Rimeligt at sige nej til job?

Rimeligt at sige nej til job? bozo
I foråret ønskede Post Danmark AF i Frederiksborg Amt om hjælp til at besætte 50 job som postbud. 110 ledige fik besked på at søge stillingerne. Kun 43 sendte en ansøgning. Af dem klagede 17 over helbredsproblemer. Af de 26, der blev indkaldt til et informationsmøde, dukkede kun fem op. Tre blev ansat.

- Det er ikke overraskende, at 110 ledige kan blive til tre ansatte. Der er en historie og forklaring på hver enkelt sag, siger amtets arbejdsmarkedschef Esben Outzen.

Hvilke grunde er gode nok til at kunne sige nej til job?

Der er desværre kun en forklaring Anonym
Danskerne har udviklet sig til at være et luddovent og pylret folkefærd.

For ca. 10 år siden anonym
hvor jeg var arbejdsløs og i aktivperioden, og var på et AF-jobsøgningskursus, hvor vi skulle søge job. På dette tidspunkt ville jeg gerne prøve at blive postbud, og fik lavet en 4 ugers praktik hos Post-Danmark efter eget valg, da der var gode jobmuligheder, så praktikken blev godkendt af AF.

Da de 4 ugers praktik var overstået, synes Postmesteren ikke jeg var egnet til at blive postbud. De 4 uger var meget hårdt fysisk arbejde, så jeg troede ikke jeg overlevede. Her i mit postområde, er der mange bakker i villaområderne, så det var ret hårdt fysisk at cykle rundt med den tunge Postcykel.

I praktikken hørte jeg også tit, at de faste postbude klage over de hårde arbejdsforhold. Mange havde dårlig ryg og ben.

Så at være cykelpostbud kræver, at man er robust fysisk, psykisk, og kan omstille sig hurtigt, og kan arbejde i et højt tempo. Jeg kunne desværre ikke magte dette, så jeg fik desværre hellere ikke noget fast arbejde hos Post Danmark.

Så hvis mange af de arbejdsløse skal have arbejde som Postbud, så skal postruterne være kortere, og det hårde fysiske arbejdspres skal nedbringes, så de ikke falder død om af stess på deres rute.

I dag er jeg i fleksjobsystemet, og har ventet over 3 år på at skulle have et Fleksjob, som jeg er blevet godkendt til.

I stedet for altid at HETZE på de arbejdsløse, så synes jeg mange arbejdspladser/arbejdsgivere skulle gøre noget mere for, at vi kan få et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø, så kunne vi måske også få flere arbejdsløse i arbejde. Der skal gøres noget for at skabe ARBEJDSGLÆDE og LIGEVÆRDIGHEDEN på arbejdsmarkedet, så det øger motivationen til at komme ud på arbejdsmarkedet igen, og have en arbejdsplads som man er glad for at være ansat i.

Pylrede måske Tzer
Lidt forkælede og pylrede er vi nok allesammen inderst inde.

I TV avisen igår aftes, var der en ledig som ikke agtede at blive uddeler af de berømte/berygtede gratis aviser. Begrundelse: Hun var højere uddannet, og mente ikke at arbejdet var værdigt.

Bevares...Hvis det var mig der var ledig, ville jeg da også helt klart foretrække at lige på sofaen derhjemme, men jeg ville da alligevel søge efter arbejde, også selvom det ikke lige var jobs som lå inden for min uddannelse.

Søge arbejde Avisbud
Nej du ville nemlig ikke men du er parat til at kritisere andre. Jeg har et rigtigt arbejde og så kører jeg avisbud om morgenen for motion og fordi jeg har lovet at gøre det indtil de får en ansat. Altså afløser på ubestemt tid. Men alle håner mig for det skrækkelige job. Selv avisen regner ikke deres avisbude som kollegaer. Ringer jeg og klager at der mangler aviser så opfører de sig som om jeg var en fremmed der bare vil snyde dem. Jeg skal så køre i bil 10 km efter de der mangler og lægge penge ud som der måske går en måned inden jeg får og så den Hvalp, en eller anden dum tøs måske i røret skal bestemme at jeg ikke får en krone til bensin eller til telefon. Du bliver meget klogere og det er der rigtig mange af din slags der trænger til at blive.

Hvorfor Avisbud
Så kommer dit endnu dummere spørgsmål : Hvorfor gider du så når du er utilfreds. Det er der du selv svarer at mange ville ikke fordi de ikke ville kæmpe for sit arbejde. Jeg vil skide på de dumme kunder som ringer og skal have den leveret et par husnumre længere væk for de er på ferie og de holder den sammen , men almindelige mennesker tror ikke at avisbude har nogle problemer. Der er masser af klager. Klager over at den ikke er kommet og så er det den de bytter med der har taget begge to. Og det kan Avisfirmaet ikke forstå. Du skulle prøve at gå i alt vejr en time før du skulle på arbejde hver dag, ingen feriefridage og skal kæmpe for afløser i ferien ellers kan man da ikke bare tage afsted (som inspektøren selv). 50 kr og skynde sig til bussen på gynmasiet det er en udfordring og giver livet værdi fordi man har arbejde. Men du kunne aldrig finde på det bare kritisere.