Samværspligt

Samværspligt Moderen
Jeg tror faktissk at det ville være en god idé at gøre samvær til en pligt og ikke bare en ret.

Jeg tror at mange fædre ville ende med at blive glade for at de tog deres ansvar og fik et godt forhold til deres børn. Jeg tror faktisk at nogle fædre er i tvivl om hvor velkomne de er, til at se deres børn og jeg tror at mange af dem fortryder en dag at de aldrig søgte samvær.

En pligt, som selvfølgelig ikke skulle være strafbar ikke at overholde, men som skulle betyde et højere bidrag som konsekvens. Pengene skulle svare til de penge faderen ca. skulle have brugt på samvær.

Tåbeligt Anonym nr. 2000
der kommer ikke noget godt ud af tvang i det henseende!

Desuden siger du at der ikke skal straffes hvis man alligevel undlader at gøre det, og i samme åndedrag siger du at det skal koste penge at lade være! -I dette land har vi et begreb der hedder "at straffe økonomisk", hvilket egentligt er det du vil indføre.


Så skal det være strafbaret eller ikke??

Hov hov Moderen
Der er forskel på en bøde og penge til forsørgelse af egne børn. Det normale børnebidrag dækker jo næsten ingenting og er sat efter at man skal have råd til samvær med barnet.

JEg tænker bare at barnet kunne få glæde af de penge der alligevel skulle have været brugt på det.

Det har intet med bøde eller straf at gøre, men handler om ansvarlighed omkring samvær.

3000,00 kroner for et besøg P. Hansen
og hvad koster det så ca. at have et barn på samvær en weekend?? Synes du??

Den ene af mine kostede ca. 1700 kr, den anden ca. 1200 kr. for et weekendbesøg, så var alt også betalt...transport ,manglende jakke f. eks., mad, guf, fornøjelser osv.

udover børnebidrag * 2 selvfølgelig.

nej nej nej britzen
Bøder for ikke at være sammen med sit barn, Åh nej -

Det virker sgu for vanvittigt, vil faderen ikke være sammen med sit barn, skal truslen om en evt bøde eller hvad den kaldes (forhøjelse af bidrag) sgu da ikke være grunden til at han alligevel tager barnet på weekend !!

Børn er ikke en handelsvarer -

Er der ikke den store interesse hos faderen i at se sit barn, ville jeg aldrig presse besøg igennem, det er sgu da synd for barnet og virker som om, moderen blot vil ha fritid, koste hvad det vil -

Og får hun ikke den fritid så skal der kompenseres i cool cash -

Åhh nej
guller

hmmmm anonym Q
jeg betaler børnegudie... fem weekendbesøg.. 1700 kr. og så alt det andet oveni.. men gør det gerne for at se min søn.

Man kan jo aftale, hvis man bor langt væk... at det så er ferier i længere perioder..fordi det afgørende må være, at der er kontakt.. I de nye regler, der kommmer skal forældre deles om transportudgiften..så der nok ikke mange, der flytter for langt væk :-)

Samværsplit til start men overholdes den ikke..udløser det højere børnebidrag

..Som Dulkis er inde på....GIV samværsretten til børnene !

God ide yofilo
Det synes jeg er en rigtig god ide. Det ville i hvert fald komme børnene til gode på lang sigt.
Det er jo langt fra alle fædre der er ligeglade, men nogen tror jo at de kan slippe afsted med at betale et beløb om måneden og så må børnene bare undvære deres far. I sådanne tilfælde tror jeg nu alligevel at en klækkelig bøde (f.eks. 2500-500,- pr. gang) ville motivere dem til at optage samværdet. Det kunne jo være at det blev en fornøjelse for begge parter, med tiden.

besynderlig stor interesse du udviser i dette emne anonym Q
hvorfor ?

Har du børn i byen ?

hvad vil du forslå ? anonym Q
selvfølgelig vil moren også have et liv og fritid, hvorfor skulle hun ikke det ?

Jeg tror ikke at en mindre forhøjelse af børnebidrag ville få en far der ikke vil se sit barn til at se det.

