Rygeforbud på offentlige steder

Rygeforbud på offentlige steder Ikke-ryger
De seneste dage har vi kunne følge debatten i medierne om for og imod rygeforbud.

Senest har DSB besluttet at indføre rygeforbud i S-togene. Svagt er det, at de ikke har taget skridtet fuldt ud og taget regionaltogene med også.

Hele debatten mod et rygeforbud går på den enkeltes frihed til selv at vælge.
D.v.s. at de rigtig mange mennesker der ikke ønsker at blive udsat for passiv rygning, - de skal ikke have samme frihed til selv at vælge.

Folk dør altså også af passiv rygning...

.... og ja man kan dø af så meget. Men rygning er meget konkret, da du både kan se og lugte det.

Og det er jo ikke for at løfte pegefingeren ad rygerne - det må de jo selv om, at de vil udsætte sig selv for. Hvor dumt er det??? Såååå dumt. Men lad os andre blive fri for røgen.

venstre/højre bodega
Nu er det heldigvis længere tid siden, jeg har kørt med regionaltog dagligt. Men på daværende tidspunkt, så kunne man helt selv VÆLGE, om man ville gå til højre eller venstre, ryger eller ikke ryger.
Hvis man ikke kan tåle den passiverygning i mellemgangene, så burde man heller ikke gå ud i den friske luft, der er stadig busser og lastbiler som mangel partikelfiltre, - og derudover er der jo alle de gamle biler i den danske vognpark.

- en ikke ryger.

Røgfrie områder lhenningnielsen
Jeg er ikke ryger, men mener alligevel at der skal være plads til alle, forbud fører ikke til noget godt og har aldrig gjort det. Hvad med at lave kupeer til dem der ikke ryger og til dem der ryger?? Det samme i offentlige rum, så skal vi bare huske at vise hensyn, det gælder begge parter, de værste er som regel dem der er tidligere rygere, hvor svært kan det være?

Enig TA.
Hvis man vendte situationen om! Lad os sige at dengang man begyndte at ryge, der var det kun tilladt i ens eget hjem, så ville man jo aldrig gå med til at folk begyndte at ryge steder hvor det generer andre mennesker. Det generer ikke mig at andre gør noget dumt som kun påvirker dem selv, men jeg synes ikke om at man kan overføre sine dumheder til andre...

Jeg er tidligere padborg1
ryger - har røget i 30 år men været røgfri nu i 4 år. Det er rart og helt min egen beslutning, men derfor er jeg på ingen måde blevet en fanatisk "tidligere ryger".
Med hensyn til frihed til at vælge :
Jamen friheden er der jo ikke mere hvis der er rygeforbud. Så er det jo reelt kun ikke rygerne har har haft frit valg.
Så vidt jeg ved har vi alle lige ret til at benytte de offentlige pladser, bygninger, transportmidler m.v. - derfor har vi også alle ligeret til at vælge om vi vil ryge eller ej de pågældende steder
Jeg går dog ind for rygeforbud alle stederne SÅLÆNGE DER BLOT GIVES MULIGHED FOR AT STED HVOR DER MÅ RYGES.
At det er så farligt at være passiv ryger vil jeg stille et lille spørgsmålstegn ved. Jeg tror det er ligså farligt at opholde sig i byen hvor der er udstødningsgas fra biler, eller arbejde på fabrikker med farlige stoffer.
Lad nu snart den hetz på de stakkels rygere få fred og lad og hver i sær bestemme hvad vi vil med vort liv.
Du kommer ikke til at betale mere i skat for den ryger der skal på sygehuset, frem for den bilist der kører galt, eller den der vælger at begå selvmord.
Se det var en masse ting blandet sammen - men det er ikke så enkelt bare at give rygerne skylden for alle problemer/ulykker

Gå i front ! Bella
Jeg vil gi´ dig ret,- til trods for at jeg selv er ryger !

Jeg bryder mig ikke selv om at sidde i et tog, hvor der blir´ røget ... eller andre steder for den sags skyld ... jeg er nok en af de rygere, som gerne selv vil bestemme HVORNÅR og HVOR jeg vil ryge (er ikke storryger) ...

Det jeg synes er synd og skam er, at vores kære politikere ikke kan finde ud af at gå i front for det her !!! Foregå som gode eksempler ..... - ville det ikke være mest fair, når det nu er dem som sidder og bestemmer hvor der skal og ikke skal ryges ???

Men problemet er jo nok, at det så vil ramme sem selv ... og det kan vi jo ikke ha´ vel ???

1+1=dobbelt melcor
jeg giver dig ret i det meste af hvad du siger. Specielt med at der kan være rygeforbud, så længe der er mulighed for steder hvor der kan ryges.

Men dine argumenter med, at det ikke er specielt emget farligere end.. er jeg ikke så vild med. Det kan godt være at du har ret (egentlig tvivler jeg, men jeg kan ikke bevse at det er farligere), men jeg ved 100% sikkert, at det bliver farligere, hvis du lægge begge tingende sammen. Udstødning fra biler OG røg fra cigaretter.. Det er da farligere en bare en af tingende alene.

