Skal Danmark have ny nationalsang?

Skal Danmark have ny nationalsang? anonym
En blogger på EB, mener at Danmarks Nationalsang skal skiftes ud med H.C. Andersens: 'I Danmark er jeg født', som er en smuk sang både tekst- og melodimæssigt.

Hvad mener du – er det på tide at skifte nationalsangen ud? Og hvilken sang skal den skiftes ud med.

Troels trier... dommeren
Gå væk myg, gå væk fra min hæk...

NEJ, men kontorchefen
ellers kunne vi jo indføre en fodboldsang - fx "Vi er røde, vi er hvide ......"

For mig giver det i hvert fald ingen mening. Vi skal selvfølgelig holde fast i vores lands tradioner, herunder vores nationalsang. Den er da også meget smuk i sig selv.

Kong Christian Anonym
Vi skal netop holde fast i traditionerne - derfor må en ændring tilbage til "Kong Christian stod ved højen mast" være løsningen! I mange lande er vi stadigvæk noteret for at have den melodi, ligesom den spilles ved royale lejligheder. Den er der tradition i, og så er den i øvrigt langt bedre end "Der er et yndigt land". "I Danmark er jeg født" - ville være for kedelig til landskampssang, den er der ikke nok power i, forestil Jer 43.000 mennesker i Parken synge den i kor.

NEJ NEJ NEJ Yras
Nu har vi i danmark en nationalsang som de fleste kender fordi den ikke er mega kedelig som mange andre landes natonalsange. Hvem gider synge I Danmark er jeg født.... inden en fodboldkamp??? Jeg er ikke sportsinteresseret, men jeg synes det er cool at vi i danmark har en nationalsang som de fleste kan synge det meste af uden at behøve teksten at kigge på. Der er et yndigt land er en del af danmarks kultur, og vorfor lave om på det??!!

Fodbold Trump
Der er faneme da andet end fodbold. En anden sang er vel for svær at lære for de øldrikkende nullerter, der møder op i Parken.

Lad Don Ø bestemme det for os Sylvia
Forza FCK

Hvad sker der.... Anonym
Selvfølgelig ska den ik skiftes, den sang er en del af vores land, og en del af dem der lever i dag.. vi skifter heller ik bare vores flag.... Nej sang og flag skifter man aldrig....
Utrolig at man ka ha sådan en tanke, neej mester flyt til sverige :-)

Nej Mr. Dexter
Det kan jeg ikke se nogen grund til, jeg synes den vi har i øjeblikket er rigitg god og jeg vil tro dem der sys den skal laves om vil heller have en som fks. "Kong christian stod ved høje mast" og dem jeg har hørt snakke om det er altid ældre mennesker og jeg sys heller ikke en sang om vores land skal om handle en bestemt person.

nej nej nej nej Mizz-woolf
tiderne skifter, vi har udviklet os meget igennem årene, der er sket utrolige mange ting, og alligevel har stoltheden over Danmark ikke ændret sig, vi er stolte af hvor vi kommer fra og det budskab gir vi godt ud ved at bibeholde vores nationalsang.. det ville vi ikke hvis ´vi skiftede den ud, så viser vi ikke at vi også er stolte af det gamle danmark hvor vores forfædre levede... vi skal beholde sangen!!

Mizz- Woolff Rødhætte
Jeg giver dig min fulde opbakning.

Ingen ny nationalsang i Danmark. Er der nogen, der kunne forestille sig England,Tyskland eller Frankrig tænke i "de baner" ??? Nej, vel?

Du er da syg! Henrik H
Hvad tror du det er, en eller anden afstemming alla robison du har gang i, det er da et totalt tåbelig debat indlæg, lenge leve ydringsfriheden.

