Skal arveafgiften afskaffes?

Skal arveafgiften afskaffes? Tonya*
Liberal Alliance melder sig nu som det eneste parti i Folketinget på banen med det synspunkt, at arveafgiften skal fjernes. Det sker i et videoindslag med folketingsmedlem Villum Christensen på partiets hjemmeside.

"Vi kan ikke forstå, at man skal betale skat en gang til, hvis man bliver gammel, og man går hen og dør - og det gør vi jo alle sammen en dag. Man arbejder først og betaler skat af de penge, og når man så falder væk, så skal staten have sine fingre ned i folks lommer endnu engang. Det er ikke at værne om den personlige frihed, at man ikke kan overdrage disse formuer til ens børn," siger Villum Christensen i indslaget, inden han konkluderer:

"Derfor mener vi faktisk, at vi skal af med den forfærdelige arveafgift, som vi har haft i rigtig mange år."

Kilde: http://www.180grader.dk/nyheder/Liberal_Alliance_V_k_med_arveafgiften.php

Kommentar: Jeg er ellers ikke den store tilhænger af LA. Men her må jeg give dem ret. Har selv undret mig over det urimelige i, at man skal betale skat igen, når man går bort? [:/]

Gu' skal man ej! [:(]

Hvad mener du?

Hvorfor skal man overhovedet kunne arve? anonym
Liberalisterne hyler som regel op om, at hver er sin egen lykkes smed, og at man skal nyde efter fortjeneste. Hvis man for alvor mener at enhver skal, og kan, arbejde sig til tops, er der ingen rimelighed i, at arvinger kan springe køen over.

Arv er blot med til at fastholde fordelingen i samfundet.

Arv fastholder ikke fordelingen Bimmer ILP
En regel, der gælder for det meste:
Første generation bygger firmaet op
Anden generation bevarer firmaet
Tredie generation river firmaet ned

Arv er som en lottoseddel; Folk der
ikke har evnerne får adgang til kapital, og
det kan have uheldige konsekvenser for
andre mennesker. Desuden bliver kapital
brugt som et magtmiddel, og det er også
ret uheldigt.

Skal staten heller ikke arve? ljs
Og skal ægtefællen heller ikke arve?
Skal pengene og værdierne brændes af?
Bare for at sætte det lidt på spidsen!

Hvordan skal Karen Wolf
dette finansieres? og hvor skal der spares når staten mangler disse penge? Hvor stort er beløbet ca. om året. Denne Chillum Christensen burde have gjort sit forarbejde bedre.

Man kunne med samme logik spørge? m47
Hvad skal en bankrøver SÅ leve af, når han sidder i spjældet og ikke længere har mulighed for at røve banker?


Hvis staten mangler penge kunne man jo se på offentlig spild af ressurcer!
Man kunne f.eks. nedsætte dagpengesatser- og perioder med 50%!
Man kunne f.eks. fjerne fradrag for medlemskab af fagforeninger!
Man kunne f.eks. fjerne alle særydelser for indvandrere, så de blev ligestillet med danskere!

Bare spørg, jeg har masser af gode og gennemtænkte forslag!


M47

Ja urimeligt . Zorro
Er helt ening. Det er urimeligt at der skal betales skat af en arv. Mange i den ældre generation har spinket og sparet det meste af deres liv. De har ikke haft den velstand, som der er i dag.Eks. De kunne ikke som almindelige lønmodtagere købe hus, bil mv. Selv det som vi i dag opfatter som almindelige ting et hjem skal indeholde måtte de først spare op til. Køleskab, møbler, farvefjernsyn for at nævne nogle. Desuden har de jo betalt skatten at det de efterlader: Lønskat,moms,boligskat,skat af feriepenge. Så jo det er helt urimeligt!!!

Indvandrere astrid_nielsen
Nu ved jeg ikke, hvilke særydelser du snakker om. Men hvis man vil fjerne særydelser og ligestille dem med danskere, så skal de vel også have samme ret som danskere. Det vil sige fx kontaktehjælp istedet for starthjælp.... Og der er pænt stor forskel på kontanthjælp for forsørgere og starthjælp, så spørgsmålet er, hvor meget man så ville spare??

