samværsret til psykopater ?

samværsret til psykopater ? krumme2
Ville i udlevere jeres barn til en forældre som i vidste var karakterafvigende ?

Hvis Retten siger Ecolab unplogged
Det kan du blive nød til.

Ved en..selvom han sad i spjældet for incest, havde han stadig samvær med sit barn, hjemme hos sine forældre, når han havde orlov.

Psykopat og karakterafviger er ikke det samme master-of-domestics
Alle psykopater har pr. definition en personlighedsforstyrrelse (=karakterafvigelse).

Men langt fra alle karakterafviger lider af psykopati (=dyssocial personlighedsforstyrrelse).

Er det en dianogse, du selv har stillet, eller er det en læge, der har stillet dianogsen?

Hvis du ved, at en læge har stillet dianogse, så kan du jo gøre noget ved sagen.

karakteristik......... krumme2
Diagnogsen er aldrig blevet stillet, men en psykolog har mistanke..

Det nemmeste ville jo være IKKE at få børn med dulkis
karakterafvigere af forskellige kategorier.

Men hvem forælderen så omgås også når de har barnet på weekend, kan man ikke blande sig i. Der slutter festen.

hmm bagklogksabens lys krumme3
kan man ikke bruge til noget for der er det jo ligesom forsent.........

Ok,.. master-of-domestics
De færreste psykopater får stillet dianogsen, fordi de stort aldrig lader sig behandle frivilligt.

Hvis vil forhindre, at han/hun får samkvem, så skal du nok lade være overfor kalde ham/hende for psykopat overfor myndighed men i stedet fokusere på de psykopatiske handlinger, han/hun har begået, uden at kalde handlingerne for psykopatiske.

Offentlige myndigheder, der medvirker i den slags sager, kan godt li’ selv at drage konklusionerne.

Hvis du over for myndighederne kalder ham/hende for psykopat, så vil bare være påstand imod påstand. Du kan komme til at virke påståelig eller intrigant og dermed sætte dig selv i et dårligt lys.

Psykopati tabu ? krumme2
Okay kan godt se fornuften i det.
Det kan hurtig misforståes.Psykopati - Gør det folk bange ?

Hvordan kan det være de har sådan et sygeligt behov for at bruge barnet imod den anden ?

hvis man ikke er i stand til at vurdere det forlods dulkis
hvorfra får man så evnen senere? Man får vel ikke bare børn med hvem der nu melder sig efter først til mølle princippet.

Det er vel gankse få mig2
der tænker at han er den første og bedste så ham får jeg et barn med nogle gange er det mere komplekst og ikke så sort/hvid som du opstiller det.
I sidste ende drømmer de fleste mennesker om den harmoniske og kærlige kernefamilie. Nogle mennesker tager nogle valg her i livet som de mener er det bedste for dem selv og andre mennesker - de fleste mennesker træffer beslutninger i den bedste mening.
Nogle gange er de bare ikke klar over at der måske er noget som kunne være bedre hvor skulle de vide det fra, hvis de ikke har lært det ?
psykopater er som regel psykisk og fysisk voldelige og det gør at hvis man ikke allerede har så kommer man altså til at udvikle en hvis form for tillært hjælpeløshed.
De bruger samme metoder ligesom dem der torturer andre mennesker. Så bedst som du tror alt er godt og fint så kommer der et slag eller en bemærkning......
Alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv prøve at blive fasineret af en psykopat...

Men man kan vel heller ikke Fie2
forvente atandre vil forstå hvad det indebærer, folks intolerance og fordomme kommer meget vel til at virke som et overgreb igen når offeret åbner op for deres oplevesler med en psykopat. Ikke nok med at de har været igennem et helvede men så skal de også mærke omgivelserne fordømmelse omkring dette........tsk tsk

Barnets far er psykopat Anonym
Min dejlige pige på 10 år har en far der er alkoholiker og - tør jeg roligt sige anonymt - rendyrket psykopat!