Ja vi skal ! PhM
I Danmerk er jeg født er det bedste bud på en ny nationalsang, der dækker ALLE, der er FØDT i Danmark.
Der Er Et Øhndigt Land er noget vås.
og Kong Christian er vist fra en del af Danmarks historie vi burde gå lettere hen over bortset fra alle de skønne bygninger han opførte.
Altså : I Danmark Er Jeg Født ! er det bedste bud overhovedet. Og med den rigtige melodi er den SÅ flot.!

man skal ha tårer i øjnene -på den rigtige måde udenlandsdansker
Kong Kristian er utvivlsomt det alder bedste bud vi har. Jeg bliver så misundelig når jeg hører den amerikanske national hymne ( http://www.youtube.com/watch?v=eWIvqP0TgHk&mode=related&search= ), der er ikke noget at sige til de får tårer i øjnene når den synges. det får jeg også når jeg hører den danske, men af helt andre grunde. det er så ærgeligt hver gang man hører det ynkelige land præcenteret ved offielle lejligheder, ceremonier mm, den er ganske enkelt elendig set i lyset af hvad vi ellers har at byde på. lad os dog skifte den ud, så JA.

hvorfor? mumsemor-igen
hvad er der galt med "Der er et yndigt land"?

Det er vores, danskernes, sang. Den passer på vort land. Der er ingen anden sang der vil kunne erstatte den.

Hvorfor skal vi altid sammenligne os med andre lande, og hvorfor ender det altid med at vi ikke mener vi er gode nok? Det er muligt at udenlandsdansker får tårer i øjnene af at høre den amerikanske nationalmelodi. Så må man jo håbe, at det er der hun/han er flyttet til.

Vi skal holde på traditionerne. Lader vi først dem fare, er der ikke meget tilbage at holde fast i. Det vil være det samme som at sige til alle danskere, at nu skal de skippe alt hvad de før har gjort og kendt til, og så skal alle til at lære nye leveregler, og helst de samme. Hvad ville det dog blive for et samfund?

Vi skal beholde vores nationalsang, for det er jo det den er: National. Ikke international, men NATIONAL.

nej vi odensevej1
skal beholde der er et yndigt land, kan du måske høre for dig i parken i samlet kor, kong Christian stod ved højen mast i røg af hamp.

imo jacob.lykke
du har helt ret i at den amerikanske national sang er god, desværre er der ikke særligt mange der kan finde ud af at synge den. inklusiv de 5 hoveder du linkede, det var da noget nær den værste udførelse af sangen jeg har hørt, selv rossie o'donnel klarede det bedre.

tilgengæld har vi i Danmark det smukkeste kor i verden, når "det er et yndigt land" synges i parken! derfor synes jeg vi skal beholde vores sang.

mh Jacob

der er jo odensevej1
ikke en hylende skid og være misundelig på der.

Naaaaaaaaaaaarhj louisefp
Jeg synes ikke at Danmarks nationalsang skal skiftes ud.

Men
Hvis man HAVDE besluttet at dét skulle den, så skulle det i hvert fald ikke være "I Danmark er jeg født"! Selv titlen passer slet ikke ind hos de mennesker, som bor i Danmark, men som ikke lige er født i Danmark - eller ikke lige har rødder i Danmark.

Desuden synes jeg også at "Det er et yndigt land" virker så "nordisk" :)

Helt enig!! Den forundrede
Den nværende "Der er et yndigt land" er et floromvundet stykke nationalromantik, hvor landets landskabsmæssige fortræffeligheder besynges.
Det virker især idiotisk, når man har rejst lidt i udlandet og set, hvor meget mere bjergtagende(!!!) mange andre lande er.

"I Danmark er jeg født" er en nøgtern erklæring af tilhørsforholdet til Danmark og redegørelse for de følelser, der knytter sig til stedet. "Derfra min verden går" lyder den forklarende tekst. Altså, vi elsker Danmark, fordi vi er født der og fordi det var her, vi hørte vor moders stemme.
Selv mellemøstlige muslimer født her i landet ville kunne forstå temaet.

"Kong Christian" er en ren krigssang, der hylder en idiotisk konge, som gældsatte landet og kastede det (os) ud i krige, det (vi) ikke kunne overskue.
Det burde være den sang, man afsang ved fodboldlandskampe!

God idé Uggi
jeg har altid ment at "I Danmark er jeg født" er en langt smukkere sang end "Der er et yndigt land" - som faktisk ikke er særlig yndig i sig selv.

Så god idé - og så skal melodien være af Sebastian. Så er der både noget gammelt og noget nyt.

Historien taler for sig selv Anonym
Mange af Jer overser jo, at Kong Christian faktisk tidligere var nationalmelodi - så at vælge den tilbage ville jo netop være tro overfor traditionen i stedet for vores nuværende popsmarte melodi.

