Reducere og brøk!

Reducere og brøk! Amanda2
Hej...

Jeg håber virkelig der er nogen der kan give mig forklaring af denne slags matematik. Er der nogen der intresseret i, at hjælpe mig med at lære mig reducering og forskellige brøks regninger?. Blandt andet, som bogstavs regning m.m...Jeg skriver nogle eksempler ned, så der kan gives god forklaring udfra, hvordan man regner det ud. Jeg HÅBER virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig. Det kan skrives ind på word og sendes til mig på mail eller andet.

Håber nogen kan hjælpe mig. Venter på svar og derefter vil jeg svare tilbage.

Kom med et eksempel kvinde-42
så er det nemmere at se, om jeg kan hjælpe...

Det er for omfattende lige at forklare på et par linier Anonym
Det bedste råd jeg kan give dig er at terpe dig igennem det materiale i har fået udleveret sammen med en som er god til matematik.

Der indgår ting som at gange udtryk i paranteser sammen. finde fælles faktorer i nævner og tæller som kan forkortes væk. Gange brøker sammen. Dividere brøker. Og andre ting.

Desværre, men det er nok lidt for omfattende til at man bare lige kan sætte sig ned og forfatte et word dokument med udførlige forklaringer på hver regneoperation.

Tag og grib matematikbogen og prøv at læse alt hvad der står af forklaringer og prøv selv at regne alle eksemplerne igennem. lav nogle af opgaverne og tjek med facitlisten.

Hvilket niveau... Anonym
folkeskolen, gymnasiet, handelsskole e.l. (A, B eller C)?

Køb eller lån denne... Annette
bog der hedder "Har du styr på det ?" Skrevet af Flemming Clausen og Jesper Tolnø. Den er super god og kommer igennem alt det der skal bruges i 9. og 10. kl. samt på ungdomsudd.
Held og lykke - Prisen er iøvrigt omkring 120 kr.

Please lidt hjælp! Amandad
eksempel...Pleaseee forklar mig og hjælp mig!

Reducer...

3a(2a+4)

(2b+5)(3b-2)

(x+3 i anden)

Brøk som...

5 1 1
--- - ---- + ------ =

6 6 2

Og normale brøker...

og 2 1
-- ---- * 2 ---- =
3 4

Tak ghhggfsddf
Tussind tak :-)