Arve og pensionsafgift yofilo
Jeg er, stik imod alle mine andre holdninger til skatten, enig i at arveafgifterne burde afskaffes.
Et lille salær for skifteretten og advokaternes arbejde med at opgøre bo og skifte, er helt i orden for de skal jo også have løn. Men jeg synes absolut ikke at arveafgiften som vi kender den er i orden og det har den aldrig været.

I samme ombæring synes jeg også at de kæmpestore skatter der betales ved udbetaling af pensionsopsparinger ligger. Hvorfor er det at man skal betale så mange procent i alderdommen, af penge man allerede har betalt skat af?
Min mor, som var almindelig arbejder, har en mindre pensionsopsparing hun selv har stået for. Hvorfor pokker skal man betale så meget i skat af noget man har sat til side af sin egen mere eller mindre fyldestgørende løn?
Det er ren og skær straf, især for dem der i forvejen ikke har så meget at gøre godt med, og jeg synes det er en unødvendig afgift.

Rentefradrag Anonym
Man kan jo også fjerne rente-fradragsretten på bolig lån, virksomhedslån osv.

Indskud Anonym
Indskud på Pensionsopsparinger giver et fradrag på op til 68%.
Når du får dem udbetalt betaler du 40%.
Så du her her tjent 28% skattefrit.

Dem (pensionsopsparingerne) har du netop IKKE SKAT
betalt skat af. De er såkaldt skattebegunstigede objekt. Det er gulerodden for at få folk til at indbetale at de er fradragsberettigede. Du kommer ovenikøbet til at betale en lavere trækprocent ved udbetalingen end du kunne fradrage, så lige den har du fået galt i halsen.

Selvfølgelig Alm
[:/]Jeg kan kun tilslutte mig hvad der allerede er blevet sagt. Jeg syntes at det er endnu en skjult skat der ligger i, at man skal betale skat af nogle penge der er trukket skat af en gang. Og bare fordi man måske er heldig at kunne arve nogle penge ser regeringen det som en chance for at få fingrene i et stort beløb som de overhoved ikke har nogle som helst ret til. " DET ER NOGET GRISERI ".
Væk med den meget mærkelige lov. :(

Den der kan tælle til 90... m47
...i folketinget har gode muligheder for at afgøre, hvor skattepengene skal hentes!

Om det er de Nålestribede eller de Røde Lejesvende! [;)]


P.t. er der flertal for at få nasserøvene i arbejde, fremfor at brandbeskatte de som passer sine pligter! [:)]


M47

Ikke særligt Robin Hat
opfindsomt og alt sammen gamle travere. Man kunne også gå en anden vej

15% beskatning af skattefrie fonde
Øget beskatning på afkast af aktier
25% mindre støtte til landbruget
Øget kontrol af firmaers regnskaber (Coca Cola Mc.Donnalds og andre i samme surdej)

Ja mulighederne er mange, de skal bare bruges

Skat på død og ødelæggelse... Dannevirke
...er en del af de nyliberale tossers ide om at alt er til salg! Arveafgift på beskattede formuer er ikke en gang den værste af de moralske bøffer, som dette system afføder.

Staten, ejendomsmæglere, advokater og bedemænd tjener tykt på død og fordærv hver eneste dag, det får vi ikke afskaffet lige med det samme.

Nul, men istedet Anonymus
skulle arveretten afskaffes - hvorfor skal der være så mange ansvarsløse rige møgunger til at forpeste tilværelsen for os andre - og for deres fars penge?!

Næe, lad de unge mennesker arbejde for føden, så kan det også være de får lidt andet at tænke på end youtube og myspace.

o arveafgift leipzig
Selvfølgelig skal arveafgiften afskaffes. Det er jo snyd og bedrag at indkræve skat af noget man engang har betalt skat af. Ligesåvel som det er sindsygt at børn automatisk arver. Hvad nu hvis de er rigtig modbydelige. Jeg ved da godt man kan undgå det med alle mulige krumspring. Men ville det ikke være sundt hvis børnene vidste at de skal altså opføre sig ordentligt hvis de skal regne med at arve ? Og gaveafgiften skal da også væk. Tænk sig at den der har betalt skat af sin løn ikke kan råde over den uden at modtageren skal aflevere nærmest halvdelen til skattefar. Og ejendomsværdiskatter. Tænk sig man betaler et hus,og så skal man sandelig betale skat for at bo idet. Hvor sygt kan det være. Vi betaler så meget i skat i Danmark - og hvad får vi for det ? Hvor forsvinder alle de penge hen ?

