Sensationel opdagelse i øjet

Sensationel opdagelse i øjet ftg
FORSKERE har længe vidst at pattedyrs øjne indeholder nerveceller som reagerer på lys og regulerer det indre ur hos disse dyr. I lang tid troede man at denne lysopfattende funktion blev udført af synssanseceller kaldet stave og tappe. Men i 1999 fandt forskere ud af at „mutante mus der helt mangler stave og tappe [og som derfor er blinde], stadig har lysfølsomme ure,“ rapporterer bladet Science. Forskerne konkluderede at „der måtte være andre celler i øjet som opfatter lys“.

Nu har man fundet disse gådefulde sanseceller. Selv om de optræder mellem de billedskabende stave og tappe, udgør de „et separat visuelt system som løber parallelt med det billedskabende visuelle system,“ forklarer Science. Det nyopdagede system styrer blandt andet pupilstørrelsen og melatoninudskillelsen, og det synkroniserer kroppens indre ur med lys/mørke-cyklussen. Det spiller muligvis også en rolle i forbindelse med humørsvingninger.

Interessant nok reagerer de nyopdagede sanseceller ikke på korte lysglimt — som kunne forstyrre kroppens indre ur — men kun på længerevarende forandringer i lysintensiteten. En forsker kalder opdagelsen „sensationel“ og tilføjer at „det er det hidtil største fremskridt med hensyn til forståelsen af hvilke fotoreceptorer pattedyrene har“.

Jo mere man lærer om alt det levende, jo mere lærer man om den raffinerede og geniale måde det hele er skabt på. En sådan indsigt får mange, deriblandt mig selv, til at lovprise Skaberen med disse ord fra Bibelen: „Jeg vil takke dig fordi jeg er underfuldt skabt; underfulde er dine gerninger, det kender min sjæl til fulde.“ — Salme 139:14.

Fantastisk opdagelse... husblad
forhåbentligt hjælper det menneskene til at se også alle på planeten som det fantastiske og unikke skabelse og ikke som farlige uhyrer for egen eksistens

Jo mere man lærer Man in th e moon
om naturen des jo mere bliver man overbevist om at der ikke står en skaber bag.

Det er bare noget du siger, ikk' , annoonym
eller er det noget du kan begrunde?

Det er noget jeg siger og det Man in the moon
er noget jeg mener.

Begrundelsen er at når man dykker ned i f.eks. øjets evolution, så er det intet der peger på at det skulle være skabt af en smart ingeniør.