Søger opskrift på Skagen Kræs

Søger opskrift på Skagen Kræs Hansen
Jeg søger en opskrift, på en ret som består af bagt kartoffelmos, inden i er der en form for "millionbøf".

Skagen kræs/Shepards Pie? Vibeke Nilsson
Det lyder umiskendeligt som den engelske ret Shepards Pie, som består af millionbøf m. et låg af kartoffelsmos.
Her er opskriften. Held & lykke!

500 g hakket oksekød
2 løg
50 g smør el. margarine
3 fed hvidløg
3 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomstpuré (70 g)
1 spsk worchestershiresovs
1-2 tsk rødvinseddike
salt
cayennepeber
timian

Endvidere:
1 kg kartofler
ca. 1 1/2 dl kogende mælk
50 g smør
salt peber
100 g reven ost

Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min. Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet midt i ovnen 35-45 min., ved 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen gylden.


Skagen kræs/ oksekød i fad Anonym
Kartoffelmos:
1 kg kartofler
1-2 dl mælk
50 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Lav kartoffelmosen som du plejer.

Kødsause:

50g smør
1 tsk delikatessepaprika
1 mellemstort grofthakket zittauerløg
600 g hakket oksekød
1 dl tomatketchup
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber efter smag

Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse af. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, salt og peber. Lad kødsaucen småsnurre under låg ca 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i et dybt, smurt ovnfast fad ( gratinfad) og læg kartoffelmosen over som låg. Bag retten midt i ovnen ca 25 min ved 200 grader. Server salat til.