Ja der skal den da! Anonym
Ja den skal afskaffes!
Når man har arvet nogle penge skal man have de penge man har arvet uden og skulle betale noget tiobage af dem!

Enig. jacob-
Jeg er ganske enig. Det er så Fucking typisk dansk at man ikke kan unde nogen at de har haft held eller dygtighed til at få nogle penge i mellem hænderne, men at man selv og vennerne snusker rundt og laver sort arbjede det er bare totalt cool.

Den afdøde har selv tjent pengene og betalt skat af det endda helt op til 64 % og så skal arvingerne betale skat af de samme penge igen!!!
Det ender med at jeg bliver liberal alliance, altså hvis de holder til næste valg :-)
Vh jacob

Egoisme bd.eh
kan være et symptom på at formuer overdrages til børn der ikke har lært ansvarlighed

Øhhhh bd.eh
Tag dig dog sammen, dette svar er for mig total egoisme, hvad gavner det fællesskabet = samfundet.
Hvem påstår at det er cool at arbejde SORT???

Der kan du tælle mig fra, jeg syntes at det er non coll at stjæle og bedrage

kort og godt. puchvaldt
Tror at den er der for at undgå nogle former for snød, ligesom skat på gaver er.

Er dog enig i at den skal væk.

I Sverige Anonym
I Sverige er arveskatten afskaffet for flere år siden så selvføligt skal den væk

urimelig Anonym
jeg synes også det er urimelig at man skal betale skat a de penge man evt. har sparet op, hele to gange, det er somom a staten ikke kan få nok...

Endelig Bonboya
Dette er en af de ting som vi har diskuteret meget med mine venner og familie og som jeg virkelig har været oppe at ringe over mere end et par gange. Nu overvejer jeg sku at skifte parti, kun pga. denne ene sag. Det er så ufatteligt hvad staten kan tjene penge på her hjemme. Det er rent logik at når man har betalt skat en gang så burde den sag være over, men nej de skal da også lige tjene en skilling på ens død. Er det ikke hårdt nok at man mister en person?
Til alle de mennesker som skriver i dette indlæg at det er uretfærdigt eller unødvendigt at arve og man kan tjene sine egne penge i stedet for at "nasse" på f.eks. sine forældre. Vil jeg bare sige at det er forældres eget ansvar om de vil lade børn arve millioner eller om de vil donore nogle af dem til velgørenhed. Nu har man også allerede betalt 50% af sin indkomst til samfundet en gang og hvis folk så stadig ikke synes at man har ydet nok til samfundet kan de selv donere hele deres formue i lighedens navn.

er du stiv? banner
Måske burde du bare flytte til Cuba, da du åbentbart ikke kan tåle at andre får noget du ikke gør.
Skal Hele finansimperier så bare lukkes pga deres eger dør og arvingerne ikke kan arve dem?
Blankhjerne

ja den skal batmann
Der ER betalt skat én gang, idioti hvis staten skal lukrere på andres ulykke.

HØRT batmann
Men vi er oppe imod oldnordiske, jantelovsramte danskere som ikke kan tåle at nogen får noget de ikke gør, og det er DET der holder udviklingen tilbage.

Jeg har ikke travlt med at få den afskaffet stig
Jeg vil hellere have sænket de skatter der hæmmer arbejdslyst og produktion. Jeg er ikke så sikker på, at begrebet arv overhovedet er en god ide - fordi det giver folk nogle værdier de ikke selv har produceret.

ROFL Tsk
Har man da hørt mage?

Det er da dybt urimeligt at vi i danmark har en elite af unge mennesker der lever over evne, uden hensynstagen til miljø eller omgivelser, deres måde at fremføre sig selv på gør at man kun må formode de har fået at vide hjemmefra de bare er hele grunden til kolden overhovedet drejer rundt.

I skal jo lige huske på at de skattepenge I alle har så meget imod at betale går til os allesammen - eller dvs, det skulle det gøre, nu går det så til skattelettelser for de rigeste. For hold da kæft hvor har de behov for mere!!

