Rygere er årsag til dødsbrande

Rygere er årsag til dødsbrande hallodu
Sig ikke at det er livsfarligt at bo over en ryger.

"Tobaksgløder er fortsat den hyppigste årsag til brande, som koster menneskeliv. Sidste år var tobaksrygning angivet som den formodede brandårsag i forbindelse med 34 af de registrerede dødsfald. Heraf stod sengerygning bag ti af dødsulykkerne, mens de øvrige 24 personer overvejende er omkommet efter at tobakken har antændt møbelpolstring eller offeret beklædning. Der er ikke tidligere registreret et så stort antal branddødstilfælde, som skyldes tobaksrygning uden for sengen. "

http://www.branden.dk/statistik.php

Sidste ryger lukker og slukker [:D][:D][:D][:D]

Se indad mig selv
hallodu du kan godt lide at prædike moral over for andre, hvad med at se indad og rette dine egne fejl eller uvasner, du er måske så heldig at du er fejlfri og kan sidde og pudse din glorie

host host Prince light
Jeg vil krydse fingre for, at din underbo er ryger.
Og det gør ikke noget, hvis han/hun er dement, og lider af parkinson.
Falckfolkene kommer i sidste øjeblik og redder ham/hende ud.
Desværre nåede de ikke op til overboen i tide. [:D] [:)]

Alle rygere siger rodvad
"Det sker ikke for mig", og de biller sig det selv ind. Jeg ved ikke hvordan man kan trække disse skylapper på? De fleste rygere er klar over faren, de "passer på".

Det er det samme med cancer, det "rammer naboen, ikke mig", det ved også de fleste rygere at røg forøger risiko. Det er kun de fanatiske rygere der totalt nægter fakta.

For een gangs skyld nightnurse
er jeg enig med dig, Rodvad. Ville dog nok ikke formulere det på denne måde, men meningen er OK.

Men når det er sagt, må jeg ærlig tilstå at når jeg læser sådanne indlæg som "hallodu" og tidligere charlee har præsenteret her på debatten, ville jeg ønske jeg røg - og helst lige i hovedet på disse skændsler for menneskeheden.

At nogen kan være så ubegavet og tro at hetz og nedgørelse kan hjælpe nogen af med røgen er totalt misforstået - især når der stadig findes så mange ubesvarede spørgsmål omkring cancer behandling og årsager til at cancer opstår.

Det tændte jeg virkelig en smøg på! Gammel sund ryger
jeg plejer kun at ryge 1 enkelt om morgenen efter kaffen, det er sandt du virker stik modsat, - find dig en anden gruppe at forfølge med rygerne kommer du ingen vegne, der er nazister og forbrydere i landet kunne du ikke oprette en tråd med dem?

Hetz ? hallodu
Det er hetz at fortælle om rygningens skadelige indvirkning på samfundet? Hvad med den hetz rygerne har kørt på resten af befolkningen med deres egoistiske uddunstninger. Mener du også at dem der kræver partikelfiltre på busser og biler er hadske og hetzende?

formoedede årsag, hvad anonym
Så med alle de klaphatte som hygger ved juletid, med levende lys, hvor brandvæsnet må rykke ud dagligt, grundet brand i et julelys eller adventkrans, næ du lad og fjerne julehyggen, nissen er død,

450 slås hvert år ihjel af bilister Hr hansen
sidste mand dytter og parkere hvor det passer ham

Hade og hetze rodvad
fremmer ikke noget. Men de to nævnte går somme tider over stregen, og da prøver jeg at lade være med at kommentere fordi det bliver kun værre.

Jeg har virkeligt læst mange af dine indlæg, det er vel kun partipolitik vi står langt fra hverandre?

Hihi nightnurse
ja, det kan vi vel også blive enige om. [;)]

Som svar på nightnurse
dit spørgsmål, vil jeg citere en af mine lærere:

"det er ikke hvad du siger, men måden du siger det på, der afgør om du bliver hørt"

Der er faktisk meget få rygere i området hallodu
Måske 2 ud af ca. 40 voksne. The trend is on your way [:)][:)][:)]

Du tager nu fejl nigthnurse hallodu
Den danske model har faktisk vist sig ikke at være så imponerende når først vi kiggede ud over den lille næsetip. Selvbedrag, naivisme og selvfedme er danske dyder der har været årsag til titusinder af døde og folk der har lidt af unødvendige sygdomme. Men tiden er løbet fra den tid, og selvom der er sinker der drømmer sig tilbage til 70'erne lever vi i 2008.

Når nu... guldfinn6340
du syntes der er så forfærdeligt her i landet og så skønt andre steder, hvorfor rejser du så ikke bare derhen, så vi, der syntes her er bedst, kan blive fri for dit brok?

Eller der er måske alligevel et par ting, eller tusinde, du ikke vil undvære for at kunne stå ved dine principper?

Hvad er det lige præcist nightnurse
jeg tager fejl i?

