Shop amok...

Shop amok... denlillehavfrue
... i en god sags tjeneste. Det er, hvad der lægges op til hos mange hjælpeorganisationer, der er begyndt at lancere diverse produkter i den gode sags tjeneste.

Hvorfor skal man i dag have et produkt for at støtte en god sag. Nogle firmaer tjener tykt på, at vi alle gerne vil støtte en god sag, men ikke lige tænker over, at de rent faktisk lever godt af at lave de aftaler med hjælpeorganisationerne.

Fx JYSK, der sælger sengetøj, hvor man støtter Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft. Et sæt koster 199,- og kun de 50,- går til Kræftens Bekæmpelse. Hvor meget tror i ikke JYSK tjener på det????

Jeg vil gerne købe ting, der symboliserer kampen mod en ondartet sygdom, men jeg vil ikke støtte store virksomheders "kamp" for at tjene flere penge.

Altså - få hjælpeorganisationernes produkter ud af forretningerne og jeg vil købe dem!

Hvad synes du? Lyder det himmelsk - at forene shopping og samvittighed?

/denlillehavfrue (der selv har haft brystkræft)

Meld dig ind i Kræftens Bekæmpelse konsulinden
Jeg mener heller ikke at diverse forretningskæder skal profitere på sygdom. Efter min mening er det mest rigtige at støtte gennem eks: Kræftens Bekæmpelse.
God dag til dig:)

Idéen er god sanessa
men sådan som det er konstrueret i dette tilfælde, synes jeg det er dumt.

Jysk Sengetøj er sponsor for handicap-idræt (eller sådan noget er ikke helt inde i det), men at firmaer er sponsorer for et samfundstjenligt formål, det synes jeg er genialt. Også at de profilerer sig på det, men at knytte det op på en speciel vare, synes jeg er uetisk faktisk.

Du har givet mig en idé! De mennesker i hele verden, der ryger mest, er de psykisk syge. Jeg synes ikke, det er spor for meget, at Scandinavisk Tobakscompagni støtter alle de projekter, der bidrager til at forbedre de psykisk syges tilværelse.

Hvor har du det fra? Kæreste til psykisk syg
Jeg er kæreste til en psykisk syg pige - hun er maniodepressiv. Hun har venner fra det daghospitalforløb hun havde, disse er også psykisk syge (andre psykiske sygdomme som skizofreni, panikangst og PTSD). Vi ser dem af og til, de er dejlige mennesker, deres sygdom holdes også under kontrol (ligesom min kærestes). De har andre venner, som også er psykisk syge.

Fælles for dem alle: INGEN af dem ryger!

Og lige for at afmystificere det med psykiske sygdomme - dem jeg kender fungerer som helt normale mennesker, der er jo forskel på at have det i akut udbrud og så være under kontrolleret behandling.

Det med, at psykisk syge skulle ryge specielt meget, der tror jeg mestendels du tænker på stofmisbrugere, der bla får hallucinationer, vrangforestillinger og paranoide psykoser. Denne gruppe udgør altså bare ikke flertallet af psykisk syge.

Bare så du ved det.

ikke enig jacob.lykke
jeg kan ikke forstå at du har noget imod at fx jysk sælger sengetøj hvor 50 kr går til "støt brysterne" det er da kun godt!
du får et valg, enten så køber du noget sengetøj til 150 eller du køber et sæt til 200 og så går 50 kr til et godt formål. jysk tjener hverken mere eller mindre.
sættet havde måske endda kostet 200 kr i begge tilfælde.

kan som sådan godt forstå hvor du vil hen af, men hvad er der i vejen med at jeg får noget for de penge som jeg giver til et godt formål.. man køber jo ikke et sæt sengetøj med mindre man har brug for det...

mh Jacob

Jeg underviser dem tit sanessa
Jeg underviser blandt andet på væresteder, botilbud, hospitalssafdelinger, brugerforeninger, pårørendeforeninger osv. over hele landet. Jeg underviser om mange ting, men oftest om kommunikation disse steder. Og der SKAL være mange rygepauser. Det er et krav...mange stder vil de også ryge mens de bliver undervist..sådan er det bare. Endnu...Det er ikke sikkert, det bliver ved.

Hvilke diagnoser folk har interesserer, mig slet ikke, for jeg mener bestemt ikke, det er dem, der initierer eller identificerer et menneske. Og det var bestemt ikke nedladende ment...så ganske afgjort tværtimod!

Mange projekter, som bidrager til at forbedre sindslidendes forhold, mangler økonomiske ressourcer og bliver lukket ned alle vegne. Det er fuldstændig unfair...og jeg synes, når nu tobakskompaginerne tjener så mange penge...så bør de lade nogen af dem gå tilbage til dem, der rent faktisk ofrer deres liv for deres overskud!

Det er godt, at din kæreste og nogle af hendes venner ikke ryger. Det giver jeg al den opbakning og støtte jeg kan...men det er ikke det generelle billede.

