Sankt Bernhard i lejlighed?

Sankt Bernhard i lejlighed? Charlotte1987
Hej alle.
Jeg har længe overvejet, at anskaffe mig en Sankt Bernhard da jeg synes det er den dejligste hund.
Jeg bor dog i en lejlighed og så ville jeg høre om det er hensigtsmæssigt at holde en hund der? Hvis man, vel og mærke, lufter den 3-4 gange om dagen? Jeg holder meget af, at være ude i naturen så den ville få masser af luft og lange gå- og løbeture da jeg selv løber meget. Er der andre der har erfaringer med hunde i lejligheder? Og hvor mange m2 kræver en stor hund "minimum"?
På forhånd mange tak.

tænk på varmen gladformad
Hej charlotte. har selv haft en sankt bernhard. Super dejlig hund men vil ikke anbefale den i lejlighed. Hende jeg havde brugte ikke ret meget plads men foretrak at være uden for, det meste af tiden fordi hun havde det for varmt og nu bor jeg altså ikke i en sauna.......... så tænk lidt over det.

Dyrplageri Aj hold nu!
at holde så stor en hund i en lejlighed! Uanset hvor fine intentioner man ellers har om at lufte hunden, så vil det godt nok være synd for den at den skal kukkelure indenfor i alle de timer du ikke lufter den!
Flyt på landet og få en hund - det er mere forsvarligt!

Hmm redhead1
Kender da folk der har hunde i deres have, og så har nogen folk deres på det rene...men bliver hunden luftet? nej. Så ved da ikke om det er dyreplageri at holde hund i lejlighed for hunden skal luftes. Så dyreplageri at have hund i lejlighed, nej.

Og må nok hellere understege at det selvfølgelig ikke er alle husejer der ikke lufter deres hunde men bare vipper den ud i haven.

Ud med vovserne og lad dem "læse dagens avis"

Redhead1.

Ja, synd for dyret ingalil
også, hvis det er en lille hund eller en kat.

Det kan ikke lade sig gøre at tilgodese dyrets behov i en lejlighed. Den skal frit kunne gå ud, når den vil. Derfor kræves mindst en have, hvis man gerne vil have dyr.

19881993 Anonym
Selvfølgelig skal du anskaffe dig den hund du ønsker dig.

At nogle mener det kræver en have, er kun dem som ikke aner hvad de taler om, eller dem som er for dovne til at lufte vovse...
Hunden gider ikke bevæge sig ret langt væk fra mad og dig alligevel, når i er hjemme og hygge.
God fornøjelse.

Nå! ingalil
Selvfølgelig vil hunden gerne være sammen med "sin familie", og den er fuldstændig afhængig af dig, fordi du giver den mad.

At den ikke skulle gide at bevæge sig på, tror jeg ikke på. Jeg har set både hunde og katte i lejligheder. De har været ret passive som følge af manglende stimulering. Det er bestemt ikke til dyrets bedste.

Jeg er vokset op med både hunde og katte og har altid haft et eller flere dyr. Der er meget forskel på dyrenes adfærd afhængig af, om de lever i lejlighed eller i hus med have.

Vi har en sct bernhard ayla1978
Og jeg kan godt forstå du gerne vil have en, det er virklige dejlige hunde - vi skal aldrig have anden race.

Rolige, kloge og ekstremt kærlige nussehoveder er de, med masser af humor [;)]

Om den bor i en lejelighed eller hus, vil jeg sige ikke er afgørende - dog som en anden skriver, de får det nemt for varmt, vores sover i garagen som hvor der er banket hul i muren ud til en stor hundegård, min mand har lavet så der kan lukkes af når det virkligt bliver koldt om natten, men ind til videre kan de gå ind og ud som de vil om natten.

Desuden skal du huske at en sct bernhard er en vagthund, dvs at den gøer og passer på !

Og de gøer HØJT, og længe!!!

kunne godt forstille mig at det kunne give meget sure naboer, da de gøer over det mindste - det vagtsomme ligger simpelthen til racen, så det skal du afgjort regne med at " din " også vil gøre !

Til sidst vil jeg sige at det ligger til racen at få problemer med hofter og albuer - dvs at de de første 2 år IKKE må overbelastes, så din forstilling om at i kan løbe lange ture dagligt - dem skal du glemme alt om !

Desuden vil hunden ikke kunne klarer trapperene op og ned flere gange dagligt, det smadrer deres hofter og led !!!