Hmm hva så med dine egne børn... .......
De har dfået hele deres opvækst betalt og så længe de bor hjemme kan de i princippet få det hele betalt hele livet. Jeg synes nu at man skal kunne vælge hvad man skal bruge sine penge/´værdier på, også efter man er gået bort. Det er jo lidt klamt at tænke på,at hvis ens far eller mor er indehaver af en forretning´, som har en anseelig lagerbeholdning kan man faktisk stå i den situation, at man ikke har råd til at videreføre forretningen fordi man skal betale 60% af forretningens værdi. Så skal man se at ens families forretning, som måske er opbygget gennem generationer, lukke og slukke, eller at een eller anden skal overtage den for en slik.
Jeg har flere gange oplevet at familier er gået fra hus og hjem fordi manden, som var den juridiske ejer af forretningen, døde pludseligt og det derefter var konen, som skulle hæfte for mandens gæld. Denne 'gæld' var jo blot den lagerbeholdning, som jo skulle have givet en indtægt senere, men pga. mandens død nu skal gøres op her og nu.
Afskaf den afgift og lad folk bestemme via testamenter, hvordan man ønsker at disponere sine værdier.

arveafgift? Bedstemor med penge
Så længe der skal betales arveafgift, "tvinges" vi til at klare arven ved at sørge for at beløbet, der kunne stå tilbage efter os, er gjort lille ved at forære den væk i tide.
Uden afgivten behøvede vi ikke at spekulere over det urimelige i, at der skaL BETALES ARVEAFGIFT, den dag vi ikke lever mere, og det vil gøre det hele meget nemmere/bedre også for vore arvinger[;)]

Sikke da en vrøvlevise ::::
fra begyndelse til slut. Vel har du da ej set! Du har simpelthen ikke fattet, hvad der foregik.

Hold kæft hvor kan du vrøvle stig
Hvis man ikke arver skal man heller ikke betale arveafgift, så hvis folk går fra hus og hjem fordi de arver er det problem hurtigt løst.

Forøvrigt kan man sidde i uskiftet bo efter sin ægtefælles død, netop så man ikke risikerer at gå fra hus og hjem grundet ægtefællens død.

Arveafgiften skal væk ! Thorben
Der er ingen grund til at vi har sådan en afgift, udover at
politikerne er nødt til at klø sig i nakken for at finde ud
af hvor pengene ellers skal komme fra, til at dække det hul
der bliver når afgiften er væk.

Det er sørgeligt når forældre dør, og arveafgiften virker
somom at staten lige skal suge det sidste kød af knoglerne.

Lad de døde være i fred, og deres børn ligeledes.

"Liberal Alliance" Guffen
har kun en ting i deres partiprogram, og ordet er penge. har disse båååttthorn slet ikke nogen social profil? Gælder det kun om at rage til sig?. Mage til egoister og selvcentrerede fjolser, der er desværre mange partier der er på den vogn.

nu er alle begreberne vist blandede Anonym50
Boafgift har intet med uskiftet bo at gøre. Ægtefæller betaler ikke boafgift.

Har arvinger arbejdet for pengene ? professionel
Selvfølgelig skal arvinger betale arveafgift. Det er en arbejdsfri gevinst. Allerede nu kan forældre give deres børn en sum penge hvert år som der ikke skal betales skat af.

VKO og Liberal alliance brokker sig konstant over de småpenge som uarbejdsdygtige får, pensionister og kontanthjælpsmodtagere, så gaveboden skal åbenbart kun være åben for de i forvejen velstillede.

Det er ikke den afdøde, der betaler skat, men arvingerne, så LA har fordrejet virkeligheden.

Ja væk med den Sidsel72
Arveafgiften er en usmagelig indblanding i familier der netop har mistet. Når man læser dem ovenfor som er tilhænger af den ser man nogle griske personer som ikke har nok i sine egne ting. Skam jer.

staten er tyveknægte når de tager folks arv.. Anonym
Nej, jeg har heller aldrig kunne forstå den arveafgift. Opbygger man noget for at ens børn har bare lidt og er de mange der skal dele, så får de ikke meget.