Bare så du ved det. ;o)

Tjener de ikke på det? denlillehavfrue
Jeg går ud fra du arbejder for JYSK siden du ved, at de ikke tjener en øre på sengetøj fra Kræftens Bekæmpelse? Og hvis det er tilfældet (at de ikke tjener en øre) så er det også i orden med mig, det er blot tendensen, at flere og flere virksomheder ser deres snit til at tjene store penge på disse kampagner og vores hang til at få renset samvittigheden ved at støtte forskellige gode formål, jeg er imod.

Og jo, jeg tror vi er mange, der godt kan finde på at købe bl.a. sengetøj, selvom vi ikke har brug for det bare for at støtte en god sag - jeg kunne i hvert fald godt :-)

/denlillehavfrue

Målet er jo SYNLIGHED! Anonym
Målet med den lille sløjfe eller et armbånd er jo at gøre andre opmærksomme på sygdommen og kampagnen! Det mener jeg er helt i orden.

Til gengæld er der ikke andre end én selv der ved, at man har købt sit sengetøj i Jysk, og så kunne man jo lige så godt selv donere penge. Jysk (m.fl.) er naturligvis interesserede i det image velgørenhed skaber, så det må være op til den enkelte at vurdere om det er etisk forsvarligt (når først kunden er i butikken, ryger der nok lidt ekstra i vognene...).
Personligt kan jeg bedre lide den "gamle metode", hvor firmaet donerer et beløb med forventning om at de kommmer på tv-skærmen eller lign.

Jeg Jydsk
manggler dokumentation/regnskab for de produkter hvoraf en del skulle hedde sig at gå til "gode formål" - derfor holder jeg mig langt væk fra disse produkter!

... Tro på din næste.....står der i biblen! Miss slagelse
nogle gange må man jo bare tro på, at dem der administrerer disse organisationer er ærlige mennesker... Personligt har jeg den holdning, at store organisationer har svært ved at snyde på samme måde som mindre og mere ukendte organisationer kan... Jeg mener der er så meget fokus på de store, kræftens bekæmpelse, røde kors m.f., så de har som oftest dokumentation for deres ting.
Personligt støtter jeg feks et barn via børnefonden, og på deres www side kan man se budget, årsregnskab m.v. For mig ser det fornuftigt ud, og jeg vælger at tro på det... Det mener jeg også man bør gøre i denne sag!

Du bør se mere positivt på JYSK simon-says
Det er da underordnet hvad koncernen selv tjener, det positive er at de støtter.

Jeg nærer da stor respekt for JYSK, nok den virksomhed der støtter mest til diverse, i dette forjettede land.

*FB*

jeg kører lastbil jacob.lykke
læs lige mit indlæg igen, jeg skrev aldrig de ikke tjente på det. sagde at deres indtægt for at sælge et sæt sengetøj med eller uden støtte til et godt formål er det samme.
om de så sælger flere af de sæt med støtte er en helt anden sag. men i enden betyder det bare flere penge til formålet.

nej jeg arbejder ikke for jysk, og lad være med at beskylde mig for det! hvor har du din viden fra? jeg kan jo også have andre grunde til at have en ide/viden om noget.

hvis du vælger at købe noget du ikke har brug for, er det dit valg, jeg kan sagtens gå uden om. hvis jeg vil støtte brysterne kan jeg gå direkte til dem istedet og give dem en donation.
og skal du endelig bruge et sæt sengetøj så er det da fint at man samtidig kan støtte et godt formål.

jeg behøver heller ikke give noget til nogen for at min samvittighed er god. jeg tænker på mig selv først, når jeg er mæt skal jeg nok give så nogle i afrika kan blive mæt. men vil ikke sidde og sulte for at de kan få noget mad.. forstår du hvad jeg mener?

mh Jacob

meget enig jacob.lykke
du har så fuldstændig ret. er kunden først i butikken så er der måske lige lidt ekstra de skal have, det er jo det samme med tilbud fx på øl eller sodavand, der tjener butikkerne ikke noget eller i hvert fald meget lidt i forhold til hvad de kunne, men hvis hver kunde så køber lidt ekstra så er det tjent ind igen.

det er ingen tvivl om af et godt omdømme betyder lige så meget som billige priser.

må dog sige at jeg har det fint med at få lidt igen for det jeg donere. så skulle jeg have sengetøj og man samtidig kunne give lidt til et godt formål (uden at det kostede mig ekstra) jamen hvorfor så ikke. men gad ikke køre efter det, eller købe dårligere kvalitet eller deslige for at donere. så hellere direkte.

mh Jacob

det er ok kristian.l
jeg syndes at det er oki at shoppe amork

- Fantastisk! *The D-girl*
Jeg synes det er fantatisk, at det kan få SÅ mnage penge ind. Virkelig. Jeg synes både det er pænt, og samtidig går det til et godt formål<3