Skønhedsplet forandres = kræft?

Skønhedsplet forandres = kræft? Martin K. Nielsen
Hej, jeg er en ung mand på 19 år, som har en skønhedsplet på halsen (ikke vildt stor i omkreds, men stikker en LILLE bitte smule ud (så man lige akurat kan mærke den)).

Nå, jeg kiggede så lige på den her forleden dag, og så at den var blevet sådan lidt sort i det, og føltes rug når jeg mærker (hvor den før i tiden var smuk brun og "glat" : ).

Er det noget jeg skal være opmærksom på, eller er det en "normal" ting?

På Forhånd Tak

Læge. anonym
Det skal du gå til lægen med.
Det kan være, at der er ved at ske celleforandringer.
Nogle læger fjerner dem selv, ellers bliver du sendt til en specialist, som kan fjerne den.
Men du må ikke ignorere det.

Du har nok i det hele taget være ,mere dulkis
- både smuk og glat, da du var yngre. [:D] Den forandring du taler om behøver ikke være faretruende på nogen måde, men modermærker der forandre sig skal man altid holde øje med, fortsætter forandringerne er det en god til lige at lade læge se på det, evt fjerne det og få det undersøgt nærmere.

Søg din læge anonym
som der skrives i første indlæg. Lægen sender den til undersøgelse og derved får du vished for om den er godartet eller ondartet. Jo før du ved dette jo bedre.

Bestemt ikke anonym
en god idé at se tiden an. Skønhedspletter forandrer sig normalt aldrig efter puberteten og en normal skønhedsplet er glat og ikke ru.
At den forandrer sig mht. farve og ujævnhed, er netop det faresignal, man skal være opmærksom på, og ikke noget man skal afvente bliver værre.

Det samme skete for min venindes søster TanjaK
Hun gik til lægen og fik den fjerenet og undersøgt. Der viste sig ikke at være noget, men få den undersøgt alligevel

kræft eller ikke sct.gertrud
Jeg ville få den undersøgt. Jeg ville også til en hudspecialist for at få den fjernet. Ikke om jeg ville have lægen til det.
Forklaring. En god bekendt fik en lille knude på kroppen. Det var bare en lille knude, som lægen mente han kunne trykke ud.
Næ, det var det ikke, det var ondartet kræft. Det spredte sig hurtigt efter den behandling. Hun overlevede ikke. Om hun ikke havde gjort det alligevel, hvis den var fjernet korrekt, ved jeg ikke.