SKAL man fejre Mortens aften?

SKAL man fejre Mortens aften? lilledille
Det har aldrig været en tradition i min familie, men det har jeg nu altid syntes var en skam! Hvorfor ikke benytte enhver lejlighed til at hygge lidt ekstra.

Nå, men så kunne jeg jo bare holde Mortens aften, nu hvor jeg er helt "min egen" men fordi det ikke er noget er er vant til, er det ganske gået min næse (og hukommelse) forbi at det er i aften. Så nu sidder jeg lidt ærgerlig og drømmer om duftende fjerkræ, saftige indeni, gyldne og sprøde udenpå...

Men så er det jeg tænker på om der mon er andre der sidder her som jeg og ikke holder Mortens aften? Eller er det lige så almindeligt som at fejre jul og nytår?

Jeg skal i hvert fald fejre at gæssene afslørede Morten til næste år. Så kan de lære det, de gæs! (ER jeg den eneste der synes, at dét lader til at være vores lands underligste tradition?)

Næh stig-eriksen
Vi fejrer det heller ikke og har aldrig gjort det (jeg er 41 år)

Ved ikke rigtig om det er ved at være en uddød tradition nu hvor det hele overtages af Halloween og Valentinsdag og hvad har vi ikke...(gad nok vide hvornår vi i DK begynder også at fejre 4. juli - sygt)

Kender ikke rigtig nogle som holder traditionen i hævd - måske der kommer nogen på banen ?

Tjah...får da and Anonym
man kan da vist ikke sige man ligefrem fejrer det, men vi ( og vi er ikke gamle, tværtimod - omkring de 30) får da altid and. Ikke nødvendigvis i den store helstegte land-and version, men på alle mulige andre måder. og det er vist bare en tradition. Men det smager jo godt... :-)

Jeg vil ikke sige vi ligefrem fejre det dulkis
- men vi spiser (har spist) and med rødkål, brune og hvide kartofler et godt glas rødvin og æblekage til dessert...hmmm

Æblekagen lavede jeg igår,´men maden har min datter lavet og hun er forrygende god til and, ligesom det heller aldrig lykkes hende at ødelægge sovsen. [:D]

Og i det her møjvejr vil jeg da nok mene, man er et priviligeret menneske, der kommer hjem til duften af andesteg, et dækket bord og bare kan sætte sig. [l][l][l]

Gad vide hvad vi har gjort, siden vi skal have det så godt. [:D]

Ja man skal da så! hopeless_angel
Kan du så få stablet din egen tradition på benene! Det er en dejlig optakt til Julens glæder...

Vi har lige ganvet os igennem ara
en lækker and her med waldorf, kartofler og god sovs. Så jo, vi holder mortensaften. Om man SKAL holde den må være op til hver enkelt familie og person, og jeg er da heller ikke tilhænger af at man Pt skal overholde dem alle, men jeg synes det er vigtigt at man videregiver sine børn nogle traditioner, de kan bygge videre på.

Ups! studt
Var det i aften? Det havde jeg fuldstændigt fortrængt - og vi har endda tre ænder liggende i fryseren, som min mand selv har skudt, og som det var planen, vi skulle have Mortensaften. Hovsa!

God undskyldning for at få and. herete
Så selvfølgelig fik vi and med det der hører til, dog uden dessert.

Jeg elsker and - bedste af alt fjerkræ - så enhver lejlighed der er for at få and udnyttes. Vi plejer også at få "forand" i beg. af dec. - en af vores egne traditioner.

Er jeg den eneste, der bare har det SÅ godt bagefter en andemiddag - som kan man leve højt på den flere timer efter, ja og næste dag med.

Man mættes bare 100% ..og det skyldes ikke vi sulter til hverdag [:O]

Pusser

Hvad er du dog for et menneske? Morgenfryd
Du har sågar en rigtig jæger i huset og så får du ikke tilberedt måltiderne. Kan du komme i køkkenet kvinde. !!!