Religion og mammon

Religion og mammon galemathias
Nyreligiøse bevægelser slår plat på syge mennesker.

Det har været kendt i årevis, at f.eks. scientology opsøger psykisk syge, og tilbyder dem frelse og helbredelse. At de ulykkelige kommer til at betale blodigt bekymrer ikke disse plattenslagere.

Flere nyreligiøse sekter følger nu trop med denne ubarmhjertige trafik.

Det er f.eks. scientology som gav de nye antidepressive midler betegnelsen lykkepiller, hvilket er helt misvisende, da det blot er en ny generation af antidepressiv medicin.
Mange ender i dyb psykisk sygdom, idet de fraråder folk lægelig behandling. dette skønt det helt klart forkorter et sygdomsforløb med den rette medicinske behandling.

En psykose, som behandles øjeblikkelig nedsætter risikoen for kronicitet, og forhindrer senere udvikling af skizofreni.

Burde en sådan adfærd ikke kunne straffes ved domstolene.?

Den nødvendige demokratisering. claespedersen
Fordi man imod psykiatrien er man nødvendigvis ikke medlem af en nyere religiøse bevægelse eller en anden sekt. Men det er problem de religiøse forestillinger spiller en alt for store rolle i den behandling vi tilbyder mennesker med psykiske lidelser og som resultere i mange aldrig lære at tage hånd om egen tilværelse og får et livslangt forløb som bruger/patient/klient i vores offentlige system.

Jeg går så en for en demokratisering af vores offentlige sektor med et kammer, under vores folketing direkte valgt af den danske befolkning som får der overordnet ansvar for at organisere den/de hjælp og tilbud der bydes vores borger i dette samfund der har problemer i livet.

Mvh.