Du mener dit budskab bliver bedre hørt når du når du turer frem som en løbsk bulldozer? Du mener virkelig at din formidling af dine tanker vinder gehør, når du udtrykker dig med nedladende ord og holdninger?

Har du end ikke overvejet, at hvis du skal have rygerne til at stoppe op og gøre sig tanker om evt. rygestop, at din måde ikke er vejen frem?
Har du virkelig ikke fattet at dialog er fremgangsmåden, i stedet for din fuldstændig latterlige, rabiate udtryksmåde?

Hvis du mener dig berettiget til din måde at udtrykke dig på, er du velkommen - det er din ret; men du skal ikke forvente at blive taget seriøst, end ikke hørt på.

P.S.
Hvis du nu skulle glemme det - skal jeg lige gøre opmærksom på (endnu engang) at jeg ryger IKKE.

Nej.... piglet45
...men det er hetz at gøre det 15 gange om dagen. Der er ikke forskel på mennesker, husk det.

jamen hvad line-kbh ikke indlog
fanden er så dit problem[:/]

Stearinlysbrugere årsag til dødsbrande MalteFnalte
Ligesom folk med juletræer, brændeovne, gaskomfurer mm. Vi er vist mange, der er i overhængende livsfare[;)].

MalteFnalte

JA hetz MalteFnalte
Du kører løs med al dit brok om rygere, og jeg kan ikke rigtigt finde dig på andre debatter end rygerdebatten. Du er vist lidt ensidig. HVIS du absolut skal brokke GAVNLIGT for endnu flere mennesker, så synes jeg, at du skal gå i gang med carcinogener(ud over rygning) og deres skadevirkning på samfundet og menneskerne i det. Der er nok at tage fat på............[f]

MalteFnalte

Endnu en rygende cyklist ? hallodu
Dem er der mange af herinde, og næsten eller slet ingen der kører bil [:D]

Nu er det her jo netop en debat hallodu
Kan man ikke klare mosten, må man tage et hiv [:D]

Nu er det her jo rygerdebatten hallodu
Derfor finder du mig her, fordi der var fire brokkehoveder der kaldte sig "Den gule negl" og så opdagede jeg sgu' at der stadig fandtes fanatiske rygere, ligesom Kin Larsen.

2006 dødsbrænde Havaje
Dødsbrænde 2006
Formodede brandårsager Omkomne Brande
Tobaksrygning diverse 20 20
Sengerygning 9 9
Rygning i alt 29 29
Defekt fyringsanlæg 1 1
Kortslutning 5 5
Væltet lampe 1 1
Elektricitet i alt 7 7
Påsat 1 1
Selvmord 1 1
Bilbrand 1 1
Uforsigtighed brug af åben ild (Stearinlys) 3 3
Eksplosion 1 1
Uforsigtighed i forb. med madlavning 10 10
Ild i juletræ/dekoration 1 1
Overophedet brændeovn 3 3
Ukendt 14 14
I alt 71 71

rygerne har da en del ansvar men langt fra det hele

Næ, nej du hallodu
Jeg kender flere rygere irl og dem har jeg det godt med og de med mig. Der er ingen sure miner og de er hensynsfulde. Går udenfor når de skal ryge, mener faktisk at rygeloven er ok og de få gange de selv bringer emnet rygning på banen, fortæller de at de vil holde op med at ryge. Nogen af dem har små børn og vil ikke risikere at deres børn bliver forældreløse og de er faktisk netop stoppet med at ryge. Faktisk er de fleste rygere jeg kender eller har hørt om reelle mennesker som du og jeg. Det der undrer mig er dog dem herinde der viser deres fanatisme og mener at rygeloven skal afskaffes eller påstår at rygning er sundt. Den slags rygere er ekstreme og skal have modstand.

Nu er jeg jo et hensynsfuldt menneske hallodu
Så jeg tænker på andre end mig selv [;)]

Hvilken nedgørelse ? hallodu
Jeg er godt klar over at rygerkupeen herinde ikke kan følge med, men det skyldes sikkert deres rygerlunger [:D][:D][:D][:D][:D]

Et dødsfald er da et for meget hallodu
Men det er faktisk ikke så mange når man tænker på hvor udbredt det er med levende lys osv. Omvendt ser man altså mange rygere der er så afhængige af deres gift at de dratter om i sengen med en tændt smøg og derefter går op i flammer. De ender som et levende skod [:D][:D]

Jeg kan skam klare mosten.... piglet45
...jeg synes såmend bare at du er en dårlig debattør, der hetzer unødvendig meget.

Ryg du bare din smøg. Jeg klarer mig uden.

Jamen modstand i sig selv nightnurse
er OK - men som nævnt før er det din måde at opponere på, som jeg har det svært med.

Jeg mener ikke at der er nogen der har skrevet at rygning er sundt - men jeg har læst flere indlæg, hvor man stiller spørgsmålstegn ved de forskellige undersøgelser, statistikker, m.m.

