Ray Franz: "SAMVITTIGHEDENS PRIS"!

Ray Franz: "SAMVITTIGHEDENS PRIS"! jalmar
..............Jeg har det ikke så godt P.t. derfor mit fravær, men jeg har læst lidt hist og lidt her, og det her er noget af det bedre, Nemlig BOGEN af den tidligere Højt placerede Ældste, Nevø af Fred Franz - Tidl. Præsident f. Jehovas Vidner:

"SAMVITTIGHEDENS PRIS"
AF RAYMOND FRANZ.

http://www.geocities.com/Heartland/Pointe/8455/Samvh.htm


JEHOVAS VIDNER årsag til SAMVITTIGHEDSKRISE
Tidligere medlem af Jehovas Vidners
Styrende Råd afslører sandheden om
dette trossamfund.

Eksklusivt indlæg til det danske folk
du kan få et indblik om bag vagttårnsforhænget,
idet vi her præsenterer dig for et uddrag af
Raymond Franz' bog:
SAMVITTIGHEDSKRISE:

Kapitel 1

SAMVITTIGHEDENS PRIS

MORALSKE UDFORDRINGER møder vi alle, hvad enten vi vil eller ej - ingen af os kan undgå disse bittersøde oplevelser, der kan berige vort liv eller forarme det, og som kan være prøvestenen for vort forhold til dem, som kender os. Det hele afhænger af vor reaktion på udfordringen - vi må vælge, selv om det til tider kan være svært.

Vi kan naturligvis foretrække at omgive vor samvittighed med en kokon af selvtilfredshed, så vi passivt lader stå til, idet vi beskytter vore inderste følelser mod alt, hvad der kunne forstyrre dem. Når der så opstår problemer, så kan vi undlade at tage stilling til dem og i stedet sige som så: "Det her holder jeg mig udenfor - selv om det berører andre og måske sårer dem, så kommer det ikke mig ved!" Der er nogen, der indtager en sådan"afventende" holdning hele livet. Men når alt er sagt og gjort, og livet nærmer sig sin afslutning, så må det trods alt være mere tilfredsstillende for dem, der havde sine meningers mod, end for dem, der altid veg tilbage fra ansvaret.

Til tider kunne man ligefrem tro, at folk med stærke overbevisninger er ved at dø ud, at de er et fænomen fra fortiden, der nu næsten er forsvundet. De fleste af os har rimeligt let ved at følge samvittighedens bud, så længe der ikke står for meget på spil; men når der står meget på spil, når omkostningerne er høje, så kan det være svært at følge sin samvittighed, at bedømme tingene rigtigt moralsk set og at tage følgerne. Når prisen er høj, står vi på moralens skillevej - så står vi overfor en ægte krisesituation.

fortsat god aften

Med venlig hilsen

jalmar