Desuden er det frækt, at hvis man arver ens morfar, så skal man betale mere i arveafgift, fordi det er et led længere ude.

dyyyygtig mand letahh
Du er åbentbart også ramt af janteloven. Uh nej jeg har ikke en jeg kan arve så derfor skal andre da heller ikke kunne.
Det her er ikke utopia og bliver det aldrig. Alle er forskællige, sådan har det altid været og sådan vil det altid være. Alle har IKKE krav på det samme. Jeg hører ikke til eliten mad høj indkomst og en stor arv fra min mor, men jeg KAN virkelig ikke få ondt i r.... af at andre lever på den måde. Klart alle unge med rige forældre er forkælet, det er de da. Mener du også alle lyshårede er lavintelligente?
Det er som tidligere skrevet forældrenes ansvar om de vil forgylde ders børn før de dør ikke samfundets.

Tag dig sammen og kom videre i udviklingen.

du er da for langt ude bulderdreng
Det er pengene det drejer sig om ikke personerne.
Pengene ER blevet beskattet én gang.

helt ærligt.... anonym
nu det jo ikke alle der får noget eller har fået noget af deres forældre imens de levede, så hvorfor skal staten have de penge ?

Hvorfor skal du have del i andres arv.. ?

Staten skal da ikke have det jeg har arbejdet for, det skal mine børn. Dem har jeg sat i verden og har en forpligtigelse overfor at give et godt liv og hvis det de kan arve kan give dem et lidt nemere liv... hvorfor så ikke...

er du jaloux ?

Det gælder sandelig mange penge i samfundet dulkis
- at der bliver betalt skat flere gange, men alt andet lige, så kan et ægtepar give op til 107.000 til hvert barn pr. år. og 36.000 til svigerbørn. Mon ikke det letter det tilstrækkeligt for de fleste?

Det er vel en lettelse i forhold til f.eks gaveafgift uden de særregler. Der er beskatningen alm. indkomstbeskatning, så noget er der gjort for de hårdt prøvede velhavere.

helt enig ninus
staten har jo en gang - eller flere gange maaske- faaet inden personen doer.
Jeg mener at i lige linie til aegtefaelle og boern skal det afskaffes- Jeg vil gaodt aksepteret at kommer arvefoelgen for langt ud saa kan staten tage en del af kagen saa de"blinde katte" el. lign maa slippe 25-50% i afgifter. For dem er det jo stadig at vinde i lotto at faa sadan en arv tildelt.

En tanke bd.eh
Arveafgiften blev så vidt jeg er orienteret oprettet,
for at hindre, at store værdier bare blev videregivet,
gårde, godser, slotte, finansimperier osv.
Der har haft offentlige tilskud og diverse finansielle goder.
Arveafgiften rammer så alle i demokratiets hellige navn.

Jeg mener så, at vi kan hæve den afgiftsfrie bundgrænse,
hvor skal den ligge? 10.000.000,- eller mindre/mere?

ja den skal blakkie
Der er betal rigeligt med skat af den sum penge der er til arv, [f]

Skal arveafgiften afskaffes..? Figoline
Ja det synes jeg bestemt den skal!!. Som en anden skrev, så er der jo allerede betalt skat af pengene en gang. I mine ører er det en form for "misundelses skat"..[:$]

kommentar Gissel
Det er en glimrende ide, den bør i hvertfald sættes ned eller bundgrænsen sættes op,og justeres løbende år for år.

Svar til den negative, sæt dig lidt mere ind i økonomi inden din misundelse kommer til udtryk.

arveafgift, nej tak anonym
At staten igen skal have penge når man dør, er en pisseirriterende misundelsesafgift, som om de ikke helt stoler på at man har betalt sin skat gennem hele livet medens man levede, jow-jow, så får man skudda lige en ekstra regning når man er død, sådan ser jeg på det.

Problemet er dog ikke større end arveafgiften på 15% eller 25%, meget let kan omgås på fuldt lovlig vis, det kræver bare lidt mere åbne kort medens man er levende.
De penge man skal arve kan man få som et rente og afdragsfrit lån over 30 år, der laves så bare 30 stykker papir på at hvert år får man renterne som julegave.

Så får staten ikke en skid, de stjæler jo nærmest fra os i forvejen. De klogeste mennesker sidder sku heldigvis ikke på et offentligt kontor, de klogeste af de offentligt ansatte prøver at fise den så meget af som muligt, det kan de ligeså godt der er alligevel ikke nogen der hører efter hvad de siger.