Jeg var i garnet i mere end 12 år og slipper formentlig ikke fra ham førend en af os ligger 7 fod under. Min datter har nu ikke haft samvær med ham i 2 år og ønsker det ikke selv. Han er ellers - tror jeg- tørlagt og har været i nogen tid. Men det ændre ikke faktum. Hun kan ikke lide hans væsen og er bange og utryg. Det er omsider gået op for amtet, hvorfor han kan søge om samvær, men får den ikke før min datter siger ja.

Så længe hun har det sådan vil jeg som jeg tidligere har gjort- kæmpe for ikke at skulle aflevere hende til ham.

Så til det spørgsmål - NEJ jeg vil ikke afleverer mit barn til en psykopat.

En der har det tæt inde på livet og som forsøger at få det bedste ud af det.

PS. Af rigtig gode grund forbliver jeg anonym på debatten håber i tilgiver mig.

nysgerrig Krumme2
Hejsa respektere din anonymitet.
Hvad har han gjort i mod dit barn siden han ikke får samvær ? Jeg spørger fordi jeg er nysgeerig efter at vide hvad der skal til før myndighederne stopper samvær

Hej anonym teknikkeren
jeg håber for både dig og din datter, at du finder dig en mand som kan give jer begge en kærlig og tryg tilværelse, det under jeg jer bestemt.
Myndighederne har handlet korrekt, ved at lade din datter selv bestemme hvornår hun vil besøge sin fader.

mange kærlige tanker til jer begge
Tek-12

Hvad så hvis Hmmgr
Psykopaten manipulere barnet til at sige til myndighederne at det hellere vil være i psykopatens hjem, hvad gør man så ?

Jamen det er jo et godt spørgsmål. teknikkeren
Men man må da håbe at myndighederne er dygtige nok til at gennemskue psykopaten.
Tek-12

Aj godt spørgsmål Krumme2
Fordi der faktisk kun er en sagsbehandler tilknyttet når der træffes afgørelser om samvær dvs. chancen for at den sagsbehandler tager parti er meget stor og i nogle tilfælde tager de også psykopatens parti....så det er faktisk ikke lige til når sådan en sag skal afgøres.
Sagerne bliver også enormt ensformigt så mange forældre får følelsen af at de kommer ind på et samlebånd, men hvad når der virkelig er specielle behov i en familie f.eks. når den ene er psykopatisk

Sagsbehandlerne er for dårligt uddannet teknikkeren
Næsten alle sagsbehandlere er for dårligt uddannet. De har ikke nogen egentlig viden on sociale problemer, de ved kun det man kan læse i en bog.
De kører meget ensrettet og snævertsynet i deres sagsbehandling. Det værste er dog deres magtsyge, som er meget udtalt og som nærmest erstatter brugen af den sunde fornuft, samt det at lytte til klienterne.
MVH Tek-12

klientgørelse krumme2
Ja det er akkurat den samme oplevelse jeg har af dem. De elsker deres love og kan næsten ikke vente med at tage dem i brug når der kommer nye love. De opfører sig som om at de er herskere over en familierne og sidder samtidig med et kodylt stor ansvar som nogle af dem slet ikke er konpetente nok til at varetage.
Øv hvor er statsamtet dog inkompetent..

Så sandt Så sandt teknikkeren
Sagsbehandlerne har ofte en psykopatisk adfærd. Jeg alene vide. De taler ganske enkelt hen over hovedet på klienterne, de har en selvtillid på størelse med Rundetårn, de er ofte meget selvoptaget, og mangler i høj grad forståelse for andres problemer.
Tek-12

Sagsbehandlerne Krumme2
Okay det er måske lige vildt nok at sige de har psykopatisk adfærd,(alligevel skal jeg da ikke kunne udelukke at det er der nogen der er) men jeg tror bare de ikke har kompetencerne til familier med særlige behov

Hej igen! Anonym
Sikke en masse debat og kommentarer jeg skylder jer!