Og skal mænd havde ret til bare at gå fra deres ansvar ? hvordan skal man så give dem en løftet pegefinger... ? ..skal man blive ved med at acceptere at de smutter ?

anonym Q

Ikke i byen, men Anonym nr. 2000
hjemme hos konen og jeg.

Er interesseret i emner som omhandler nedsættelse af den personlige frihed i form af tid eller penge!

Mærkeligt at folk ofte tror, at man selv behøver være ramt, for at interessere sig for bestemte ting... det må da være egoisme så det batter hvis det er tilfældet!

ja, du har ret anonym Q
og nedsættelse af den personlige frihed i form af tid og penge, er jo noget de 100 procent enlige møder er underlagt.

Jeg betaler selv børnepenge og har selv et barn, så jeg ved at de børnepenge jeg betaler ikke opvejer omkostningerne for et barn, mht. til tøj, skolerejser, fritidsinteresser, børneopsparing osv.
Derfor køber jeg udover at betale børnepenge også tøj til min søn og laver opsparinger og giver ham legetøj og andre ting han ønsker sig...som han får med hjem.
Gad vide hvor mange weekendfædre der gør det ?

anonym Q

I barnets tarv Ene mor
Jeg er helt alene med min søn, hans far er ikke inde i billedet overhovedet. Mit højeste ønske er at finde en mand, der vil og kan påtage sig den rolle, som der lige nu mangler...
Jeg tror ikke det gavner hverken barnet eller faderen at påtvinge dem samvær. Jeg tror det er mere skadeligt for barnet at være sammen med en person, som ikke vil være sammen med barnet. "Hvorfor elsker far mig ikke?" Tænk at være barn og blive tvunget til at være sammen med et voksent menneske, hvor man konstant skal kæmpe for at få den nødvendige kontakt, ville du virkelig lade dit barn vokse op uden kærlighed? Jeg tror det værste man kan udsætte et barn for, er at føle sig uønsket. Jeg elsker min søn over alt på jorden og han skal aldrig være i tvivl om, at de voksne i hans liv er nogen han kan stole vil opfylde hans behov, støtte og elske ham. Små børns tillid til de voksne er vigtigt, de har jo brug for de voksne for at få stillet deres basale behov, mad, tryghed, varme etc...

det er slet ikke der katten ligger begravet anden anonym
Ingen vil tvinge nogen til samvær.

Problemet er hvordan man kommer accepten af "svigt" til livs. Dvs en løftet pegefinger til den som skred fra sit ansvar.

Der kommer en nye retningelinier til foråret, som giver fædre en masse rettigheder, men ingen pliger.. de hedder sig.."barnets ret til begge forældre".. det er en være gang markværk, som ikke tager udgangspunkt i barnet.

bare rolig.. der tales ikke om samværstvang... men pligt.

Samvær Anonym
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til det. Jeg har ikke selv børn men har været papfar til 2 i nogle år. Er det desværre ikke mere. Men jeg elskede sq de unger. Jeg kan slet ikke forstå det skal være nødvendigt at lave regler. Hvordan pokker kan de overhovedet undvære deres børn?! Det forstår jeg ikke. Det er så fjernt fra min verden, med mindre der selvfølgelig er nogle specielle omstændigheder.

hvis du spørger mig Anonym (o) (o)
ville jeg svare, at de forældre, der skrider fra deres børn har psykopatiske træk... de mangler i hvert fald empatien... fordi det er uforklarligt at nogen kan leve med at have børn, som de ikke har forsøgt at se.

vh...

Samværspligt Hende der smiler
Hej Moder

Jeg giver dig ret i at der bestemt bør være pligt til samvær! Dog mener jeg ikke at straffen bør være penge, men derimod fratagelse af al samvær og indfydelse i barnets liv iøvrigt!

Som det er idag har boforælderen al pligt, og samværsforælderen har ret (og dermed mulighed for at skalte og valte som denne lyster) - det bør ændres, til glæde for barnet, så disse børn fremover slipper for at blive skuffet gentagne gange over at de ikke bliver hentet, eller bliver frasorteret fordi samværsforælderen lige skal på ferie eller andet!

Læg venligst mærke til at jeg ikke har kønsopdelt de 2 forældre-roller, idet det lige så vel kan være en morsom en far der varetager begge roller!

Smil