Søvnløshed

Søvnløshed Sleepy
Suk! Jeg er endnu engang havnet i en søvnløs periode, hvor jeg vender og drejer mig i sengen og kigger olmt på vækkeuret… ”Åhhh nej, nu er der kun x antal timer, til jeg skal op – det stresser yderligere – og så kan jeg slet ikke sove!

Kender I det? Man ligger og grubler… og siger til sig selv ”Slap nu af – og sov!” – men det sker bare ikke.

Er der nogen, der har et godt råd mod søvnløshed – udover sovepiller.

På forhånd tak :-)

Frisk luft lilo
Måske hjælper det at gå en tur. Jeg bruger Baldrian tabletter, men det vil du måske ikke. De er til uro og søvnbesvær. Håber du får styr på søvnen.

Lider også af søvnløshed laddyladdy
Og det har været rigtig slemt her i vinter. Jeg har næsten haft flere øvnløse nætter end almindelig nætter. Har været meget stresset i vinter, så endte på desperationens rand og gik ned i Matas og sagde at de skulle finde på noget der fik mig til at sove :-) De gav mig nogle sovepiller men det er naturpiller. De hedder Baldrianpiller. De kan fås almindelige og med honning tror jeg. Jeg snuppede bare et glas og skyndte mig hjem og åd nogle piller så jeg ku indhente noget søvn :-) De virker ganske godt, så dem kan jeg godt anbefale.
Ellers kan jeg også godt anbefale at drikke en halv meget stærk øl inden du går i seng. Og i begget ilfælde har jeg fjernsynet sat på timer så det kører en halvanden times tid, for jeg sover bedst til fjernsyn :-)

Håber du kan bruge noget af dette. Vil følge debatten sammen med dig og se om der skulle være andre gode råd mod søvnløshed til hvis mine midler skulle holde op med at have en effekt :-)

Held og lykke med projektet

Hilsen en lidelsesfælle

Tak :-) Sleepy
Jeg har prøvet Baldrian - både i flydende- og tabletform, men det har ikke rigtig haft den ønskede virkning. Kamille te er også afprøvet uden det store held.

Men mon ikke, der findes andre muligheder?

så prøv med øl laddyladdy
en stærk øl plejer at hjælpe de fleste. Så længe du ikke gør det til hverdagskost, synes jeg det er en fin løsning :-) Sørg for at have en tung mørk belgisk øl i huset eller noget lignende. Eller en elefantøl, de slår næsten min far ud :-) Så nøjes med lidt af gangen ;-)

Når sove er et problem n.ico
så har du et stort problem.

Jeg har hele mit liv sovet dårlige, og hvis du ikke vil tage sovemedicine (prøv altid uden)
så skal du prøve om at smile.
Jeg mener det virleligt.
Prøv at nyde ting og sager, smil når du ligger i seng. tænk på dejlige ting, positive ting.

Efter mange år virker det for mig, og hvis jeg så ikke kan sove, så nyder jeg i hvert fald livet.

Mvh
Nico

Ps smile virker også mød stess.

hvorfor "ud over sovepiller"? dulkis
Hvad er det for ideer folk har om sovepiller?

Hvis du bruger dem rigtig er de geniale. Men der er en masse ting du kan gøre, som hænger sammen med din dagligdag og jeg kan jo af gode grunde ikke se på din profil "hvad du er for en" - alkohol - selv i moderate mængder - kan være en faktor der virker negativt i søvn. For lidt fysisk aktivitet i friskt luft - kan være en årsag. Så kan der selvfølgelig være helt andre ting der holder dig vågen, som dårlig økonomi, kærestesorg og andre bekymringer - men ser vi bort fra dem (hvis vi kan det) så er der tilbage at lave sig et "nu skal jeg sove" ritual.

Brug en time til at geare ned. Vær alene, lav noget afslappende. Tag et meget varmt bad - gerne karbad. Børst dine tænder. Sørg for dit soveværelse er ryddet og ordentligt og godt gennemluftet. Sørg for din seng er redt (og der er skiftet sengetøj mindst én gang om ugen) læg dig ned og sov.

Sover du ikke indenfor den første halve time, så stå op. Lad være med at ligge og lege "grill-kylling" rejs dig. Tænd ganske lidt lys, men sæt dig i stuen. Læs noget kedeligt i en ½ time. Gå i seng igen og sov!!

Kan du ikke sove efter den anvisning går du til din læge og får noget fornuftigt sovemedicin. Noget fornuftigt sovemedicin er indslumringspiller, som IKKE er vanedannende og dem bruger du så i 8-10 dage, så du har vænnet din krop til en soverytme.

Indslumringspiller er totalt ude af kroppen efter 7 timer - så du tæller baglæns. Du tager pillen 8 timer før du skal op og 10 min inden du skal sove.

Har prøvet med de her beskrevne metoder og de har virket.

Sovepiller nu om dage er udemærkede værktøjer. Ingen grund til at være bange for dem. Og helt ærlig - hvad er alternativet? Søvnløshed? Det er ikke et bytte værd.

Ingen fungerer, hvis de ikke sover tilstrækkeligt.

Lider også af søvnløshed Trætheden
Det er sikker bare en vinterdepression. Depression er en af de største årsager til søvnløshed. Kan også bare være at du er ekstra stresset i øjeblikket, så du tænker for meget og ikke kan falde i søvn. Angst er i øvrigt også ofte forbundet med [url=http://www.sundhedslex.dk/soevnloeshed.htm]søvnløshed[/url] - ofte har man angst for ikke at kunne sove - en velkendt form for præstationsangst, som har en selvforstærkende effekt og forværrer søvnløsheden.