Jo ser i min ekspsykopat og alkoholiker fik ved fogedens hjælp en samtale med min datter for godt 2 år siden. Her fik han manipuleret hende til sommersamvær i 4 dage. Da hun kom hjem herfra, opførte hun sig fjernt og mærkeligt og brød til sidst sammen og fortalte at han havde kørt bil med hende, havde drukket og havde bedt hende lyve overfor mig!
Jeg måtte trøste og formilde, mens jeg indvendig var ved at eksploderer. Han havde dengang en kæreste. det viste sig at hun på tidspunktet for samværet lå i sengen med en dyb depression! - En ting han senere kommenterede at det var da OK, for så kunne han bedre koncentrerer sig om sin datter. Han havde underholdt hende med at køre hende en tur forbi Horserød statsfængsel og fortalt at der havde far siddet i fængsel (Han fik et par måneder for vold mod tjenestemand). Han havde drukket og kørt bil med hende uden førebevis.

Så stoppede festlighederne og jeg slog i bordet overfor amtet.

Inden det skete nåede han at få vores første sagsbehandler værfet af pinden. Hun kunne simpelthen ikke holde til hans facon. Nu har vi så en erfaren dame og en dygtig børnesagkyndig, som kan skære igennem og se hvad han er for en størrelse.

Det er bare ET eksempel på hvad han har gjort"OS" siden vi flygtede og hvad jeg har formået i forhold til amtet. Det koster blod sved og tårer, men jeg håber snart at han giver op. Vi skal bare bruge en masse fred og ro nu. - Specielt min datter.

Mit råd til alle der sidder i en lignende situation er, hold jer til facts. Behold hovedet koldt og lad jer ikke manipulerer. Hvis i begynder mudderklaskning, er der ingen, heller ikke i amtet der bevarer respekten.
Sørg for at dokumenterer jeres påstande og foreslå løsninger i stedet for bare at sige nej det kan jeg ikke gå med til.

Jeg kunne skrive en håndbog i at håndtere amtet og psykopater!

Har dog ikke tid skal også arbejde.

Venligst Anonym

En mand? Anonym
Kære Hvad skal jeg med en ny?

Det har jeg slet ikke behov for. Jeg dumper somend bare ind i en ny en af den tidligere omtalte type.
Det er netop her jeg tror mange forældre/fraskilte begår en fejl overfor deres børn. I stedet for at finde sig selv, finder de en ny kæreste. Og DET har skilsmissebørn overhovedet ikke behov for. De har brug for DIG og at du er der for dem i nuet, det er du ikke hvis du render rundt på en lille lyserød sky.

Lige da vi var flygtet fra ham, havde han en kæreste. En nat vågnede jeg ved at min lille pige græd hjerteskærende. Hun havde drømt at jeg hevde fundet en ny kæreste fået nogle flere børn, og glemte alt om hende!!!!

Aldrig siger jeg jer ALDRIG skal det ske

Der er masser af andre ting at tage fat på ude i livet. - HESTE, gode film, opera, kultur natur osv osv...... Sammen med min dejlige pige!

ANONYM

Det er godt nok hårde betingelser teknikkeren
sikke dog en psykopat. Jeg forstår godt du og din datter trænger til ro og fred oven på den omgang. Det er rigtig dejligt at høre at du har fået en ganske glimrende sagsbehandler, det er bestemt meget værd.
Gid det må være sådan at du og din datter for en kærlig omsorgsfuld og tryg tilværelse med nærværd og lykke.
Mange kærlige tanker
Tek-12

Hej anonym teknikkeren
Nu er det jo ikke alle mænd der er sådan, som din tidligere mand, der findes da heldigvis også gode kærlige mænd, som har hjertet på rette sted.
MVh Tek-12

Det ved jeg Anonym
Men, de er som regel allerede taget og personligt går jeg ikke efter gifte mænd.

Tro heller ikke at jeg har fået afsky for det modsatte køn grundet en enkelt psykopat. Jeg tror bare jeg er mættet og bruger energien på andre ting der har været undertrykt de sidste 15 år af mit liv.

