skal jeg melde mor/far til de sociale myndigheder?

skal jeg melde mor/far til de sociale myndigheder? ham der
Og hvorfor er de så sløve?

Sagen kort.

Dreng, 14 år, har ikke gået i skole i snart 2 år. Moren/faren har selvfølgeligt forsøgt forskelligt, skifte skole, putte ham på efterskole, men det holder aldrig mere end et par dage.

Jeg så et brev fra hans alm skole at hun skulle komme til møde på skolens kontor, fordi han kun havde været i skole 2 ud af 9 dage, det var 1 mdr gammelt og han har ikke været der siden, ligesom hun ikke mødte til omtalte møde.Der stod noget med at han SKAL passe sin skole, men det gør han tydeligvis ikke jo.

Hvor lang tid skal der mon gå før enten skole eller de sociale myndigheder selv skrider ind?

Hvordan får man en 14-årig knægt som ellers er fint begavet, til at fatte at det er hele han fremtid han ødelægger, når han blot spiller Xbox hele dagen - ja han tager end ikke bukser på!? - og går kun i bad 1 gang om ugen og har kun 1 ven... som desværre er ved at "adoptere" hans ugidelighed...

Hvad vil du anmelde? ernst_kolding
At knægten ikke går i skole ?? glem det, der er ikke skolepligt i danmark, der er undervisningspligt og kan et barns forældre selv stå for undervisningen er det tilladt at holde sit barn væk fra skole.

Du har et indgående kendskab til knægtens privatliv, med henvisning til at han end ikke tager bukser på, er du helt sikker på dit indlæg ikke er et fake-indlæg ?

Er du måske meget interesseret i ham uden bukser ??

Så Ernst....... Løvemor
Jeg tror der er tale om den unge dame, der tidligere har fortalt om sin kærestes familie og den totalt ugidelige brormand. [:/]

Jeg tror ikke hun har forgrebet sig på drengen. Men jeg synes stadig at hun skal bruge sit krudt på sig selv.[;)]

Løvemor

Men Løvemor ernst_kolding
det er jo ikke muligt at se hvad det er for et menneske der skriver, når der ikke er et nick på [;)]

Jeg undrede mig bare over et så indgående kendskab til knægten.

Enlige mødre anonym
Sådan går det, når man overlader opdragelsen til de enlige mødre.
De feminine værdier har taget overhånd og nedbryder langsomt vores samfund.
Husk:
"It takes a man to raise a man"

du misforstår ham der
1.
Nej jeg har ingen interesse i ham uden bukser - jeg forsøger at få ham til at tage dem på og lette røven. Både for min egen men så sandelige også for hans egen fremtids skyld.

2.
Ja der er er undervisningspligt, som han ikke modtager noget som helst af.

3.
Ja hvis bare det var fake, men det er det desværre ikke ;/

Hvad skal det hjælpe? junk
Knægten bliver jo tydeligvis ikke stimuleret i skolen, og der er ingen, som engagerer sig i hans hverdag. Hvad vil du gerne have, at de sociale myndigheder skal gøre ved det?

Nu er jeg hverken... ham der
psykolog, socailrådgiver eller noget det ligner.

Men det kan da ikke passe at sådan en knægt blot skal "glemmes" til den dag han fylder 18 og vil ha kontanthjælp?

Jeg kunne forestille mig at fx hvis det er fordi han er "skoletræt" jamen så skaf ham et arbejde ligesom hvis en voksen er arbejdsløs og skal snakke med jobcenter hele tiden. Ifgl ham selv vil han gerne arbejde, men det er meget få jobs man må bestride som 14-årig, og aviser gider han ikke siger han...

Jeg ved ikke hvad jeg mener de bør gøre ved ham, men jeg mener de børe gøre NOGET... så ikke han står med 6. klasse "i baglommen" når han bliver 18 og hvis der ikke "sker" noget inden derfor må søge kontanthjælp.

Du har ret Anonym
Du har ret der skal gøres noget, men ingen grund til at inddrage de sociale myndigheder. Det burde da være forældrene som gjorde noget ved det eller hvad med skolen som jo må vide at han ikke kommer der, så det lyder altså mærkeligt at han overhovedet kan få lov til at gå så længe derhjemme uden at der er nogen der opdager det. Ved da at hvis man er syg skal man melde det til skolen og har man for mange sygedage kommer man som regel til samtale, eller forældrene bliver inddraget i det. Nu ved jeg ikke hvad du er til familien, om du er i familie med ham eller en god ven, men måske kunne du snakke med ham om det for det må da være i hans interesse at komme i skole og få lært noget og især i forældrenes.

Korrektion: studt
Det er en ung MAND, som beklager sig over sin svigerfamilie. Selv er han i øvrigt langtidsarbejdsløs.

Jeg tror..... Løvemor
ikke det er den samme.

Løvemor

har du set min far ? Anonym
Jeg kender alt for mange børn som er forladt af deres FAR.

Hvad med at indføre pligter til mænd ? nå nej de skal jo kun have lyster og fornøjelser[:(]

det gør skolen Anonym
hvis der er grundlag for det. Men de sociale myndigheder er ikke så nemme at få kontakt med for skolerne. Alt for mange skiftende socialrådgivere og de melder ikke hurtigt nok tilbage til skolen. Tager du en sag til en socialrådgiver kand et tage et halv år før du høre noget igen. Det fungere ikke.

du har lige så ret sol-sorten-unlogged
som amen i kirken - kommunen er sløve i betrækket, der kan nemt gå rigtig mange månder, før der sker bare en lille smule.

