Regeringens grønne politik

Regeringens grønne politik vericon
Man kan i den grad undre sig . I de sidste 30 år er alle initiativer, argumenter og almindelig sund fornuft, prellet af på partierne i den nuværende regering.
Intet bed på den rustfri, blankpolerede overflade.

Da Venstre og konservative fik regeringsmagten, startede man en nedskæring/afvikling af grønne initiativer. Planlagt energiforskning, vindmøller, bølgeenergi – skåret ned eller aflyst.

En tidligere førestilling på området holdbare løsninger blev sat over styr: ”Økonomisk set ikke attraktivt” ”det er ikke videnskabeligt bevist” ”ikke en frø, ikke en fugl, ikke en fisk har fået det dårligere under denne regering” o.s.v. ----

Man fik etableret et talerør for denne retning, Bjørn Lomborgs institut for miljøvurdering, her kunne man, nærmest på bestilling, rekvirere statistikker og argumenter der understøttede ens synspunkter.

Sidste forslag fra ”Lommebjørnen” går ud på at det bedste man kan gøre for U- landene er at give dem vitaminpiller – så får man mest for pengene.
Javel så !

Eller som venstrepolitikeren Helga Moos, adspurgt om hendes politiske mål, svarede:
”Afskaffe Økologisk landbrug i Danmark !”

Og nu er lynet så slået ned – regeringen har annonceret en grøn politik (”vi har måske taget fejl”).

Hvorfor så det ? - Er det fordi man har set lyset ? Har fået en klimakonference til landet ? Meningsmålinger viser at grøn profil giver stemmer ? Eller ---- ????

Kan man så fæste lid til det ?

SF's formand; Villy Søvndal kommenterer, forbløffende nok, fra det religiøse hjørne: ”Det er bedre med én omvendt end 99 troende” - Betyder det så at fremtidens forhandlinger kan foregå i tungetale?

Socialdemokraternes Svend Auken er, uden forbehold: ”Glad for en fremstrakt hånd”.

Klimaminister Connie Hedegaard: ” Det har vi arbejdet på hele tiden (det ”grønne” altså).

Belært af mange års erfaring, vil kritikerne nok være noget mere forbeholdne:
Kan det tænkes at det ”grønne” er en bekvem overtræksdragt, med høj tilforladelighedsfaktor, som man kan smøge af sig efter behag ( når miljøkonferencen er vel oversået ?)

Er farven holdbar, eller bliver den brun hen på efteråret?

Udtryk for det sædvanlige :”Det skal bare se ud som om”, der kommer fra den kant?
Undervisningsminister Bertel "Geisterbahn" Haarder er, som bekendt, mester i den slags.

Hvad har de gang i ?
Kan der bare vær alger, mug eller skimmel på den ellers aldeles uimodtagelige overflade?

Med tiden får vi det nok at vide -

Jeg tror det handler om noget så simpelt dulkis
- som grønne afgifter, altså penge. Skattestoppet har gjort det nødvendigt og grønne afgifter leveres alligevel ikke tilbage til miljøet!!

Som jeg lige har skrevet Anonym
I en lignende debat, har jeg lige skrevet:
Det "grønne" er for denne regering = atomkraft.

Har aldrig været den-glade-socialist
meningen at grønne afgifter alene skal bruges til miljøformål.

Grønne afgifter bruges for at give et incitament til at ændre forbrugsvaner samt gøre det mere rentabelt at investere i løsninger som nedsætter resourceforbruget.

At det så samtidig kan bruges til at give en indtægt til statskassen er jo ikke et problem - hvis disse midler bruges til f.eks. at sænke skatten i øvrigt. Sådan som det skete under Nyrup-regeringen.

Men i mere end 7 år har det nuværende spinkle flertal gjort alt hvad de kunne for at lægge en sådan politik for had - og for 2 år siden kom den store leder jo første gang med oplysningen om at han nu ville stå i spidsen for en grøn politik fordi han havde indset at han havde taget fejl. Nu siger han det så igen for 2. gang. Der er mange gode grunde til at man ikke tror den mand - for slet ikke at tale om det parti - før man ser konkrete resultater.