Desuden arbejder jeg på en arbejdsplads, hvor jeg er den eneste kvinde på fuldtid!
Så mentalt har jeg rigeligt med mandehørm omkring mig.

Tak for dine varme og kærlige tanker

ANONYM

Kender det... Julle35
Hej - Jeg sidder i samme sitation lige nu. tak fordi du fortalte din historie.
Det har simepl hen været så hårdt for mig at få sagbehandleren til at tro på det jeg siger men jeg tror det er fordi jeg manglede noget dokumentation. Jeg er i gang med at samle dokumentatioenen nu og det er begyndt at vende det hele. Men hvor er jeg bare ked af at jeg først har gjort noget ved det nu. Jeg har bare været så bange for ham og tænkt nu er jeg jo gået fra ham så sker der jo ikke mere ,men det gjorde der og jeg forsøgte at skubbe det hele ned under gulvtæppet. Jeg har bare mistet troen på mig selv i rigtig mange år. Jeg er først begyndt at mærke dyb og indfølt glæde ved livet nu fordi jeg er begyndt at gøre mig fri af den magt jeg har ladet ham har i mange år over mig og mit barns liv....

Tabu Julle 35
Jeg kom lige til at tænke på at for nogle år siden da K.K steincke var i regeringen gik der en bølge af ren racehygiejne gennem landet og det vil sige at hvis du ikke kunne læse eller havde andre problemer så kom man på institution og udviste du psykopati eller andet så blev man steraliseret. Måske er vi gået over i den anden grøft - måske er folk efterhånden blevet så bange for at kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade...

Velbekommen teknikkeren
min ven, og pas nu godt på dig selv og din datter.
Mange venlige hilsner Tek-12

Og i lige måde Anonym
Tak igen. Jeg passer på det bedste jeg har. I dag kl. 14.24 for 10 år siden, var den bedste dag i mit liv. Hun er idag 10 år. og det bedste der nogensinde er sket mig.
Der var en grund til at jeg skulle leve med en psykopat i så mange år.
Hun er et af de mange børn der i sind er så god og stærk, at hun er værd at kæmpe for.

Knus
ANONYM

Børn er altid værd at kæmpe for teknikkeren
hvis man giver børn kærlighed tryghed omsorg og nærværd, så for man det dobbelte igen.
Jeg taler af erfaring. Min datter på 15 år, kommer stadig hen på sofaen med sit tæppe, og putter sig ind til mig, så lægger jeg armen omkring hende, og så sidder vi ellers og ser fjernsyn sammen, hun siger, at så føler hun jeg giver hende tryghed og nærværd. Tro mig det er noget så smukt.
Kram tek-12

Man finder ud af det under graviditeten Psykopatramt
Så længe man er stærk, kan man godt have et "normalt" forhold til en psykopat. Man undrer sig måske over nogle naive eller firkantede holdninger og kan godt ind imellem se at den anden er egoistisk og mangler empati. Men konfronteret med det har han altid en god forklaring, som man køber.

Men så bliver man pludselig svag: Det kan være, man bliver gravid. Eller at man flytter ind i hans hus og opgiver sit eget. Eller at man lader sig overtale til at opgive studierne eller drømmejobbet. For psykopater og narcissister er jo fantastiske til at overbevise om, at de er velhavende og har styr på tingene.

Og SÅ ændrer han personlighed. Før var man hans drømmepige og prinsesse. Og alt var fantastisk. Nu er han giftig og modbydelig, alt skal være som han siger, han påstår at du er sindssyg, når du hænger ham op på, at han skulle være millionær og have lovet at holde orlov fra arbejdet under din graviditet, for at I kunne være sammen. Pludselig opdager du, at du har siddet i en Stein Bagger-"drømmefabrik" og at ALT hvad du har bygget dit liv på i tillid til din kæreste bare var løgn. Man kan ikke tale med andre om det. For det virker så usandsynligt at man er bange for ikke at blive troet. Og der sidder man gravid, uden bolig, uden job. Og kan pludselig ikke komme væk. Man er fanget i hans spind...