Jeg har ikke noget imod, at folk ryger udendørs. Der forsvinder det det jo bare opad, og man har mulighed for at gå et par meter udenom personerne, og derved ungå røgen. Men andre stedder, som offentlige toiletter, busser, tog, resturanter, o.s.v., hvor man er indelukket, burde der være totalt rygeforbud. Ikke engang specielle rum eller kuperer virker specielt godt. Det virker lidt, ja, men ikke så godt som det burde. Man kan stadig blevet tvunget til at gå igennem en ryger-kupe (som sjældent har dørerne lukket, hvis der overhoved er dører), og mange resturanter's ryge-område, ligger i samme lokale som ikke-ryger-områderne. Derved forsvinder ideen lidt med at have ryger-områder og ikke-ryger-områder.

..min mening.

~~Talant

Arrgh........ Anonym
Al rygeforbud skal forbydes.
Det er JER ikkerygere der er nogle skravl,
som ikke har kræfter til at leve livet som I bør.
Hilsen Rygeren.....

Ikke klart nok Ikke-ryger
Jeg har ikke skrevet noget om, at tobaksrøg er farligst. Der er mange ting man kan dø af. Men kan f.eks ikke lige pludselig forbyde bil-kørsel og hvad med naboens motorplæneklipper fra 1990 der forurener lige så meget som en lastbil der kører gennem Europa.....osv. osv.

Det jeg mente er at rygning er meget konkret, at tage fat på. Det er meget let at indføre rygeforbud på offentlige steder - jamen det er bare at gøre det.
Det er her politikerne er svage.

Det er endda bevist, at når der indføres rygeforbud på f.eks. en arbejdsplads stiger antallet af eks-rygere.

Det er da værd at tage med...... det er meget konkret!

Og til dig der skrev at man selv kunne vælge røgen fra i togene. Det kan man IKKE!
Når du står på perronen kan du ikke se hvor der er ledige pladser, - altså er du nødt til at bevæge dig rundt i toget, med mindre du vil stå op eller sidde i en ryger-kupe. Og ofte er der mange ledige pladser i ryger-kupeerne og mange står op i ikke-ryger kupeerne.
Derfor skal der indføres rygeforbud i hele toget, så alle har samme ret til at vælge røgen fra og få en siddeplads. I mellemgangene hvor der også er siddepladser er der rygeforbud, men dem der kommer fra ryger-kupeerne respekterer ikke dette ryge-forbud.
Ofte går rygende passagerer gennem toget for at finde ryger-kupeerne, så ikke engang i ikke-ryger-kupeerne kan man være sikker.
Derfor vil det være så let med et totalt rygeforbud i hele toget, så gælder der samme regler for alle.
Tag den!

Synd for dig Ikke-ryger
Når du ligger rallende på Lungemedicinsk Afdeling med KOL, så har du sikkert samme vanskabende holding til livet.

Sætter du dig også ude på motorvejen midt mellem bilerne for at se om du bliver ramt?

Ja hvad er forskellen?

TAG DEN !!!! padborg1
Hvad er det dog for noget sludder du skriver til sidst:
" Total rygeforbud, så er reglerne ens for alle"

Vel er de da ej. Ikke rygerne har fået det som de vil ha´ det - Rygerne har ikke!"!!!!!

rygning k_frandsen
Jeg synes det er helt okay, hvis man ikke må ryge på offenlige steder, jeg er selv ikke-ryger og synes tit det kan blive indelukket og så er det jo ikke helt sundt selvom man ikke selv ryger..! Det er også træls når nogle står og ryger en lige ind i hovedet...

forskel k_frandsen
Der er faktisk meget stor forskel!!! Hvis man sætter sig på en motervej og håber på ikke at blive ramt... er fejlen din egen... MEN du kan jo ikke gøre for at folk ryger dig lige ind i hovedet, hvis fx er i et supermarked eller i gågaden...

point melcor
jeg tror mere det blev skrevet for at understøtte en point.

Jeg forstår godt hvorfor ikke-ryger skriver som han/hun gør. Jeg blev da også irriteret over det komplet latterlige indlæg. At "vi ikke rygere er noget skravl, fordi vi ikke har kræfter til at leve livet som vi bør" er da noget lattreligt noget at skrive. At det er personens opfattelse er fin nok, men at underbygge det med at skrive 'at vi ikke har kræfter til at leve livet som vi bør'.. det bliver jeg irriteret over!

skulle forbydes med offentlig rygning annonym
Jeg går ind for at alle offentlige steder bliver rygning forbudt, jeg er selv ryger og har 2 børn med astma og vi kan ikke tage dem med nogen steder hen på grund af røg, har røget udendørs i 5 år nu og har ikke noget problem med det.

Vi kan ikke engang have dem med på mac donnals da der er så meget røg at den store af drengen ville blive indlagt med det sammen

Hvorfor tænker folk kun på at nu må de ikke ryge hvad med at tænke på de mennesker som bliver så syge af røgen men selvfølgelig kan de jo bare blive hjemme og passe sig selv hvad skal de dog også ud og more sig for det er der jo ikken nogen grund tilHilsen en ryge til 2 astma børn

ps

Se så at få lavet det rygeforbud på offentlig steder