retlig inkasso

retlig inkasso Magnus24
Hvad er retlig inkasso?
Betyder det, de kommer hjem til en og bedømmer hvad man har af værdi, også derefter går sagen i retten? har lavet en ny betalings aftale med dem, men alligevel har jeg fået brev om RKI og retlig inkasso
Nogle der kan hjælpe med et svar?

God aften:-)

RetSlig Nemmerlig
Det hedder retslig inkasso... Nu er det egentligt ikke fordi jeg ved noget særligt om inkasso, jeg har en dårlig vane med at betale mine regninger.
Men mit bud er at skelner mellem retslig og ikke retslig inkasso. Ikke retslig inkasso (eller hvad den korrekte juridiske term er) foregår ved at dem du skylder penge hyrer et firma til at inddrive gælden udemom retssystemet. Der er så nogle begrænsninger i hvad man kan gøre udenom retssystemet - jeg kan forestille mig at ikke retslig inkasso stort set begrænser sig til at man må bede dig pænt om at betale tilbage og "true" dig med retslig inkasso.
Retslig inkasso vil jeg så tro foregår ved at man kører sagen gennem retten og dermed får indraget gælden ved udlæg i skyldnerens ejendom.

Det korte af det lange er at retslig inkasso uden tvivl koster kassen at gennenføre (advokater er vist ikke billige) og da de åbenbart overvejer det så er de nok rimeligt opsatte på at få inddraget gælden. Så mon ikke du gør bedst i lige at hive fat i dem du skylder penge og så sørger for at få en aftale med dem, som de bliver glade for [;)]

Retslig inkasso = Fogedretten Mr. Mick
[:|]
Det betyder at firmaet opgiver at udføre normal inkasso på kundens sag, uanset om det er intern eller ekstern (solgt eller "udlånt" fordring) inkasso...

Det er ikke nødvendigvis at du skal betale/hyre en advokar til en fogedsag, med mindre at du ikke selv mener at du kan retfærdiggøre eller forklare sagen, eller at du ikke stoler på dem som har bragt sagen for fogeden! Fogeden er upartisk, men hvis du ikke har en god forklaring på den manglende betaling, så vil sagen nok automatisk falde ud til modpartens fordel... Hvis en sag når så langt, så skal du derudover være opmærksom på, at du automatisk bliver indkaldt til fogedretten, og umiddelbart er den tid ikke til at ændre - dvs. at du evt. skal tage fri for arbejde... Møder du ikke selv, så vil du i sidste ende blive afhentet af politiet... [:$]

Nej NoBody
det hedder RETLIG og dvs at den gæld du har går til en advokat/domstol og du skal så møde i fogedretten hvor der bliver aftalt hvad du evt kan betale og de spørger om du har noget af værdi der tilsvare den gæld du har. Sagens omkostning bliver tillagt dig. Det er for at sikre dem at de får deres tilgodehavende, men de kan også sende "gælden" til et inkasso firma og alt afhængig af hvilket "firma" kan det gå lige fra tæsk og dumme bøder(forgår mest i det kriminelle miljø) til et konsulent besøg

RKI & retslig inkasso joyride
Du vil sandsynligvis blive registreret i RKI,da du åbenbart skylder nogle penge,som de/firmaet forgæves har prøvet at få tilbagebetalt.

Hvis du har lavet en betalingsaftale med dem/firmaet(som de har accepteret)og overholder aftalen,så behøver du ikke at spekulere på retslig inkasso.Retslig inkasso træder først i kraft,når du misligholder dine aftaler.

Skulle det gå så vidt,at du havner i Fogedretten,så bliver du spurgt om dine evt.indkomster og udgifter samt om du har noget af værdi.

Et godt råd er,at du altid sørger for at have registreret,når/hvis du laver nye aftaler med kreditor.Evt.pr.e-mail eller brev.
Lad din bank evt.foretage dine indbetalinger via en budgetkonto eller netbank.Så har du altid dokumentation for dine betalinger.
Håber det kan være en hjælp til dig.
Lån en bog om emnet på biblioteket.
HELD & LYKKE FREMOVER

Tak for jeres svar:-) Magnus24
Det er en rigtig træls situation jeg er havnet i, og kæmper for at komme på fode igen! forelskede mig i en pige som ødelage alt for mig
Tak for jeres svar allesammen:)

Tag det nu helt roligt Morgenfryd
Hvis du har lavet en betalingsaftale med dem og de har accepteret den, sker der ikke mere. Læs nu det brev ordentligt. Det er sikkert bare en info om, hvad der sker, hvis du ikke holder aftalen.

Er du i tvivl, så ring til afsenderen.

jeg har en ejerlejlighed og magnus.
på grund af arbejde i udlandet, har jeg ikke været hjemme i ca. 16 år.
der har ikke været noget forbrug på lejligheden, hverken strøm, vand, varme, eller telefon, men alligevel fik jeg en regning på 78.000 kr. for varme.
jeg talte med andre beboere, og det viste sig, at aflæserne, blot havde gået fra lejlighed til lejlighed, og råbt forskellige tal til hinanden.

jeg fik fat i en god advokat som gennemgik alle regnskaber for boligblokken, og intet sted manglede der 78.000 kr. på leveringen af varme.
han tog sagen, og modparten tabte sagen, men nægtede at betale sagsomkostningerne, så min advokat tvang dem i retten, så de måtte betale, desuden fik jeg 16.000 retur fra mit forsikringsselskab, undersøg evt. om dit forsikringsselskab vil betale dine sagsomkostninger.