RKI

RKI Sussimortensen
Hej,

Det er almindelig kendt hvad RKI er og hvordan man registreres og slettes efter 5 år, nu kan jeg så læse sporadiske steder at der findes 2 registre hos RKI, et lukket hvor man kan stå i 2 år og vente på at komme i det åbne som er offentligt for RKI's kunder.

Det jeg ikke helt kan læse noglesteder og jeg har søgt overalt er en klar udmelding på hvordan dette "ventesyetem" fungerer ligesom min egen registrering har en slettedato påført( 2 år) men bliver den så pludseligt forlænget med 5 år yderligere ?

På RKI's side er det ialtfald meget uklart hvordan man er/bliver registreret og hvem de videregiver oplysningerne til på de 2 registreringer.

Er der nogle her som kan hjælpe med det ?

RKI aysegul
Hej Sussimortensen,

Du kan komme i det åbne register, så snart der ligger et fundament på sagen. Dvs. f.eks. en dom, et forlig, gældsbrev eller lignende - men så snart du bliver flyttet til det åbne register, så får du et brev omkring det.

Hilsen

Aysegul

Hvordan? Sussimortensen
Tak for svar.

Kan jeg så se hvilken registrering jeg er i nu? det fremgår ikke af tilsendte registreringsudtog fra RKI nemlig, der er en dom i sagen står der men alligevel løber den kun 2 år.

Jeg synes reglerne er meget meget uklare stadig.

Ring og spørg dem. anonym
Hvad med at ringe til RKI og forhør dig der.

Afdragsordning.. aysegul
Hej igen,

har du indgået en aftale med virksomheden du skylder penge?

Hvis du har - så kan det være at de ikke "flytter" dig til det åbne register, før du misligholder din ordning.

Jeg arbejder i et inkassobureau og dér flytter vi ikke til det åbne før at skyldner misligholder.

Er beløbet højt? (hvis det er under 1000 kr. kan det ikke stå i det åbne register og over 200 skal gælden være for at være i det lukkede)

Du kan ringe til RKI på 70100107 og høre om du er i det åbne eller det lukkede register.

Ved du hvad forskellen er på det åbne og det lukkede?


Hilsen
Aysegül

Hej Begge Sussimortensen
Ja jeg kender forskellen på registrene og jeg har talt med RKI, deraf kommer det udskrift de har sendt mig hvorpå der ikke fremgår noget somhelst om hvilket register og dermed hvilke konsekvenser det har for mig, der står kun fordringens navn,beløb samt udløbsdato på registreringen( 2 år) Beløbet er over kr 1000.
Jeg har haft en afdragsordning med dem og dengang trakt de RKI registreringen tilbage, nu kan jeg så ikke overholde den mere med samme beløb og vupti står jeg der igen.

Det mener jeg er forkert ?