Naturligvis skal valget ikke falde med henblik på fodbold - men et andet faktum er jo, at nationalmelodiens formål historisk set har været at binde folk sammen, sætte dem i stemning - og klar til kamp, i krigsmæssig forstand, vel at mærke. Derfor bør en nationalmelodi været til at "skråle" med på, hvilket i høj grad er en kvalitet ved Kong Christian.

I øvrigt er jeg 19 år - så til brugeren der mente, at det kun er ældre mennesker, der kunne ønske en sådan nationalmelodi, er det ikke sandt.

Det ville være smukt ... PhM
... go med den rigtige glød ville det være overdådigt.

nixen! Anonym
nu ligger landet sådan, at vi i DK, har fået "der er et yndigt land", så godt og grundigt ind under huden, at det vil være fuldstændigt utopi, at tro at vi vil kunne vænne os til en ny nationalsang. her søger jeg efter det nostalgiske i mennesket.. og spørger: er der slet ingen kærlighed tilovers for det vi nu engang har her i Danmark?

Vrøvl PhM
Hvad forstand har han på danske nationalsange, som vi andre ikke har?

Det ville være smukt indlægget .... PhM
var faktisk et svar på Kong Christian indlægget.
Jeg forstår ikke hvor vore indlæg kommer hen, der er rod i sol'en for tiden!

Kong Chr. er kongesangen ... PhM
.. og ikke nationalsangen. Den bruges ved andre anledninger, royale f.eks.
Spørgsmålet er om den i givet fald skal spille i Parken når Prins Joachim eller kronprinsen er tilskuere.???

Problem med sangen af H.C. Andersen Jesper drengen
Der er et problem med den sang du foreslår og det er en af de første linier i sangen hvor man synger "I Danmark er jeg født, iDanmark har jeg hjemme". problemet med denne linie er at der er rigtig mange danskere i dette land som jo ikke er født i danmark. Dette vil give et stort problem og mon ikke muslimerne også bliver sure over det.

Ja jeg syntes faktisk vi skal have en ny nationalsang her i danmark bare ikke "I danmark er jeg født"

Ak ja He'rik, her der ingen der er syge PhM
Det drejer sig om meninger ikke om plat mudderkastning.

Vi sejled op ad åen elven
Bør være en klar nr.1 . Og den er da så nem
at vi alle kan fløjte den.

Hør lige Sebastians melodi PhM
http://www.kb.dk/elib/noder/hcamusik/danmark/index.htm
Den nederste på siden.

møder dig sjældent.... anniehall
...men når jeg gør, er jeg ofte enig med dig!

Det er jeg søreme også i dag...

Annie :)))

Der er noget galt i Danmark John Mogensen
Dybølmølle maler helt ad h.... til.

bum tji bum tji bum .... PhM
...Man kan næsten ikke stoppe med at fortsætte :o)
Ellers et vældig godt alternativ til denne debat.

NEJ hotte lotte
nej, sku ska vi ej. og det mener jeg dybt seriøst. den er god!

Nationalismens toner? Shits
Hvad med: Ole sad på en gren og sked.


Så vil nalionalsangen dog til en vis grad afspejle nationens verbale tyndskid.

Tingelingelater kaiogkaren
tinsoldater, er mit forslag.

Nationalsang Merete
Den skal ikke skiftes ud. Man skifter ikke bare vores nationalsang ud. Det er noget helt specielt og unikt for alle danskere. Du finder ikke en sang som kan synges som "der er et yndigt land"

Nix! marw
Man kan da ikke bare skifte nationalsangen ud med en anden!!! Det ville da være for underligt. Selvom jeg godt kan lide "I danmark er jeg født", så syns jeg "Der er et yndigt land" er smukkere.

Molle ;o)

No way! Anonym
Danmarks nationalsang skal aldeles ikke ændres til nogen som helst anden!
Det er så smukt, at stå til sæsonens mange gymnastikopvisninger, som gymnast, og synge "der r et yndigt land".. Det hører bare til, og det skal ikke ændres.. :D

Et stærks tilhørsforhold til Danmark ... Anonym
... er selvfølgelig bestandsloven. !

