Sådan får en diktator magt

Sådan får en diktator magt anonym
http://www.politicsforum.org/forum/viewtopic.php?t=68076

Jeg syntes lige jeg ville nævne det i al offentlighed, inden offentligheden kommer i fare.

Sagen er den, at jeg inde på et forum for diktatur-tilhængere (fascister, stalinister etc.) spørger dem, hvordan de vil komme til magten. Jeg nævner her, at der jo f.eks. i Danmark er folkestyre, vi har en folkehær med almindelige mennesker i hæren og vi har ro og stabilitet etc. etc. etc.

De svarer så, at regeringen jo i al hemmelighed kunne lave et militærkup.
Så vil regeringen bringe landet i undtagelsestilstand, og dermed indføre diktatorisk styre. De vil få folkelig opbakning, fordi de jo forebyggede, at disse onde nazister/kommunister/islamister etc. fik magten. Dermed vil man altså kunne retfærdiggøre drastiske skridt, som indskrækning af ytringsfriheden og andre anti-demokratiske ting og sager, fordi vi jo skal forhindre, at disse onde mennesker får magten.

Nu har jeg endelig fået lusket det ud af dem, og så synes jeg lige, at folket skal vide det.

Hvis der kommer et militærkup imod et vestligt land, så tænk dette:

Det KUNNE være lavet af regeringen. Det KUNNE jo være, at det var regeringens venner, og at det hele er arrangeret, for, at give regeringen mere magt.

For diktaturtilhængerne siger jo selv, at det er sådan, at de vil gøre det.

Så pas på med vores anti-terrorlove. Måske var terrorangrebene mod USA i virkeligheden en pagt mellem USA og Al-Qaeda. Og at årsagen til, at bin Laden ikke er fundet, måske i virkeligheden den, at de kun LADER som om, at de leder efter ham, men ikke gør det. For hvis de nu fangede ham, så ville dette jo medføre, at krigen mod terror stopper, og så er der jo ikke længere grund til så drastiske skridt som The Patriot Act.

Måske er hele dette bare skuespil?

Diktaturtilhængerne siger det jo selv.

Det var de dumme nok til. De var dumme nok til, at røbe deres egne metoder.

Lige lovlig konspiratorisk 1-2-3
... vil jeg mene. Men lige præcis den beskrevne procedure benyttes ofte - også i demokratier. Men det er typisk i ret unge demokratier.

I Nicaragua har den afgående præsident forsøgt øvelsen 3 gange indenfor de sidste par år, men hver gang har hær og politi nægtet at medvirke.

I Ecuador blev det forsøgt 2 gange sidste år, begge gange for at præsidenten kunne udskifte højesteret og ændre i forfatningen.

Og selv i Spanien sagde rygtet jo at Aznar prøvede at få Kongen til at kende det seneste valg ugyldigt og sætte landet i undtagelsestilstand - men kongen nægtede.

Proceduren er egentlig illustreret meget godt i filmen "Under Siege" med en brutal Bruce Willis i hovedrollen og der forsvæver mig at jeg engang så en dansk film (hed den mon tortur??) omkring samme.

1-2-3