Jeg tror faktisk, det kunne ske for os allesammen. De kvinder, jeg kender, der har været sammen med en psykopat, er fuldkommen normale.

Hvor har du ret! Meto
Lytter man til psykopat "ofres" historier, så ligner de hinanden - Uhyggeligt meget!

Barnet er det stærkeste våben! Meto
1. Fordi det giver adgang til dig og dit liv.
2. Fordi det gælder for psykopaten om at vinde - Barnet er et middel og psykopaten er samvittighedsløs.
3. Psykopater nyder retssagerne og det spil af løgne som de kan sætte i scene.
4. Barnet, er den direkte vej til at udsætte dig for afmagt og et følelsesmæssigt smertehelvede... Og det kan gøres fuldt lovligt! Retssag på retssag... Det gælder om at du ALDRIG må føle dig tryg.

Enig Psykopatramt mor
Der er en kæmpe berøringsangst over for psykopati i retssystemet - i hvert fald i samværssager. Selvom kun 3-4% af alle samværssager går hele vejen igennem retssystemet - og man måtte forvente en ophobning af psykopater i disse sager, mister kun få procent af forældrene retten til at se deres børn. Dvs. at vi ikke taler om procenter, men om promiller af forældrene, der mister retten til at se børnene.
Resten af børnene og forældrene - står ubeskyttede og tvinges til samvær med en mand eller kvinde, der lyver, manipulerer og dedikerer deres liv til at ødelægge deres eks - fuldkommen ligeglade med, at det sker på bekostning af børnene.

Psykopater og narcissister burde ikke have samvær. Ordene er ikke skældsord - de er diagnoser. Og det ville være rart, hvis psykiatere brugte noget krudt på at stille diagnoser i retssystemet. At de talte med de tidligere ægtefæller, ekskoner eller eksmænd fra endnu tidligere tider, familie og venner, arbejdsgivere og kolleger, kommune, skole og børnehave. Altså at de få børn, som nu er alvorligt i klemme, fik den rette beskyttelse. Det kræver een stor detektivundersøgelse. Til gengæld redder du menneskeliv, både offerets og barnets. Og hvad et par tværfaglige møder med fagfolk og nogle interviews i kroner og ører sammenlignet med samfundets omkostninger ved børn som bliver asociale eller på andre måde skadet af samværet med en psykopat?

Man burde måske også bruge politifolk. De er suverænt gode til at gennemskue psykopater. Kender alle tegnene. Kunne en politimand ikke sidde sammen med den børnesagkyndige psykolog eller psykiater og hjælpe med at gennemskue, hvem af parterne der lyver og manipulerer?

De nuværende børnesagkyndige undersøgelser er ikke spor værd. De er for korte, de børnesagkyndige ønsker samvær for enhver pris og jeg har kendskab til adskillige, som ALTID tror på psykopaten. Det er forfærdeligt!

Ja, desværre Kun psykisk voldsram
Jeg afleverer mit lille spædbarn flere gange om ugen til en mand, som fik mig indlagt på en psykiatrisk afdeling pga. psykisk vold, mens jeg var gravid.

Manden er kold som is, har aldrig passet vores barn og chikanere mig nu på alle måder ved at fremstille mig som psykisk syg, anklage mig til Statsforvaltningen og kommunen for omsorgssvigt og "drille" mig når han henter og bringer vores datter.

Han er blevet undersøgt af en børnesagkyndig. Men undersøgelsen kunne slet ikke bruges til noget. For den børnesagkyndige var fuldkommen overfladisk og tog slet ikke stilling til, at de oplysninger min datters far fodrede ham med var løgn hele vejen igennem.

Hvis verden var god, så fik far det samvær, han selv valgte da vi boede sammen: fem til ti minutter om dagen.

