SF - Rygere er en trussel mod sundhedsvæsenet

SF - Rygere er en trussel mod sundhedsvæsenet hallodu
I oppositionen vil SFs Kamal Qureshi øge den forebyggende indsats ved bl.a. brug af flere rygeforbud. »Vi bliver nødt til at stoppe tilgangen af patienter til sundhedsvæsenet. Ellers brænder det sammen.« Han henviser bl.a. til erfaringer fra udlandet, hvor mere omfattende rygeforbud på kort tid har ført til en markant nedgang i antallet af blodproppert.

»Vi skal indføre rygeforbud alle de steder, vi kan komme afsted med det, og vi skal også gå ind og tale med store bogstaver til forældre, der ryger i nærheden af deres børn,« siger han.

http://www.berlingske.dk/article/20080917/danmark/709160062/

For en gangs skyld jeg helt enig med SF. Det danske sundhedsvæsen står overfor en total nedsmeltning de kommende år. Uanset hvor mange milliarder der yderligere postes i det, er der mangel på sygeplejesker og læger. Det drejer sig om at tilgangen af KOL, lungekræft og hjertepatienter skal nedbringes betydeligt, så disse ikke lægger unødvendigt beslag på de knappe ressourcer.

Derfor handler det om et opgøre med berøringsangsten overfor problemet med rygning. Rygning er ikke en privat sag, men en samfundsmæssig dårligdom sålænge vi har et velfærdssamfund med fælles skat og fælles goder. Sålænge der er enighed om at det er modellen, kan og skal samfundet også begrænse rygningens dårligdomme, på samme måde som samfundet kræver indgreb i den personlige frihed f. eks. som krav om brug af styrthjem ved knallertkørsel osv.

Derfor må rygelovens huller stoppes, f. eks. med rygningen på små værtshuse. Afgifterne skal sættes op, så cigaretter ikke længere er så billige. Faktisk har cigaretter aldrig været så billige som nu, når man sammenligner med danskernes købekraft.

Halvdelen af rygerne vil selv holde op, og derfor bør der indføres støtteprogrammer for disse på virksomheder og andre steder.

Kampen mod rygning og røgen skal gøres til en folkelig kamp, hvor man ikke længere holder sin mund af frygt for chikane fra de fanatiske restrygere.

De 25 % der er tilbage af den voksne del af befolkningenb og som ryger er massivt repræsenteret af storrygere, som er dem der er mest eksponerede for de ovennævnte sygdomme. Et nedbringelse af storrygerne vil hurtigt medføre færre hjertekar patienter, mens effektten på KOL og lungekræft har længere udsigter, da en del af rygerne oppe i årerne ikke er til at redde. De er allerede dødsdømte.

Jamen så stem du på SF Den gyldne pibe
Jeg skal lige ryge en pibe tobak på det. Den tror jeg at jeg vil ryge i bussen.

Hvad fortsætter du nu Havaje
Jeg syntes du fortsætter
hvis jeg fik valget
med at få dig skudt
eller vinde 100 mia $
gæt hvad jeg så valgte

Endnu et bevis på at fanatiske storrygere er ekstreme hallodu
Har du ikke andet at tilføje Havaje? [:D]

Jamen SF iampersson
er jo ved at være et fornuftigt parti ! der bliver slagtet "hellige køer" på stribe, dejligt befriende....OG ja lad os få flere rygeforbud og uddeling af bøder som skal falde kontant - på stedet ! [:|]

Ryge terror er ved at være slut *:o) Africa suck´s
Det skal nok passe at man når at få rygerlunger før de får de sidste forbud i gennem....jeg har altid haft ballade med de fucking rygere.

Hov hov - Stik lige piben ind! Mesterpiben
og snup dig et ordentlig bab af den

Tror du.... guldfinn6340
virkelig at du er 100 mia $ værd?

Hvor naiv har man lov at være?

Der er s*u da ingen der vil gøre sig til morder for din skyld.

SF står idag alene for Svensk Forbudspolitik Monoclen
Hvorfor flytter de ikke bare tværs over Sundet til deres forjættede Forbudsland. Sverige har pågrund af denne politik fået VestEuropas langt største og brutaleste mafia

Jamen så Lukke Slukke
luk dog sygehusvæsenet, ingen af de politikere vi har idag og dem der var der før, har format nok til at drive en ansvarlig sundhedspolitik. Med kulturen forholder det sig lige modsat, de vil alle overgå hinanden. Om jeg fatter det!

Nej nej nej Billy
Man kan ikke andet end at ryste på hovedet !
Du er en af de typer man brækker sig over !

Jeg ryger og nyder det i fulde drag (selvom jeg ved det er usundt) - hvad vil du gøre ved det ?

Nægte mig adgang til hospitalshjælp, hvis mine lunger stiger af ?

Det lugter mere og mere af apartheit.
Jeg vil efterhånden give Kim Larsen ret 'Gesundheit Macht Frei' - kun rene mennesker (=læs ikke-rygere) må komme her.

Hvem er den næste gruppe I skal jagte som vilde hunde - overvægtige mennesker ? Mennesker som skriver med venstre hånd ? Mennesker som stammer ?

Hør her - jeg ryger 20 smøger om dagen. SAMTLIGE 20 smøger nydes ude i den friske luft (også derhjemme), hvor jeg ikke generer nogen mennesker.