For øvrigt er det jo en tung doven race, så den vil aldrig gide løbe 6 km, når vi lufter vores besørger hun selvfølelig og går rundt i ca 20 - 30 min så vil hun hjem, og det skal bare være LIGE NU !

Ind og snork sove og slappe af [:D]

Og du kan jo ikke løfte den op og ned - vores Emma på 6 mdr vejer 46 kr, og er ca 65 cm høj !
Og hun er faktisk indtil videre en slank høj pige - hendes forældre var dog meget store, moderen lige så stor som faren, og hun vokser med lynest hast, uge for uge.

Hun spiser 700 gram Royal Canin foder om dagen + kød, grønt, æbler og ben - det koster !!!

Så alt i alt, synes jeg du skal vente til du bor ved jorden med at få din sct bernhard hund [:)]

Ayla

Pjat. redhead1
Selvfølgelig kan man have hund og kat i lejlighed. Og hunde og katte kan da trives i lejligheder. At tilgodese dyrets behov kan således godt ske - også selvom man bor i lejlighed.

Hvis personen så ønsker en så stor en hund som måske lider meget af varme som en anden skriver, så ville jeg måske fraråde det. Men ellers ser jeg INGEN problemer for at holde hund i lejlighed. Så bliver de i det mindste luftet....

Redhead1.

forslag doggy
hvad med en Irish Softcoated Wheaten Terrier? det er en rigtig sød hund og så fælder de ikke. de kræver dog en del pelspleje og skal trimmes/klippes indimellem. De gøer også sjældent og er utroligt søde og familie venlige. Har selv haft Sankt Bernhardshund en gang men vil give ret i ret i at en lejlighed måske ikke er det ideelle for sådan en hund, da den ofte foretrækker at være ude i vejr og vind. Men det kommer helt og holdent an på ejermand.

Held og lykke [:)]

Sagtens have dyr i lejlighed lillefrk
http://vimedhund.tv2.dk/brevkasser/article.php/id-15310118.html <-- svar på spørgsmål om rottweiler i lejlighed.

Kæresten og jeg bor med vores to katte og vores amstaff/labrador blanding i en 50 kvm 2'er, det går forrygende. Begge katte har frit adgang til udenfor, men vælger for det meste at dovne i vindueskarmen. Hunden får ½ times gåtur om morgenen inden vi tager på job og studie, jeg går med hende mindst 1 time når jeg kommer hjem om eftermiddagen og så er der en ½ times aftentur når vi har spist og sådan, vi har en meget rolig hund der bestemt ikke savner at kunne gå i en have. Folk med have ender som oftest ud i at lukke hunden derud og vente 20 minutter og lukke den ind igen. Hunde i lejligheder skal aktiveres, med din hjælp.

http://www.eukanuba.com/EukGlobal/GLOBAL/en/jsp/home/Home.jsp <-- Link til test af hvilken race der egner sig bedst til dit temperament (Hvis du svarer ærligt på den...)

Held og lykke med vapsen [:D]

ej... anonym
Det er rigtigt, at hunde i lejligheder, kan have et godt hundeliv.
Men den race som debat-indlæggeren ønsker, er ikke en lejlighedshund, da den oftest gerne vil ligge ude året rundt, pga. varmen og dens store pels.
Så med denne race, vil det være dyrplageri.
Mange andre hunderacer egner sig glimrende til lejlighedshunde.

Sankt Bernhards hund k_33
Til dig- Ayla1978

Super super dejligt, at du laver så detaljeret en beskrivelse af Sct. Bernhards hunden, på godt og på ondt, således at ejerne og især hunden ikke lider overlast/svigt, mange år fremover!!

Jeg vil meget gerne have en hund nr.2 og læser derfor meget om hunderacer og det var rart at høre, hvor vagtsomme de immervæk er! Jeg bor også i lejlighed, ligesom den kvinde, der ville anskaffe sig en meget stor hund... Men så er det ikke Sct.Bernhardshund jeg skal vælge- heller ikke en blanding af denne race, kan jeg se!

Jeg har også læst i en mail fra Dansk-kennel-klub, at man også kan holde en Grand Danois, endda, i en lejlighed på 50 m2!

Dette er også en vagthund- men hvor højt og tit, gør den??? Jeg har læst i et leksikon, at den vejer 45-55 kg, så er den jo meget mindre end en Skt.Bernhardshund!

VH.
K33.