Er Du Ursus
rigtig klog."I Danmark er jeg født" bliver snart forbudt at synge pga. alle de såkaldte nydanskere, som ikke er født i DK.
Nej lad os bevare, den vi har.

hVAD MED FLAGET? karpa
Ny nationalsang og Flag. Sådan.

Jeg er født i et yndigt land Anonym
Det er jo en diskussion, som mange lande i den frie verden tager op med mellemrum - og sådan har det også været i DK, sålænge jeg kan huske ... Men reelt har vi jo mange nationale sange - og det er fint nok ... På det seneste har vi fået et helt album med 12 nyskrevne danske sange, indspillet af den klassisk uddannede Martin Guldberg, kunstnerisk leder af Den Ny Opera i Es-bjerg. CD'en har titlen "Danmark 2 - hyldestsange til by og land", udgivet af Sangværkstedet og Dolphin Music. - Jeg mener dette er fornyelsen ... men jeg mener også, det er vigtigt at vi har én fælles sang, som vi alle kan - og som er let at synge. Pyt med at der er visse svulstige passager i "Der er et yndigt land". Vi kan denne sang - og elsker at synge den ved alle mulige lejligheder, indenlands og udenlands. Masser af andre landes nationalsange består jo af de samme elementer og indhold. De fleste vel endda særdeles voldsomme ....Vi beholder den vi kender - og suppelerer med nogle nye ind i mellem!
Med venlig hilsen
Kurt Bønneru!

Jep da! a man 72 unlogged
Jeg kunne da levende forestille mig et fyldt Parken runge "Kong Christian stod ved Højen Mast...i Røg og Damp"....men ikke "i røg af hamp"...måske det kunne være en samlingssang for tilbageværende christianitter? ;-)

Rent faktisk gik jeg engang i tiidernes morgen på højskole - en sommerdag tog vi - hele højskoleholdet og lærerer ud på gårdspladsen og skiftede Adam Öehlenschägers schlager ud med "Kong Christian"..og skrålede den højt. Jeg kan fortælle, at den holder hele vejen!

Mormors Kolonihavehus a man 72 unlogged
Den vil passe glimrende ind i Tiidens Aand og på det plan som mange af solens debatter befinder sig på...! ;-)

I må da være fuldstændig vanvittig... Davidsen
Vil mene at vi allerede har en national sang og personligt vil jeg være ked af at ændre vores nuværende...

Good old one! Tot (i Australien)
Nej selvfolgelig skal vi ikke have ny nationalsang, den vi har kender alle , og ja, det er vores danske varemaerke, saadan er det bare! Den gor -saa vidt jeg ved, danskerene glade naar vi synger den osv ved internationale ting og sager, det er selvfolgelig ikke til diskussion om den skal skiftes ud!

KRIEGSMASCHINE ÅHH SO SCHÖN.. george-politi
DU WUNDERBARER KRIEG..DU BIST DER LÖSUNG FÜR UNSERE STOLZE NATION UND WANNANBE WICHTIG VOLK!

BARE EN IDE TIL EN MEGET PASSENDE OG SIGENDE SANG!

VIELE GRÜSSE..EURER GEORGE BØSH!

Nationalsang. Helten
Ja lad os få Kong Christian stod i Røg og Damp tilbage som nationalmelodi, efter vores formidable indsats i Irak!

Hvad med denne her? Joachim Olof Tein
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=19&conference=316&posting=754893#754893

Den har fundet frem til mange sjove detaljer i vores liv og miljø.

Ja dav Kloge Åge
Man taler om sangen Der er et yndigt land skrevet i 1819 af Adam Gottlob Oehlenschläger men det er jo IKKE Danmarks Nationalsang !!

Kong Christian stod ved højen Mast er den danske nationalsang.

Johannes Ewald skrev teksten i 1779. Sangen har sin baggrund i et skibsforlis ved Hornbæk i 1770'erne, Ophavsmanden til melodien er ukendt. Der kan være tale om en vandremelodi som fandt sin endelige form i Kuhlaus musik til Elverhøi fra 1828. I dette festspil med tekst af Johan Ludvig Heiberg, skrevet til den senere Frederik den 7's bryllup i 1828, slutter den bekendte ouverture med denne melodi, og stykkets afslutning er et kor, "Beskærm vor konge, store Gud" på samme melodi.