Men verden er ond, eller forældreansvarsloven er i hver fald. Og vores lille barn skal på samvær hos en far som slet ikke har empati men som kun spiller skuespil når der er nogen der ser på. Så har han travlt med at vise hvor god en far han er. Når ingen ser det er han ondskabsfuld og psykisk voldelig hele vejen igennemm. HAn diskutere alt og siger feks. til vores lille barn: Hold op med at græde. Det er noget af det mest modbydelige og ondskabsfulde. Hvordan kan du gøre sådan imod mig, når jeg af alle mine evner og kræfter forsøger at gøre godt for dig? Sig mig hvorfor du manipulerer mig sådan?!

Sådan som jeg skriver ovenover har han sagt til vores barn engang da hun var to måneder og græd. Nu skal hun være helt alene hos ham tre gange om ugen.

Jeg ved slet ikke hvorfor politikerne ikke gør noget. De må være kolde og hjerteløse. De skader en hel generatioj af skilsmissebørn ved at give dem til uovervåget samvær med psykopater. Jeg har også en veninde hvis søster har borderline personlighedsforstyrrelse. Hun har fået sit barn selvom hun er ligeglad med det.

Hvorfor ansætter de dog ikke nogen andre børnesagkyndige som ved noget om psykopati og psykisk vold? DEt er sindssygt at det er ofrene der må lide og voldsmændene får mere og mere samvær imens!

Min og mit barns sag er så forfærdelig at vi burde gå til pressen. Men forældreansvarsloven er en musefælde rundt om os mødre. For hvis vi siger at fadren er voldelig og psykopatisk kan han anklage os for samarbejdschikane og så mister vi vores barn og det kommer hen og bor hos faderen.

Ja, jeg er også bange for at miste mit barn Sily
Det psykiske smertehelvede kender jeg godt. Min eksmand prøver hele tiden at fremprovokere konflikter. Og han vil have mere og mere samvær med vores barn, selvom han hverken elsker ham eller er interesseret i ham. Det er kun et spørgsmål om dominans og magt.

I Statsforvaltningen og retten er de ligeglade med at jeg har et godt samarbejde med de store børns far. Og de er ligeglade med at jeg frivilligt har givet de store børns far fælles forældremyndighed og der aldrig har været konflikter.

De har dømt mig og den voldelige mand til fælles forældremyndighed - EFTER at parterapien måtte afbrydes pga. uoverstigelige konflikter! Og de bliver ved at tvinge mig til at sende mit barn på samvær selvom der er masser af mennesker inden for det offentlige som skriver, at jeg er ved at få posttraumatisk stress og mine børn er præget af de høje konfliktniveau. Vi kan aldrig aldrig få fred fra den mand! Han skal stoppes, for han stopper aldrig af sig selv. Men han bliver belønnet med samvær og hvis jeg nægter at udlevere vores barn, fordi han er psykopat, kommer vores dreng til at bo hos sin far, som han er vildt bange for.

Tillykke med "barnet i centrum" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg er gået under jorden. Forstår dig...
Jeg afleverede også engang. Jeg turde ikke andet fordi jeg var bange for at miste bopælen. Men vores barn er så bange for sin far, at vi har gemt os nu. Vi kommer ikke frem, før der er kommet en anden lov eller før Familiestyrelsen har stoppet samværet - og det vil de ikke. En voldelig far kan jo godt være en god far, når han kun har udøvet systematisk psykisk vold...

en psykopat er en psykopat er en psykopat... De har IKKE forældreevne - ligemeget hvad de børnesagkyndige tror.

Skriv til Lars Barfoed Mange enkeltsager...
Til jer, som enten selv har stået i en grim samværssag. kender nogen, der gør det, eller er børn af vanskelige og kontrollerende forældre og tvunget på samvær. Er I søde at give dette link videre til dem, det måtte være relevant for?

Alternativt må I meget gerne tilføje Lars Barfoed som "ven" og under spørgsmålet af 19. juni kl. 15.33 om voldelige eksmænds samvær til Lars Barfoed skrive "enig", "ditto", "hørt" eller lignende nede i bunden?

