Skal lærere tale selvmord med unge?

Skal lærere tale selvmord med unge? bozo
Op mod 20.000 unge under 20 år forsøger hvert år at begå selvmord. Mange får aldrig talt med nogen om, hvordan de har det. Det vil Livslinien gøre noget ved.

Antallet af teenagere, der snitter i sig selv med knive eller forsøger at begå selvmord, stiger, vurderer Livslinien.

Skal lærere tale selvmord med unge? Og er de kvalificeret til det?

Et højt selvværd forhindrer selvmord. ftg
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12;conference=22;posting=742258

Lærere kan støtte de unge ved at give dem ros.

Selvklart bør lærerne diskutere emnet med de unge Fnug
Lærerne bør tage emnet op til almen diskussion med de unge, der intet ved omkring de hjælpemuligheder de kan trække på i krisesituationer.

Det er dybt tragisk, at tænke på hver gang unge mennesker begår selvmord, så sker det i en isoleret situation, hvor selvmordskandidaten selv tror, at være alene i verden omkring sine kriser.

De unge skal klædes på til, selv at kunne kontakte de krisecentre eller telefon hotlinier der er at trække på. Mange unge liv ville derved kunne reddes fra deres dybt ulykkelige situationer, der driver dem til selvmord.

en dille? s.jepsen
har det tit som om at medierne er med til at puste til ilden, fx omkring eksamens tid, (inden medie ræset) er det kun meget få der er eksamens angste. men som medierne går igang bliver helt stabile elever rædselsslagne for eksamen der jo enlig kun er en prøve mere i rækken.

Det er som om at det bliver til et mode fænomen at være bange.

Det jeg måske frygter er, at medierne siger at unge ikke føler at de har et godt liv, og at de unge så selv tror på det...

Selvfølgelig skal man være opmærksom på hvordan folk har det i sin omgangs kreds, men er det nødvendig at generelisere til at det ofte bliver sagt at alle (en stor del) unge selv overvejer selvmord?

Lige som med mobning blev et modefænomen for nogle år tilbage, før det var i medierne var det ikke så stort et problem på den skole jeg gik på som det var efter endnu et medie ræs.

Vi unge har det for det meste godt´, så hvorfor prøve at bilde os andet ind?

Synes ikke at man skal til at debatere selvmord i klassen det kan jo være at det sætter de forkerte tanker igang.