Jeg synes det er stort af ham trådstarteren, at bekymre sig om den 14 årige. Hvis det fylder meget i dit hovede, så kontakt kommunene og forelæg din historie, så har du gjort, hvad du kunne[;)]

Efter kommunesamlægningerne er det gået gevaldigt nedad for kommunen, de kan slet ikke følge med og mange børn og unge og andre for den sags skyld, kommer bagud i rækken, hvis man ikke råber højt nok eller sagen ikke er styg nok...

Ja, man kan undre sig, at sådan en 14 årige går tabt i samfundet - synd for ham.

har selv prøvet det med skolen. anonym
hejsa jeg har selv stået i den sitation med skolen og mine forældre.
og lige pludslige havde jeg det sociale på nakken de sendte mig i plejefamilie og på efterskole. så måske var det en god ide. men også træls og skulle stikke nogen men det er det værd. jeg sidder med en flot uddannelse nu. så tænk over det.

men det er da underligt ham der
at de ikke reagerer selv efter 2 år! Skolen er jo udemærket klar over situationen, men der sker absolut intet.

Ofte (næsten altid) kan han sidde hjemme hele dagen uden overhovedet bare så meget som at tage tøj på! Han kommer slet ikke uden for døren!

Såååhhh kommunen ved det godt, de foretager sig bare intet i sagen... XD

Tager den lige igen ham der
Skolen fandt noget der hedder "timeout" hvor man er i skole kun 2 time pr dag. Han var der en uge, og ligger nu på 2. uge på sit værelse og forlader det kun for at spise eller gå på toilettet.

Moderen undskylder det overfor skolen (de ringer til hende) med sygdom, hvilket er løgn.
Det er tværtimod ikke løgn når jeg siger at i de 2 uger har han ikke bevæget sig uden for døren overhovedet!

I aftes sagde moderen at jo idag skulle han da bestemt i skole, og hvad sker der? "mor jeg er træt"... moren: "nå så kan vi jo ikke nå det". Hvad fanden han skal først møde 8.50!

Fat dog at stå 10 min før op så! Desuden kan man sgu godt møde op 10 min for sent!

Faren kommer som regel på besøg i weekenden og holder en "tale" for ham, men det går ind af det ene øre og ud af det andet.

Dette har stået på i snart 2-3 år.

Hvornår kommer en tvangsfjernelse på tale?

Han har slet ikke passet sin skolegang siden 5-6 klasse.

stakkels barn! s.celina
Det er vist moderen der er problemet i den her sag! Hun er ikke egnet til at tage vare på et barn! Barnet, hvis han i forvejen ikke har venner og er genert og ikke den skarpeste kniv i skuffen, når det kommer til de boglige, foretrækker selvfølgelig at blive hjemme og fordrive tiden med fjernsyn! Men han er ikke til at blamere!
Du skrev at det stod på da han var i 5-6 klasse, da var han nok omkr 11-12 år! Et barn på den alder plejer da ikke at være den der bestemmer om han skal i skolen eller ej!
Hvis du kender til den her sag, kunne det ikke være en ide at sende et anonymt brev til kommunen og gøre dem opmærksom på det? Det er trods alt barnets fremtid, der står på spil.
mvh
celina

Netop ham der
Det er hun så afgjort ikke. Drengen fejler ikke mentalt noget, han er skam klog nok rent bogligt. Venner... 1 tror jeg... de er jo også svære at holde på når man aldrig møder i skolen.

Jo jeg kunne godt forfatte et brev til kommunen, men de ved det jo allerede, via skolen og de ringer til moren osv.

Så jeg kommer jo så blot til at bekræfte noget de ved i forvejen og det fører sikkert ingen vejne.

Jeg er mere ude i at der skal en plejefamilie til, som kan opdrage ordenligt, da moren er uegnet.

prøv med et brev alligevel s.celina
Er du del af familiens omgangskreds, for så kunne du evt prøve på at ruske lidt i den mor og vække hende til virkeligheden! Der er godt nok ikke skolepligt i DK men tværtimod undervisningspligt, så moderen bliver nok på et tidspunkt nødt til at dokumentere, at hun har de fornødne muligheder i det lille hjem! Ellers så skal kommunen nok tage sig af det. Jeg kender ikke så meget til kommunens metoder, og hvor længe de venter før de sætter noget i værk. Desværre har vi eksempler nok på deres sløvhed og ubeslutsomhed, et godt eksempel er den groteske Tøndersag, som vi alle kender.
mvh
celina

Jo......... ham der
Eftersom vi bor i samme hus ved jeg at han helt bogstaveligt talt ikke har været uden for huset i ca 14 dage - ja han tager ikke engang tøj på, eller går i bad XD---

Og nej vi har ikke skole men undervisningspligt, men moderen har absolut ikke de fornødne evner til at varetage den opgave selv.

Men gud hvor det undrer mig at de ikke går mere radikalt til værks når aftale på aftale, år efter år, bliver brudt efter maks 1 uge.

Han er sgu klog nok til at gå i gymnasiet fx, men lige nu er hans fremtidsudsigter et besøg på bistandskontoret den dag han fylder 18 - hvis han da gider stå op...