

Et kost-fif af den lækre slags Glædesspiser
Altså det lyder måske ikke sådan rigtig sundt, men alt med måde ved du nok. Chokolade indeholder noget der hedder phenylethylamin, som er et stof der kan øge indholdet af endorfiner. Endorfiner er et hormon som vi også naturligt har i kroppen, som får os til at føle os glade. [:D]
Det betyder jo desværre ikke at du skal spise et helt bjerg chokolade, men en lille smule af den mørke slags, skulle vist ikke skade.
Phenylethylamin findes også i andre madvarer, men jeg har ikke lige styr på dem alle. Så vidt jeg husker er avokado også fyldt med dette, men måske kan du google dig frem til flere...[s]

Dagslys maria.stroem
Dagslys hjælper også, sørg for at stå op med lyset og komme så meget ud i de lyse timer som overhovedet muligt. Det bliver kun værre af at bure sig inde[;)]
En solskinslampe har jeg set i Punkt 1 til ca 800 kr[s][s][s][s][s][s][s][s]

det tofly
er bare ikke alle som lampen virker på... jeg har prøvet den i længere tid, og den havde ingen effekt på mig

Igen tofly
vil jeg henvise til dette her link
http://64.233.183.104/search?q=cache:4oABB-8eSAQJ:www.bionordic.dk/indhold/sygdom/andre/depression.html+depression+gr%C3%A6skarkerner&hl=da&ct=clnk&cd=1&gl=dk
Håber at der er noget du kan bruge..
Jeg spiser selv græskarkerner...rister dem i ovnen til de popper op og drysser dem over f.eks. salat.... uhm... smager supergodt

Tænk dig glad flaks
En anden indgangsvinkel. Dette råd er som sagt kun et råd. Da jeg af gode grunde ikke ved i hvor høj grad du er påvirket af vinterdepresion.

Men under alle omstændigheder ville det sikkert hjælpe om du aktivt gik ind og simpelthen påvirkede dig selv til at tænke i positive baner. Det lyder ret langt ude, men det skader ikke.
Jeg har selv et ret negativt syn på livet og har hjulpet mig selv til at komme vidre. Jeg er ikké helt sluppet for det. Men er godt på vej.

Der er to bøger som jeg har læst.
Undskyld dit liv venter
http://www.borgen.dk/product.asp?product=615


Helbred dit liv
http://www.handskemager.com/shop/bog-%95-helbred-973p.html

NB
Jeg kunne se i det link som tofly har linket til dig. Som ser ret fornuftigt ud.
Der rådes til at drikke en the af perikon. Man kan købe nogen piller der indeholder perikon som også hjælper på humøret. Der er en bivirkning v. perikon. Ikke negativ som sådan. men du skal bare tage højde for den. Perikon gør at hvis du tager p-piller, så sætter perikon mere fut i leveren. Så den mængde østrogen som gør du ikke bliver gravid, hurtigere bliver ekspediteret ud af kroppen. Og du kan blive gravid. Nu er det så en the der rådes til og jeg ved ikke om det har samme effekt eller at i pillerne m perikon er der en støre koncentration Men jeg vil bare lige gøre dig opmærksom på det.

homøopatisk medicin gisiger
Helioron fra Allergica (som tidligere hed hypericum comp. som også afhjælper soleksem) styrker menneskets eget "lysstofskifte", er god til at afhjælpe vinterdepression. 10 dr. 3 x dgl. UDENFOR måltider, dvs. KUN vand i munden ½ time før og efter indtagelse.
Kan købes i Matas eller helsekost eller hos en homøopat.
Bringer balance ind i mennesket evne til at optage og omgås lys.
tlf. 44 94 37 88