Så midlet mod et dovent og korrupt skattesystem, er en skarp og hurtig hjerne, der er nemlig endnu ikke opfundet skat på begavelse, så er de overhalet, go´nat skat [:D][:D]

Slut prut prutterut prut prut.

Fordeling og solidaritet En der arbejder
Jeg undres hver gang jeg hører kommunister som Bimmer der taler om uretfærdig fordeling. Når Bimmer taler om solidaritet, så mener han i virkeligheden at "mit er mit og dit skal vi dele". Det er klassisk og patetisk misundelse overfor de mennesker der rent faktisk gider at arbejde i Danmark....

Nej det er personen der arver professionel
det drejer sig om. Fordi det bliver en indtægt for vedkommende. Alle penge der tilstrømmer en person SKAL beskattes.

Man skal være stolt over professionel
ikke , at have fået noget af sine forældre. At man har kunnet klare sigselv.

Hvis dine børn skal have det du har arbejdet for så må du give dem 107.000 om året. Det er en enorm lettelse i forhold til for 27 år siden, hvor forældre måtte give børn 8.000 kr om året.

Fornuften ville være at opdrage bør til, at klare sigselv . Andres penge giver ikke stolthed.

Til egoistiske professionel katjak
Hold kæft hvor er du langt ude.

Du har da godt nok ondt i røven af folk der får foræret noget.
Det er nok fordi du er ikke er vokset op med nogle forældre, der har givet dig noget.

Jeg har sgu selv klaret mig har fået høj uddannelse, skaffet job selv!!!! og hvad så, så skal jeg ikke arve når mine forældre dør. Hvem skal så have pengene???

Jeg har måtte undvære min far en del af min barndom, fordi han har knoklet for vores skyld og bygget sit eget firma op. For vores skyld!!!!! og det er hans ønske at vi skal få del i det. Derfor har vi nu også overtaget en del af firmet, så vi ikke skal betale flere millioner i arveafgift. Det syntes du måske er forkert når "vi" ikke har opbygget det???

Du er da godt nok egoistisk. Godt man ikke har dig som forældre.

væk Junge
med den skat !!!!!!!!!!!

arve ret Stevelarsen
Mener hvis folk har været folkepensionist i menge år og har ingen børn.Så er kun rimeligt at evt. kapital tilfalder staten.
Så jeg synes kun det er rimeligt at børn betaler arve afgiften.

Selvfølgelig skal Terminator
den det, ligesom arbejds-løsheds-understøttelsen samt politiet, hospitaler, og alt det andet denne regering er ved at afskaffe. Afskaf alt det er er udgifts-krævende også toiletpapir på Chrisitansborg, de skider jo allivel på almindlige mennesker og tørrer røv i dem bagefter.

AFFFFFFSSSSKKKAAAAFFFFFFFFF for helvede så jeg kan fylde mine lommer

ja godt Mulle-kis, bare gi´dem knallerten,.-.,
De fleste mennesker har trods alt ingen penge.
Så hvis spørgsmålet nogensinde skulle blive aktuelt, så hedder det sig altså at man vedgår sig arv & GÆLD.
Her skal man være hurtig under hatten og fortælle at man kun vil vedgå sig arv, men ikke gæld.

Kender en der ikke vidste dette, det kostede ham en modregning på 150.000,00 bananer.
Det hele gik i kludder og arvesagen tog næsten 3 år, efter mig bliver der kun røde tal som et synligt bevis på at have nydt og levet til stregen.
Arvede sidste år 25.000,00 efter arveskat jeg købte lotto for alle grunkerne, jeg vandt de 20 tilbage.
Dem har jeg lige købt styrdykkede aktier for i et kendt selskab.
Sjovt at lege lidt med penge som man fik uforudset.[:O]

Selvfølgelig skal arveafgiften afskaffes ..... Madonna
Disse penge er der jo betalt skat af mange gange.

Nej den skal sættes op professionel
eller også skal hele arven gå i statskassen, da arvingerne ikke har arbejdet for pengene. Megen ufred i familierne kan undgås på den måde.

Skal arv afskaffes fordi det giver Giv mig styrke
ballade i familien? I kan ikke være sjove i din familie, for det der, gælder godt ikke min. Bevar mig vel!

Hvad så med enebørn? Anonym
Der er ingen ufred!

Du har vist ikke meget at arve selv, siden du kan komme med så latterligt et forslag.