Jeg synes heller ikke at rygeloven skal afskaffes - men er ikke blind for at man faktisk rent reelt IKKE VED helt præcist hvad der forårsager bl.a. lungecancer.
Man ved at rygning øger risikoen for lungecanceren, herom ingen tvivl. Men man har endnu ikke kunnet forklare hvilke gener eller hvad det er der gør, at nogle mennesker kan tåle at ryge og andre kan ikke.

Derfor er det umådelig svært at skære alle over med en kam - for ingen ved om f.eks. jeg, når jeg udsættes for passiv rygning får en lungecancer og min veninde der ryger mindst 20 cigaretter om dagen og aldrig har en sygedag, end ikke får KOL eller lungecancer.

Indtil vi får uangribelige beviser for at kombination af A og B giver eller ikke giver lungecancer, må vi lade denne tvivl stå åben.

Det er det latterligste indlæg Gammel sund ryger
af alle dine indlæg indtil nu, nogen større egoist findes ikke i hele debatten, bare din tone afslører dig, der grinede jeg godt nok, næ du der findes hensynsfulde mennesker selv her i debatten mange også ikke rygere det er så tydeligt.

Ingen tvivl hallodu
Rygning er årsag til lungekræft, KOL og hjertekarstgdomme og belaster sundhedsvæsenet unødvendigt. Der er folk der betvivler fakta og har udviklet et had til folk der frembringer det. Det er ligesom folk der ikke tror på Darwinisme.

Det er da godt at du ikke mener at rygeloven skal afskaffes. Så er de måske snart flertal for det herinde også ?

Jo der findes større egoister Anonym
F.eks. dem der udsætter sig selv for massiv forgiftning hver dag, mens deres familie kan stå og se på. Og lige pludselig en dag, så ligger egoisten på hospitalet og er uhelbredeligt syg. Men lovgivningen siger, at lægerne skal redde liv. Derfor vil lappeløsning på lappeløsning blive brugt på den syge egoist, indtil der til sidst ikke er plads til flere lapper.

Rigtig god fornøjelse med din fremtid!

Jo, ser du nightnurse
der er nemlig endnu tvivl om hvorvidt rygning direkte er årsag til lungekræft eller hvorvidt rygning fremskynder de genetiske mekanismer der kan udløse lungekræften. Det er ikke det samme, selv om virkningen og konsekvenserne nogle gange forekommer at være de samme.

Jeg synes at rygeloven som sådan er OK - derfor ingen grund til at køre hetz mod de eksisterende rygere. Jeg mener faktisk at det er vigtigere at bruge tid og kræfter på de unge, så de ikke begynder at ryge.
Det kan til tider være svært at lære en gammel cirkushest ny kunster, så mine kræfter vil altid være lagt der, hvor fremtiden ligger.

Men hvorfor ikke sprede MalteFnalte
din kamp til andre carcinogener? F.eks. under helse og sundhed?

MalteFnalte

PS : Jeg siger jo ikke, at rygning ikke er skadeligt. Selvfølgelig er den det[;)], men der er mange andre problemer med de ting, som vi omgiver os og vores børn(jeg har IKKE børn endnu og ville holde op med at ryge, hvis jeg blev gravid) med. Vi er blot ikke klar over problemernes omfang.

MalteFnalte

ØØeehh MalteFnalte
Du finder det vel ikke morsomt, at folk brænder ihjel, vel? Selvfølgelig skal man ikke ryge i sengen, men jeg finder ingen morskab i at høre om folk, der brænder ihjel(undrer mig bare lidt over dine smileyer).

MalteFnalte

Skulle vi.... guldfinn6340
ikke holde os til sandheden og skrive at; "Rygning er, sammen med en hel masse andre stoffer, MISTÆNKT for at være årsag til lungekræft, KOL og hjertekarsygdomme"?

Jeg ved godt at du har bestemt at rygningen er ÅRSAGEN. Men det er jo heldigvis ikke det samme som at det også er rigtig.

Det passer ikke nightnurse hallodu
Der er ingen tvivl om at rygning er årsag til lungekræft. Det er i den grad gennemdokumenteret.

Ikke alle rygere får lungekræft - nogen dør tidligere pga hjertekarsygdomme eller lignende og andre dør ikke. Det er heller ikke alle der bliver udsat for blyholdig benzin der tager skade af det, men derfor kan du jo heller ikke sige at der ikke er en årsagssammenhæng mellem blyholdig benzin og blyforgiftning og stærk miljøforurening.

Det er dokumenteret at rygning er årsag til lungekræft hallodu
Så det der med "..skulle vi .." kan du godt glemme.

Jamen så.... guldfinn6340
vis os dog den dokumentation.

Det eneste vi har set indtil nu er følgerne af div. talmagi.

At du skriver det hele tiden og igen gør det jo ikke rigtig.

Så frem med brugbare beviser. Talmagi er ikke brugbar bevis. Så glem statistikkerne. Det er rigtige beviser vi vil se.

Når du så finder ud af at du ikke kan fremføre den slags beviser syntes jeg du skal enten vedgå dette eller flette næbet og finde noget andet at skrive om.