Jeg vil gerne have, at man kan se, hvor mange enkeltsager, vi er! Og vi behøver så ikke - hver især - at skrive om vores sag i detaljer.

Kærlig hilsen een af "enkeltsagerne"...

http://www.facebook.com/profile.php?id=825244209&ref=ts

Ofre og Hjaelpere. Anon
Det, som kan vaere svaert at forstaa er hvordan man kan havne i saadan en situation in the first place ... jeg mener, vil de fleste ikke undersoege forholdene omkring en person, som de planlaegger at flytte sammen med, at opgive job og/el. uddannelse for?

Maaske er problemet mere at mange maaske aldrig blev opdragede til at sikre sig en grundig viden om dem, man kender og maaske kommer taet paa? Man er vel tilboejelig til at tro det bedste om folk som man er kommet til at holde af.

Omvendt er det ogsaa en god ting at vaere opmaerksom paa, at der er MEGEN scam omkring hjaelp til ofre specielt indenfor det omraade, som du omtaler her. Annoncer som opfordrer "ofre for psykopater" til at soege hjaelp og modtage terapi, and what not - for en klaekkelig sum, vel at maerke - boer vaere opmaerksomme paa, at de er paa mange maader i en endnu svagere situation nu, end de var tidligere.


Pas paa med hvem I beder om hjaelp!!...

Kvinder og terapeuter kan ogsaa vaere psyckopater! - Ogsaa selvom de har flotte annoncer paa Internettet og kan henvise til en klinik med et vel-klingende navn!


(jeg kan desvaerre ikke vaere mere konkret end dette, da der ville vaere tale om injurier.)

Haaber I har det godt. Anon
Jeg ville oenske vi kunne vide hvorddan det gaar med dig og din datter nu. Ovenstaeende blev skrevet i 2006, og det er jo laenge siden.

Jeg haaber det er tegn paa at I har det godt!

Skal politiet diagnosticere? Puzelle
Ja det kan undre, i et land med verdens hoejeste skatte procent, at man ikke har raad til at faa stillet en reel diagnose - el, blot at undersoege folks fortid - naar der er sandsynlighed for decideret skadelig inflydelse paa et barn fra en foraelder i disse sager.

Bortset fra det er jeg absolut uenig i det, du siger omkring politi folk. De er ikke bedre til at "stille oejeblikkelige diagnoser" end vi andre. Tvaert imod, i visse sammenhaenge maa man antage at de er daarligere til det. At inddrage politiet i forbindelse med vurdering af et menneske's evne til at vaere foraelder ville vaere katastrofalt. Og det samme gaelder omkring spoergsmaalet om at inddrage politiet i forbindelse med diagnosticering at en person.

Diagnosticering kraever en uddannelse og baggrund indenfor psyckiatri (ikke engang psykolog-uddannelsen er nok) og ligger fuldstaendigt udenfor politiet's omraade.

Jeg tror da nok jeg forstaar hvad din tanke kommer sig af, og det er da ogsaa rigtigt, man maa formode at politifolk i almindelighed har lidt mere dag-til-dag kendskab til psykopater og disses handlemaader og generelle "facon", vel at maerke i forhold til specialle situationer som indvolverer kriminalitet. Men dette er slet ikke nok naar vi taler om familie-sammenhaenge, boern, og personligt privatliv, fordi det simpelthen er et saa fuldstaendigt anderledes omraade af tilvaerelsen end det, politiet arbejder med og er uddannede til at begaa sig professionelt i.

Vi lever i et land med en usaedvanlig hoej generel autoritets-tro i befolkningen, og som saadan er den ide, du giver udtryk for, naerliggende for os. Men det er derfor ogsaa vigtigt at vi kan formulere mod-spoergsmaal overfor saadanne tilsyneladende indlysende loesnings-modeller. Og det er, hvad jeg haaber at have praesenteret her. :)