søvnløs

søvnløs Anonym
Jeg kan ikke sove!!
Jeg har nu i 3 uger haft meget svært ved at falde i søvn.
Jeg er flyttet på kollegie og har boet her i ca. 3 måneder. I starten var der ingen problmer, men efterhånden som folk er kommet tilbage fra ferie og startet på uni, ja så er der begyndt at være en del uro her om aftenen og natten.

Jeg er meget træt om aftenen, jeg er i praktik og arbejder på fuldtid, er virkelig udkørt når jeg kommer hjem, især de sidste tre uger, hvor jeg først falder i søvn omkring kl 3 og skal op igen kl 7 :(

Jeg ved simpelhen ikke, hvad jeg skal stille op. Grunden til jeg ikke kan sove er alle de lyde der er her. Folk der hører musik, ser tv, smækker med dør og ikke mindst vaskekælderen under mig.

Jeg søger desperat efter metoder, der kan hjælpe mig med at ignorere lydene om natten så jeg kan sove. Har forsøgt med ørepropper, men det er som, de popper ud af mine ører? Jeg drikker ikke kaffe efter kl 13, cykler hver dag 6 km, lever sundt, sover ikke om dagen, går i seng kl 22,30 hver dag.

jeg håber virkelig I kan hjælpe mig!

Der er mangel på ordensregler? Bimmer ILP
Det er normalt ikke tilladt at vaske om
aftenen og natten, hvis vaskeriet er i
den samme bygning som lejlighederne.
Desuden skal folk vise hensyn, hvis
væggene er tynde. Det betyder i praksis
at folk skal skrue ned efter kl. 22.00 på
hverdage og søndage, så de ikke genere
naboens søvn.

Hvis der er ordensregler, så ring på
hos naboen og bed ham om at skrue
ned for musikken.

Din redning er.. tænkende
Du kan sikkert ikke få de andre Udisciplinerede beboere til at fatte deres nat-cikane, de er jo blevet opdraget sådan egoistisk gennem hele deres opvækst af vore "dejlige" pædagoguddannede. [:O]

Du må nok købe dig et par rigtig gode ørepropper og så et vækkeur der "prikker" dig på huden, for vækkeurkimen kan du jo heller ikke høre med gode ørepropper.

Sov godt, kære ven.

svar trådstarter
Her på kollegiet kan man reservere vaske frem til kl 24 og folk vasker gennem hele natten. Der bor 500 mennesker her, og der er rift om vask.Kan I anbefale en type ørepropper?
Jeg har overvejet sovepiller, men jeg er ikke tryg ved det. Jeg har hørt at man nemt kan blive afhægige heraf?

In Your dreams fruppe
Ordensregler for unge mennesker er sgu da lavet for at blive brudt [:D][:D]

Nej kan lade sig gøre Tidligere Kollegiane
Jeg nåede at bo på 3 forskellige kollegier mens jeg studerede 5 år på uni. På de 2 sidstnævnte var der ingen problemer med at overholde ordensreglerne.

Iøvrigt var der gangmøder med faste dagsordener og kollegianerne (på de 2 sidste kollegier) var gode til at skabe et dejligt miljø. Der var ro fra omkring 21:30 og musik på anlæg skulle slukkes senest kl 22.

Det KAN lade sig gøre. Eller kunne ihvertfald for 10 år siden.

Tidligere Kollegianer

Hvilke ørepropper også søvnbesværet
er da så effektive, at man ikke kan høre et vækkeur? Det gad jeg godt at vide.

Nå, nu er jeg også selv et af den slags mennesker, som vågner bare et knappenålshovede falder til jorden [:*(] Og lever ligeledes sundt med sund kost og motion hver dag.

sovepiller en meget dårlig idé Tidligere Kollegiane
kroppen får en forkert søvn og restituerer ikke rigtigt under en søvn med sovepiller.

Du bliver ikke "afhængig" af sovepiller som sådan. Men konstant brug af dem spolerer din søvnrytme og du vil få endnu større søvnbesvær når du smider dem igen.

Jeg synes, det er en meget dum situation du er havnet i. Jeg flyttede selv kollegium af samme årsag - og fandt et, hvor folk havde ordensregler, som de overholdte.

Det vil jeg rent faktisk anbefale dig - at søge ind på andet kollegium.