Men der findes så typer som jer som kan se en smøg på 2 kilometers afstand og 'uhaaa jeg bliver syg af passiv rygning' - det siger mere om jer end mig vil jeg mene !!!

Der skal være plads til os alle - ryger eller ikkeryger

"fucking rygere" Billy
Gør mig lige en tjeneste og definer "fucking rygere"

Billy = Egoisme hallodu
Du kræver ret til at samfundet behandler de sygsomme du med din levevis selv påfører dig, selvom du uden problemer kunne stoppe med at ryge. Det er ren egoisme fra din side. Det er derfor at vi skal sætte afgifter kraftigt op [:)]

Øhhh HVAD ?! Billy
"Du kræver ret til at samfundet behandler de sygsomme du med din levevis selv påfører dig"

Hvor gammel er du hallodu ?

Selvfølgelig kræver jeg og er i min fulde ret - jeg betaler ligesom alle andre skat, og har derfor FULD adgang til sygehusvæsenet

Ellers noget ???

Hvor er du usympatisk Gammel sund ryger
"da en del af rygerne oppe i årene ikke er til at redde, de er allerede dødsdømte" er du gud der kan spå, pas dog på med de spådomme det slår tilbage på en selv og hvor har jeg hørt og set om den og den dør snart og så er problemet det at det ikke er den syge der dør det er spillemig ægtefællen - ja de rygere jeg kender flere over 80 år er ikke til at redde 20 år endnu og vi andre har altid dyrket motion og sport spist grønt (lært fra barnsben) vi er tjekket i hoved og r.. heller ikke på grund af sundhedsbølgen men er også altid blivet det, vi har det godt med vores liv og skal ikke ændre en disse.
P.S spå aldrig

Du kan selv være usympatisk finn hallodu
Det bedste er naturligvis om alle rygere holdt op med at ryge i morgen. Det kan man næppe opnå. Det er altid godt for en rygers helbred at stoppe med at ryge, også for en med lungekræft (ja, der ses eksempler på lungekræftpatienter der fortsætter med at pulse [:(]). KOL patienter der ryger, har stort set kun en mulighed. STOP med at ryge. Men ellers er bør den store prioritering være hos gruppen af rygere mellem 30-50 år. Dem der endnu lever kan ved rygeophør undgå både hjertekarsygdomme og også nå at reducere risikoen for kræft væsentligt. Jo længere du kommer op i årene, jo lavere bliver den mulige reduktion.

Det er blot et spørgsmål om facts, finn [;)]

Udviklingen de siden 1970 har været en stor reduktion af antallet af rygere. Antallet af solgte cigaretter viser dog at antallet af storrygere har været stigende og at det kun er i de sidste år at antallet er faldet. Tobaksforbruget toppede så sent som i 2004 [:O]Det gælder nu om at sætte massivt ind overfor gruppen af storrygere og få dem til at stoppe med at ryge. Det vil give en stor effekt på hjertekarsygdomme næsten med det samme, mens mange af dem desværre ikke kan reddes når det gælder kræft.

Hvis du synes det er en hård dom finn, bør du slukke smøgen og erkende at rygning er skyld i lungekræft der har en meget dårlig statistik. 85-90 % af lungekræftpatienterne er døde efter få og og de kan hverken reddes af medicin eller andre behandlinger. Men så kan de efterladte tænke på kynikere som dig der igen og igen forsvarer cigaretterne. Hvis du ellers gad læse så er rygerne årsag til at sundhedsvæsenet mangler nødvendige ressourcer. Det er derfor det er rygerne der er de usympatiske.

Skat og rygere hallodu
Ja, den er god med dig. De afgifter rygerne betaler dækker langt fra de ekstraomkostninger de påfører sundhedsvæsenet.

Ryger du hash ?! Billy
Hvem snakker om afgifter ?
Jeg snakker ikke om afgifter !

Jeg betaler ligeså meget som dig (hvis ikke mere) i skat; derfor har jeg ligeså meget ret til FULD adgang til det danske sygehusvæsen !

Ryger eller ej !

Skal jeg kaste lidt salt i dit åbne blødende sår, kan jeg oplyse dig jeg har en forsikring som giver mig adgang til privathospitaler 'free of charge' hvis ventetiden på et offentligt sygehus bliver for langt....

Nå jeg skal rulle mig en smøg - kan du holde dig munter

Tror du også på julemanden ? Billy
"Hvis du ellers gad læse så er rygerne årsag til at sundhedsvæsenet mangler nødvendige ressourcer"

Sikke da en gang vrøvl !

Tror du selv ét sekund på det sludder du skriver ?

Gu' er det sq da ej rygernes skyld - har du i din lille hjerne overvejet, at det er for meget arbejde for få penge som driver ansatte væk fra sundhedsvæsenet ?

Nej i din syge verden optager rygerne 9 pladser af 10 mulige, ikke ?!!

Man skulle binde dig til en stol og ryge en stor fed cigar lige i ansigtet på dig

Ha ha ja nemlig Havaje
En stor cubansk
cigar lige i hoved

Tænk jeg siger det
jeg er ellers en meget hensynsful ryger
men vil nok ikke være det over for ham som den eneste
hmm han må da ellers være rigtig god til at pisse folk af[;)]

Heldigt for dig hallodu
At du har et stykke papir med en forsikring betyder ikke at du ikke belaster de samlede ressourcer med dit unødvendige forbrug af stimulanser. Men hyg dig med din egoisme.

Øjensynligt iampersson
må det være en, der oser under samleje !