Skal kunne gå på potte?!

Skal kunne gå på potte?! mkjelgaard
Hejsa alle.
Jeg er en ung mor på 22, som har et spørgsmål.
Har en dreng på 2½ år, som bare ikke vil på potte alle andre på hans aldre går på potte. Er det noget jeg bare skal lade være som det er og selv lade ham komme når han er klar eller skal jeg begynde at tvinge ham til det? for det synes jeg jo selv vil være forkert. Men kan på den anden side godt se at det er på tide, han lære det. han er fuld klar over når han laver noget og kommer med det samme og vil skiftes.

Hilsen den fortvivlet.

Ikke tvinge..... mlu
Det er altså ikke alle børn der går på potte !!!!
Jeg har 2 børn, én på 6 år og én på 3 år. Der er ingen af dem, der nogensinde har ville sidde på potte.
Den store gik direkte fra ble til toilet (med BabyBjorn-toiletsæde på) - og nu gør lillesøster det samme. Dvs, hun gider ikke gå på toilettet endnu. Vi har prøvet at slippe bleen, men det duer slet ikke.
Det er ikke alle der er klar til at gå på potten/toilettet og dermed evt. slippe bleen før de bliver 3 år - og heller ikke alle der gør det når de er 3....
Det vigtigeste er, ikke at tvinge - måske give et lille skub, men IKKE MERE !!!!

Du skriver at dit barn er 2½ år gammel - så er der ingen grund til at gå i panik over, at han ikke vil på potte. Der er MASSER af tid !!!!!
Jeg har aldrig set et barn i skolen med ble på (med mindre der var en anden grund end "normalen" til det *S*)

Maya

Jeg synes... dr100
du skal tage det roligt :-)
Min erfaring med mine 2 børn har været, at de gik fra ble til at bruge toilettet (da de var knap 3 år), og din søn er jo ikke særlig gammel :-)

Det kommer Ecolab unplogged
Det skal da nok komme. Jeg havde det samme "problem" med mine store drenge(tvillinger). Jeg blev lidt træt af den dårlige samvittighed og folks gode råd, skæve blikke og fremvisning af deres egne "dygtige" poder.!

Tog i Bilka og købte tyve par billige joggingbukser med elastik i linningen. Først begyndte den ene at suse ud på toilettet - hev bukserne ned og kaldte, når han var færdig. Som regel intet problem.
Den næste "lurede" i et par uger og fulgte herefter trop.

Da jeg slappede af, stoppede "problemerne".

Jeg brugte samme "metode" til næste hold.

Held og lykke

Mange tak ;-) mkjelgaard
Mange tak for jeres svar. Vil tage det mere roligt nu og lade det komme når han er klar.
det var dejligt at høre det fra andre, for har kun hørt på at min dreng var den eneste på den aldre der ikke kunne gå på potte, det bliver hårdt og stresset til sidst synes jeg.

Desværre.. dr100
er folk meget hurtige til at komme med negative udtalelser.

Selv ting, som man ingen indflydelse har på, kan man høre negative kommentarer om. Såsom "Guuuud, har hun ikke fået tænder endnu. Hun er da 5 måneder! Da min datter var.... osv."

Da min ældste datter var lille, fik jeg at vide af min svigermor, at alle de børn, hun havde haft kendskab til, da var pottetrænet, da de var 1 år!

Hvis jeg havde troet på det, havde jeg gået og følt, der var noget galt med mit barn i de kommende 2 år :-o