Tidligere Kollegianer

samme her Den lydfølsomme
jeg vågner også ved enhver lyd, dvs. ikke så meget af lyde ude fra, men alle lyde indenfor. Har en underbo som larmer med møbler og ting og sager. Jeg har også prøvet med ørepropper, men de holder IKKE alle lyde ude. Desuden får jeg ondt og kløe i ørerne af dem [:*(]

Den der med at bede folk om at være rolige om natten og at vise hensyn - ja, den virkede muligvis engang. Men i dagens Danmark tænker en stor del kun på sig selv og tager ingen hensyn til andre. De mener det er en indskrænkning af deres personlige frihed.

effektive ørepropper tænkende
For at ørepropper er "rimelig" effektive skal de være formstøbte til netop dine øre, MEN der er dog ikke endegyldig tavshed, for gennem huden og kraniet kan lyde godt trænge ind til hørenerverne.

Det lyder sandelig ikke godt I er 500, eller i den størelsesorden, der skal bruge vaskemaskiner i nærheden af hvor I sover.

Det er jo nærmest en umulighed at natten så ikke tages i brug til vaske-støj.

Endnu et sørgeligt eksempel på byggeri der ikke fungerer.
Hvordan kan "mennesker" finde på at bygge "støjgener" så tæt ved sovende.

Det er for mig ubegribelig at arkitekter og bygherrer ikke formår at vide hvornår mennesker som helhed sover.

Har nogen natarbejde og derfor sover om dagen er det selvfølgelig mere besværligt at planlægge optimal byggeri, men enkelte kan da finde ud af det.
Hvorfor gider andre så ikke lære af de "kloge". [:O]

Hvis formstøbte ørepropper ikke er tilstrækkelige, så må hele ens hoved indkapsles i en form for "støjdæmpende styrthjelm".
Har selv prøvet at bygge en sådan som prototype, det er bare svært at vænne sig til at sove med sådan en "indkapsling".

Heldigvis kunne jeg så efter nogle dages test tage den af, fordi det var min egen radio jeg havde sat til at spille højt om natten i mit soveværelse. [;)]

Sovepiller er en dårlig ide, men en KORTVARIG mulighed.
Problemet er bare at vi som enkeltpersoner ikke ved hvor hurtig vi bliver afhængig af et kunstigt stof.
Nogle kan fx ryge hash i årevis uden at blive afhængige, andre bliver det efter den første prøverygning. [:O]

prøv at læse mit ovenstående indlæg tænkende
Du må undskylde jeg ikke gentager min tekst direkte til dig, men du får vist dit spørgsmål besvaret ved at læse mit andet indlæg "effektive ørepropper".

Sov godt, kære ven.

mit andet indlæg om.. tænkende
Du kan måske også få lidt hjælp ved at læse mit ovenstående indlæg om "effektive ørepropper".

Du må også sove godt i fremtiden.

tænkende Den lydfølsomme
tak for din hjælpsomhed.
Men når jeg får ondt i ørerne og kløe af almindelige ørepropper, gør jeg det muligvis også af formstøbte. Mht hjelmen og total stilhed: jeg anede ikke at den slags fandtes. Jeg bor alene, og jeg ved ikke om jeg er tryg ved slet intet at kunne høre; hvis hytten brænder eller døren bliver slået ind, har man jo ikke en chance.. well, jeg vil overveje det..

Har dog tit tænkt, at det ikke kan være rigtigt, at man er nødt til at putte propper i ørene i sit eget hjem.. Synes det må være en menneskeret at få søvn - det gælder alle, uanset hvor man bor. Selv om trådstarter bor et sted med masser af unge, skal de ikke undskyldes for at ødelægge andres søvn. Der burde være vagter sådanne steder. For mit vedkommende har jeg to muligheder: klage til mit boligselskab eller flytte.

Trådstarter, er der mon ikke andre i dit kollegium som lider under støjen? jeg tænker på, om I kunne gå sammen om at klage. (Selv står jeg alene med mit støjproblem)

Jeg føler med dig. Håber du får sovet i nat [:*(]

svar2 trådstarter 1
jeg skal flytte i december - jeg glæder mig rigtig meget.

Men jeg må finde en løsning på mit søvnproblem inden da. Jeg kan ikke fortsætte sådan her.

Jeg vil forsøge at finde mig nogle gode ørepropper. Jeg har skrevet til viceværterne at vaskekælderen larmer rigtig meget, og de svarede de ville tilkalde en tekniker. Håber de tog min henvendelse seriøst.

Man tak for jeres hjælp! Hvis I har andre ideer eller råd, må I meget gerne dele dem :0)