Sammensatte navneord.

Sammensatte navneord. Frk. Jensen
På engelsk skriver man stort set altid flere navneord efter hinanden i hvert sit ord. Det er ikke gældende på dansk. Alligevel ser man oftere og oftere danskere gøre det. På dette forum og mange andre steder.

Men 'et lyst hus' er altså ikke det samme som 'et lysthus'. Faktisk giver det ofte nogle pudsige udtryk, når nogle vælger at dele ordene uhensigtsmæssigt.

Eksempelvis var der én, som for nogen tid siden havde en overskrift: "Spørge skema". Det kan man godt, men man får næppe noget svar.

Er det sløseri fra dansklærernes side? ... eller eleverne?

Ja - du har ret Dansklæreren
Det er sløseri. Hvis man ønsker at tydeliggøre et sammensat navneord, gøres dette med en -
Altså f.eks. lyst-hus spørge-skema osv.

edb M. Adkasse
hej!

Jeg tror ikke det er dansklærernes skyld. I stedet tror jeg det har stor indflydelse at vi sidder foran en computer der ikke overvejer om det skal være et sammensat ord eller ej, især ikke hvis begge dele af det sammensatte ord klare sig fint uden at være sat sammen med andre ord. fx mad kasse, disse ord er helt fine hver for sig, derfor er der ingen problemer når man bruger sin computer + tekstbehandling = man vænner sig til at tingene godt kan se ud på den måde => ens opmærksomhed ang problemet forsvinder.

Dette sker især efter man har forladt undervisningsmiljøet, for mens man er der, så skal man nok få at vide hvad men gør rigtig eller forkert.

Ha en god dag
Mille

Sammen satte ord Ecitsuj
Kan Søren ikke spørge Jørgen hvorfor han er sådan en spørgejørgen? Jo, men hvordan Søren skal Søren så spørge spørgeJørgen, så han for Søren da forstår at det sørme er vigtigt at han sørger for at svare, så selv Sørens søster Søs selv syntes Sørens spørgen til Jørgen var Sørens.... (kunne blive ved i en uendelighed) ;o)

Hæver gløggglasset og skåler for at småålenes for små småål ikke føler sig alt for forsmået.

FORKERT Atheist
sammensatte navneord skrives ALTID ud i et på dansk!

lysthus, madkasse, dansklærer, mikrofonstativ, skinneskidtskraberfagforeningsformandskaffeklub...

Der er ingen undtagelse når det er to danske navneord der sættes sammen...

Nutid/datid The King
Til Ecitsuj:
Du må så lige øve dig på forskellen mellem synes og syntes ;-)

... Thiago Random
Frk. Jensen skrev:
Er det sløseri fra dansklærernes side? ... eller eleverne?

- Jeg ved det sørme ikke, men jeg var bestemt ikke sikker på om det var en regel. Dit indlæg gav mig svaret. Nu håber jeg bare at du har ret [:O]