ret og rimeligt.

ret og rimeligt. anders hansen
Imamer og præster fra andre religioner skal kunne tale dansk, hvis de vil vie folk, lyder det i et nyt integrationsoplæg fra regeringen.

114 forslag til en bedre integration var, hvad integrationsminister Bertel Haarder (V) havde at byde på, da han mandag præsenterede regeringens nye integrationsoplæg.

Ét af de mange initiativer er, at imamer, som har tilladelse til at gifte folk, skal kunne tale dansk.

"De skal vise sig værdige til den tillid, som samfundet udviser dem ved at give dem myndighed til at vie folk," sagde Bertel Haarder på et pressemøde mandag.

Ministeren ønskede, at islam i Danmark generelt blev integreret i samfundet - at der opstod en slags "euro-islam".

Bertel Haarder fremhævede også selv danskundervisningen af små tosprogede børn, som en vigtig del af en bedre integration.

Ifølge oplægget skal små børn fra indvandrerfamilier, som ikke kan tale dansk, allerede fra tre-års alderen stimuleres til at lære dansk, så de kan tale sproget, når de begynder i skole.

Som noget nyt vil regeringen gøre det obligatorisk for de tosprogede børn, at de lærer dansk inden skolestart.

"Kommunerne skal derfor have mulighed for at kræve, at børnene kommer i sprogstimulering," lød det fra ministeren.

Indvandrerforældre skal aktivt hjælpe til, at deres børn lærer dansk. Hvis ikke forældrene forstår "de grundlæggende normer i det danske samfund", vil forældrene blive sat i aktivering i et job, som vil give den forståelse og indsigt, står der i oplægget.

Allerede nu er der mulighed for, at kommunerne kan trække indvandrere i deres kontanthjælp eller dagpenge, hvis de nægter at deltage i aktiveringstilbuddet.

De 114 forslag skal nu diskuteres sommeren over, og til efteråret vil regeringen så fremlægge lovforslagene.

Aktivering. mandaabenraa
Hvis jeg kommer ned til kommunen og beder om hjælp , er det aktivering. Vil jeg ikke det , fordi det for en enlig giver en meget lille indtægt - " klappes kassen i" , der er så ingen indtægter og en masse problemer.Der er forskel på den måde man bliver behandlet på kan jeg se.Penge på banken er et problem , bilen skal jeg af med - alt ødelægges. Der er godtnok nogen som burde aktiveres , når man ser hvad de kan finde på af kriminalitet.

Forklar dig nærmere annonym
Det er meget sjovt at læse dine undlæg,men nogen sammenhæng i dem,er svær at finde.Der skrives i øst,og du svare i vest.Hvad er egentlig du så gerne vil fortælle,som du mener skal debateres.Det ville nok være mere smart at komme med noget der kan laves en god debat ud af,men det svæven du lægger i dine indlæg er det svært med den debat.

"hvorfor den diskusion"? miss solskin.d.24/07.04
kære aaaaabenråmand!..

der er simpelthen ikke noget jeg fatter her.hvorfro den sædvanlige debat om et taber emne i samfundet,hvorfor er DU ikke kommet vidrer!?..
-DER MÅ SGU DA FORHELVED VÆRE NOGET ANDET DU KAN GIVE DIG TIL END ,AT SIDE OG VÆRE UENIGE MED MINISTRER!.
hvis det er et problem for DIG så henvend dig til din komune TAK!

M.V.H. MISS SOLSKIN:-)

Rimeligt, men.... signesmail
Synes det lyder meget rimeligt. Bare man ikke glemmer hensynet til de herboende flygtninge der ikke KAN passe arbejde eller aktivering, fordi de er psykisk syge efter krigstraumer og tortur...

Men synes det er en god ide at lære børnene dansk før de starter i skolen, det giver dem en bedre chance for at kunne følge med og være på niveau med deres danske kammerater.

Flygtninge, ja,ja
hvorfor flygter de helt her op til de nordiske lande, hvor de føler sig så dårligt behandlet? Var det ikke mere nærliggende at flygte til stater, der har nogenlunde samme kulturbaggrund, som de selv. Så er de også fri for at lave om på den befolkning, der bor i landet, og kan koncentrere sig om andet end at "vi ikke forstår dem".

Et land... signesmail
Wow! Det var da den mest menneskefjendske holdning jeg har hørt... Det er aldrig faldet dig ind at stort set ALLE lande modtager flygtninge?! Og at nabolandene (til krigsramte lande) ofte må sige stop for flygtninge, simpelthen fordi der er millioner der vælter over grænserne, og selv med den bedste vilje kan de ikke finde plads...

Tror du, hvis bare 5% af svenskerne flygtede fra Sverige til Danmark, at Danmark ville kunne huse så mange på så kort tid (ca. 500.000)? Nogen ville unægteligt blive sendt videre i systemet... Eller, hvad hvis der var masseflugt fra tyskland, hvor mange tyskere ville Danmark kunne finde plads til?! Mon ikke også de ville blive spredt for alle vinde...? Og Danmark er tilmed et rigt land, men i de dele af verden med mest krig og politisk forfølgelse er også de dele af verden der er fattigst, og kan have svært ved at brødføde deres egen befolkning...

svar. anonym
han svare ikke på indlæg han har kun akasser i hovdet og det er same vrøvl han skiver hverdag.

Det gør de jo osse!!! "Mona"
Hør nu her:
De flygtninge vi får her i Danmark/Norden er en MEGET lille del af de flygtninge der findes i verden!!!
De fleste flygter til landene omkring deres hjemland...
Så, hvis du var lidt mere oplyst -og fulgte lidt mere med i det der foregår ude i verden...